Meniu
EN

Stomatologie Bucuresti

Aparat dentar fix

Aparat dentar fix
  • Aparat_dentar_ceramic.jpg
  • thumb_(3)1.jpg
  • Aparat_dentar_ceramic1.jpg
  • Ap.incognito_.jpg
  • thumb_(1).jpg
  • thumb.jpg

Purtarea unui aparat dentar fix nu mai este de foarte mult timp un tabu, aparatele dentare ajungand astazi sa fie mai mult decat o necesitate, chiar o moda. Persoanele care poarta aparat dentar sunt in prezent etichetate ca fiind ingrijite, curate, perfectioniste si chiar atragatoare.

O ingrijire orala buna are numeroase beneficii, ce conduc spre o stare buna a sanatatii intregului organism.

Este uimitor cum, prin alinierea corecta a dintilor, putem obtine zambetul mult visat, imbunatatirea fizionomiei fetei si a perceptiei altora asupra noastra, precum si eliminarea problemelor psihologice.

Aparatele dentare sunt de doua tipuri principale: fix si mobile. In funcție de materialul din care sunt realizate, acestea pot fi:

In functie de pozitionarea lor, aparatele sunt:

  • clasice (vizibile, pe fata exterioara a dintilor)
  • linguale (invizibile, montate pe spatele dintilor).

Fiecare aparat dentar fix este un dispozitiv ortodontic realizat din bracket-uri, inele şi arcuri.

Bracket-ul este o mica piesa ce difera in functie de materialul ales pentru tratamentul ortodontic: metalica, ceramica, safir. Braketii se fixeaza, cate unul, pe fiecare dinte in parte. Acestia sunt apoi interconectati cu un fir subtire de hotel ce aplica presiune pe dinti. Acest fir se numeste arc de sarma si se leaga de fiecare braket printr-o ligatura metalica sau din elastic, denumita o-ring. Adolescentii, in special, prefera elasticele colorate, care se schimba o data pe luna, acestia obisnuind sa modifice de fiecare data culoarea elasticelor, dupa preferinte.

Spre diferenta de aparatul mobil, este indicat ca aparatul dentar fix sa fie purtat de catre copii, incepand cu varsta de 9-10 ani, dar eficienta sa este optima abia dupa ce apare dentitia permanenta. Acest aparat nu este eficient doar la copii, ci la toate categoriile de varsta. Eficienta sa sporita este data si de faptul ca, fiind fix, purtarea sa nu tine de colaborarea copilului sau adultului.

Un aparat dentar fix trebuie purtat intre unul si doi ani, in functie de problema ce trebuie corectata.

Marele avantaj al acestui tip de aparat este acela ca poate sa corecteze probleme grave de ortodontie, deoarece forta sa actioneaza asupra pozitiei dintilor non-stop, spre diferenta de cel mobil care este purtat cu pauze.

Rezultatele tratamentului cu aparat dentar fix sunt foarte bune, astfel, prin intermediul sau poate fi obtinuta:

-repozitionarea individuala a fiecarui dinte

-extinderea arcadelor

-corectarea malocluziilor

-miscarea dintilor intr-o anumita directive

-alungirea sau scurtarea coroanelor dentare

Aceste rezultate dureaza, nu apar imediat, modificarea pozitiei dintilor fiind de aproximativ 1 mm pe luna, intreg procesul implicand si o o restructurare a osului care sustine radacinile.  

Restructurarea osului presupune ca osul din partea ce se comprima va fi resorbit gradat, in timp ce, pe de alta parte este sintetizata o noua structura osoasa pentru a umple golul lasat de miscarea dintelui si pentru a sustine noua pozitie.

Pentru mentinerea rezultatelor obtinute in urma tratamentului cu aparat dentar fix, este necesara purtarea, pe timpul noptii, a unei gutiere de contenție, pe o durata de cel putin sase luni, in functie de recomandarile medicului specialist. Aceasta este fabricata dintr-un plastic subtire si transparent, fiind necesara pentru a stopa miscarea dintilor dupa terminarea tratamentului.

Tratamentul ortodontic va poate schimba viata radical, iar experienta si priceperea medicului specialist cat si calitatea materialelor folosite conteaza foarte mult.

Pentru eficienta maxima, va invitam sa va programati la un consult in cadrul uneia dintre clinicile Neoclinique.

CONTACT CLINICA UNIRII:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Unirii la numarul de telefon +40371.000.111 sau email office@neoclinique.ro  .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Unirii puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Unirii:

KPG Giurca Simona: Email: simona@neoclinique.ro   Mobil: +4 0755 10 10 02

KPG Visovan Catalina: Email: catalina@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 01

CONTACT CLINICA MILITARI:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Militari la numarul de telefon +40371.000.111 sau email: office@neoclinique.ro .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Militari puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Militari:

KPG Ionica Vera: Email: vera@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03

KPG Grigore Elena: Email: elena@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03