Meniu
EN

Stomatologie Bucuresti

Aparat dentar Safir

Aparat dentar Safir
  • thumb1w.jpg
  • thumb_(2).jpg
  • thumb_(5).jpg
  • thumb.jpg

Tipul de aparat dentar Safir este considerat varianta cea mai putin vizibila dintre toate tipurile de aparate dentare montate la exteriorul dintilor, deoarece braketii din safir sunt transparenti si practic arata ca niste mici bijuterii pe dinti.

Datorita transluciditatii lor, se ,,muleaza’’ oricarei culori de dinte conferind astfel o solutie discreta si foarte eficienta de tratament.

In zilele noastre, aparatul dentar a devenit foarte comun printre adulti si chiar un trend printre adolescenti. Cei din urma isi doresc, de cele mai multe ori, bracketuri metalice cu elastice colorate, pe care le schimba la fiecare vizita la specialistul ortodont si le asorteaza cu tinuta sau cu culorile echipei de fotbal preferate. Copiii mai timizi, care nu doresc sa iasa prea mult in evidenta, precum si adultii, prefera aparatele dentare cat mai putin vizibile, cum este aparatul dentar Safir.

Pentru multi, este foarte important nu numai efectul tratamentului, ci si aspectul fizic al sau, pe durata tratamentului cu aparat dentar.

Avantajele folosirii unui aparat dentar safir sunt multiple, atat din punct de vedere al sanatatii dentare cat si estetic.

Principalul punct de interes este rezistenta crescuta a acestuia, datorata faptului ca safirul monocristalin din componenta unui aparat dentar safir este foarte dur.  Fiecare aparatul dentar Safir este facut dintr-un singur cristal matur de safir, care este al doilea cel mai dur mineral de pe pamant,  natura sa monocristalina conferindu-i o structura de baza deosebit de solida. Este considerat a fi la fel de rezistent ca si un aparat dentar metalic.

Un alt mare avantaj al acestui tip de aparat dentar este faptul ca nu se pateaza. Bracketii aparatului dentar Safir raman incolori pe tot parcursul tratamentului, datorita structurii microcristaline si a suprafetei lor uniforme, care nu permit acumularea placii bacteriene.

Aparatul dentar Safir este foarte avantajos din punct de vedere financiar, in ciuda faptului ca este confectionat doar din materiale de calitate.

Acest tip de aparat se monteaza mai usor pe dinti, avand avantajul major al unei forme ce urmareşte perfect anatomia dintilor si se potriveşte fiecarui grup de dinti in parte. De aceea, medicul poate manevra mai usor aceste piese delicate, le poate potrivi mai rapid pe fiecare dinte si astfel se reduce considerabil timpul petrecut pe scaunul stomatologic, precum si disconfortul cauzat de mentinerea indelungata a gurii deschise si de senzatia de uscaciune.

De asemenea, nici intretinerea sa nu este una complexa, iar pacientii se pot bucura de foarte mult confort pe toata durata tratamentului. Pentru ca este realizat din materiale cu o textura usoara, care nu creaza discomfort, aparatul dentar Safir este foarte usor de purtat. Muchiile sale sunt rotunjite, obtinute prin frezare, cu ajutorul unor discuri cu diamant.

Un aparat dentar Safir are si rol in prevenirea cariilor dentare, deoarece nu favorizeaza stocarea resturilor alimentare.

Poate ca singurul dezavantaj este reprezentat de faptul ca nu poate fi eficient in toate cazurile, astfel ca pentru cele mai complexe situatii, singura optiune ramane apelarea la aparatele dentare fixe.

Pe langa indreptarea danturii, aparatul dentar Safir previne caderea dintilor strambi care nu au loc pe arcada, slabirea maxilarului, cariile sau paradontoza.

CONTACT CLINICA UNIRII:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Unirii la numarul de telefon +40371.000.111 sau email office@neoclinique.ro  .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Unirii puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Unirii:

KPG Giurca Simona: Email: simona@neoclinique.ro   Mobil: +4 0755 10 10 02

KPG Visovan Catalina: Email: catalina@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 01

CONTACT CLINICA MILITARI:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Militari la numarul de telefon +40371.000.111 sau email: office@neoclinique.ro .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Militari puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Militari:

KPG Ionica Vera: Email: vera@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03

KPG Grigore Elena: Email: elena@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03