Aparat dentar Safir

Aparat dentar Safir

Tipul de aparat dentar Safir este considerat varianta cea mai putin vizibila dintre toate tipurile de aparate dentare montate la exteriorul dintilor, deoarece braketii din safir sunt transparenti si practic arata ca niste mici bijuterii pe dinti.

Datorita transluciditatii lor, se ,,muleaza’’ oricarei culori de dinte conferind astfel o solutie discreta si foarte eficienta de tratament.

In zilele noastre, aparatul dentar a devenit foarte comun printre adulti si chiar un trend printre adolescenti. Cei din urma isi doresc, de cele mai multe ori, bracketuri metalice cu elastice colorate, pe care le schimba la fiecare vizita la specialistul ortodont si le asorteaza cu tinuta sau cu culorile echipei de fotbal preferate. Copiii mai timizi, care nu doresc sa iasa prea mult in evidenta, precum si adultii, prefera aparatele dentare cat mai putin vizibile, cum este aparatul dentar Safir.

Pentru multi, este foarte important nu numai efectul tratamentului, ci si aspectul fizic al sau, pe durata tratamentului cu aparat dentar.

Avantajele folosirii unui aparat dentar safir sunt multiple, atat din punct de vedere al sanatatii dentare cat si estetic.

Principalul punct de interes este rezistenta crescuta a acestuia, datorata faptului ca safirul monocristalin din componenta unui aparat dentar safir este foarte dur.  Fiecare aparatul dentar Safir este facut dintr-un singur cristal matur de safir, care este al doilea cel mai dur mineral de pe pamant,  natura sa monocristalina conferindu-i o structura de baza deosebit de solida. Este considerat a fi la fel de rezistent ca si un aparat dentar metalic.

Un alt mare avantaj al acestui tip de aparat dentar este faptul ca nu se pateaza. Bracketii aparatului dentar Safir raman incolori pe tot parcursul tratamentului, datorita structurii microcristaline si a suprafetei lor uniforme, care nu permit acumularea placii bacteriene.

Aparatul dentar Safir este foarte avantajos din punct de vedere financiar, in ciuda faptului ca este confectionat doar din materiale de calitate.

Acest tip de aparat se monteaza mai usor pe dinti, avand avantajul major al unei forme ce urmareşte perfect anatomia dintilor si se potriveşte fiecarui grup de dinti in parte. De aceea, medicul poate manevra mai usor aceste piese delicate, le poate potrivi mai rapid pe fiecare dinte si astfel se reduce considerabil timpul petrecut pe scaunul stomatologic, precum si disconfortul cauzat de mentinerea indelungata a gurii deschise si de senzatia de uscaciune.

De asemenea, nici intretinerea sa nu este una complexa, iar pacientii se pot bucura de foarte mult confort pe toata durata tratamentului. Pentru ca este realizat din materiale cu o textura usoara, care nu creaza discomfort, aparatul dentar Safir este foarte usor de purtat. Muchiile sale sunt rotunjite, obtinute prin frezare, cu ajutorul unor discuri cu diamant.

Un aparat dentar Safir are si rol in prevenirea cariilor dentare, deoarece nu favorizeaza stocarea resturilor alimentare.

Poate ca singurul dezavantaj este reprezentat de faptul ca nu poate fi eficient in toate cazurile, astfel ca pentru cele mai complexe situatii, singura optiune ramane apelarea la aparatele dentare fixe.

Pe langa indreptarea danturii, aparatul dentar Safir previne caderea dintilor strambi care nu au loc pe arcada, slabirea maxilarului, cariile sau paradontoza.

Distribuie pe:

Digitalizarea în stomatologia modernă - elementul esențial implementat de Neoclinique

Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului

Nu vei avea parte de surprize neplăcute. Vei vedea exact ce formă și ce culoare vor avea dinții tăi înainte să începem planul de tratament.

Vezi detalii
Welcome package 2
Welcome package 2

Welcome package 2 Consultație și plan de tratament Test Drive Your Smile Igienizare dentară completă Tomografia computerizată CBCT

Vezi detalii
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique

KPG (Key Patient Guide) oferă consiliere permanentă pentru pacient, dar și îl ghidează pe acesta pe tot parcursul intervențiilor pe care le va efectua.

Vezi detalii
Welcome package 1
Welcome package 1

Consultație și plan de tratament Test Drive Your Smile Igienizare dentară completă Radiografie panoramică digitală

Vezi detalii

Aveți întrebări sau doriți o programare?

Te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

Articole

Curs Comunicare 17.12.2011 Dr. Marius Bud
Curs Comunicare 17.12.2011 Dr. Marius Bud

Astazi, sambata 17.12.2011, in dorinta de a ne perfectiona, ne-am adunat...

Interviu - Dr. Andrei Tiberiu, Specialist Chirurgie, Ocluzologie și Protetică
Interviu - Dr. Andrei Tiberiu, Specialist Chirurgie, Ocluzologie și Protetică

Zâmbetul pacientului de la final. Tocmai din acest motiv continui să profesez cu aceeași plăcere și pasiune..

Cum trebuie utilizat dusul bucal pentru o buna igiena orală
Cum trebuie utilizat dusul bucal pentru o buna igiena orală

Este important sa ne ingrijim dintii si gingiile in fiecare zi. S-a dovedit faptul ca doar periajul dentar corect efectuat de 2 ori pe zi nu este suficient pentru o igienizare eficienta a dintilor, dar mai ales a spatiilor interdentare si a santului gingival. Dupa un periaj complet al danturii, efectuat cu o periuta manuala sau electrica exista spatii in care raman resturi de mancare si placa bacteriana neindepartata. Folosirea atei dentare in completarea periajului este potrivita, dar daca vreti intr-adevar ca igiena orala sa fie si mai riguroasa, ar trebui sa luati in considerare folosirea unui dus bucal.

Servicii exclusiviste pentru pacientii clinicilor Neoclinique
Servicii exclusiviste pentru pacientii clinicilor Neoclinique

Servicii exclusiviste pentru pacientii clinicilor Neoclinique La N...

Herpesul Bucal. Simptome. Diagnostic. Tratament
Herpesul Bucal. Simptome. Diagnostic. Tratament

poate fi declanșat de o varietate de factori, inclusiv stresul, oboseala, expunerea la soare, menstruația, anumite alimente și băuturi (cum ar fi alcoolul sau ciocolata), precum și răcelile sau alte infecții.