Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului

Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului

Vezi detalii

    Cu toții ne dorim un zâmbet perfect, însă ne temem deseori că intervențiile stomatologice ar putea fi dureroase sau nu ar avea rezultatul dorit. Medicina modernă, însă, a evoluat rapid și le oferă pacienților chiar și posibilitatea de a vedea cum va arăta zâmbetul lor în urma tratamentului propus de medicul specialist. Stomatologia este un domeniu aflat într-o continuă dezvoltare tehnologică. Astfel, în toate ariile acestei specializări medicale și-au făcut loc și elemente digitale, fenomen ce a eficientizat activitatea zilnică prin intermediul aparaturii moderne folosite. 

 

Care este aportul digitalizării în stomatologie?

    Evoluția tehnologică vine în ajutorul echipei medicale încă de la prima consultație pe care un pacient o are la medicul dentist. La Neoclinique, toate informațiile necesare planificării planului de tratament sunt încărcate și stocate într-o platformă digitală de tip cloud. Aceasta este un adjuvant pentru echipa interdisciplinară, facilitând comunicarea dintre medici, dar și planificarea etapelor de soluționare aferente cazului respectiv, indiferent de complexitatea acestuia. 

 

Cum este ajutat un medic stomatolog de digitalizare?

    Planificarea în detaliu a manoperelor stomatologice reprezintă o etapă esențială pentru succesul tratamentului propus de medic. Astfel, pentru a se asigura o mai mare precizie a intervențiilor medicale, a fost creat un program software cu inteligență artificială cu ajutorul căruia medicul sau tehnicianul dentar poate realiza un proiect 2D al zâmbetului final. Acesta poate fi transpus ulterior și în format fizic, în gura pacientului, prin intermediul unei imprimante 3D. În acest mod ne asigurăm că pacienții obțin zâmbetul dorit și că funcționalitatea și estetica acestuia sunt ideale. Concret, înainte de începerea efectivă a tratamentului în cabinetul stomatologic, pacientul poate să aibă  parte de un „test drive” pentru a vedea cum va arăta dantura ta la final.

    Pe lângă aportul pe care îl aduce în etapa de planificare a planului de tratament, digitalizarea a eficientizat și munca medicilor din cabinetul stomatologic, dar a ajutat și la creșterea gradului de confort al pacienților. Astfel, amprentarea clasică ce era uneori inconfortabilă a fost înlocuită de exponentul său digital. Concret, dantura este scanată fără atingere și stocată pe un computer. Astfel, echipa medicală interdisciplinară poate lucra la un caz fără ca pacientul să fie prezent în cabinet. 

    Pe de altă parte, cel mai apreciat dispozitiv medical digital este aparatul electronic de anesteziere. Acesta reduce foarte mult disconfortul anestezierii clasice cu ac și seringă, fiind asistat digital, ajutând pacienții să nu mai resimtă frică și anxietate în timpul procedurilor stomatologice. 

 

Chirurgia dentară poate fi digitală?

    Da! La Neoclinique, acest pas a fost deja făcut! Cum a fost posibil acest lucru? Ei bine, prin intermediul tehnologiei planificăm digital ghiduri chirurgicale pentru inserarea fără erori a implanturilor dentare. Totodată, putem crea digital inclusiv ghiduri pentru remodelarea gingivală a zâmbetului, dar și dispozitive medicale de relaxare a musculaturii faciale înaintea reabilitărilor dentare și nu numai.

 

 

Ce este digital la prima vizită a pacientului în clinică?

    În primul rând, investigațiile radiologice necesare demarării oricărui plan de tratament sunt digitale, calitatea lor fiind vădit superioară celor clasice.  Investigațiile radiologice dentare oferă mult mai multe avantaje când sunt asistate tehnologic. Evoluția în acest sens ne permite acum să realizăm astfel de manopere cu o expunere minimă la radiații, oferindu-ne, totodată, rezultate mai precise în legătură cu statusul tău dentar. Multe afecțiuni ale dintelui și țesuturilor înconjurătoare (cariile interdentare, infecțiile de la nivelul rădăcinii - granuloame, chisturi, fracturile dentare, resorbția oaselor maxilare datorată afecțiunilor parodontale)  nu pot fi văzute decât în urma realizării unei radiografii. 

    Pe de altă parte, scanarea digitală despre care vorbeam și în paragrafele anterioare este digitală și sporește substanțial confortul pacienților.

    În ultimul rând, fotografiile dentare tehnice sunt stocate în format digital pe o platformă de tip cloud. Astfel, echipa medicală poate avea oricând acces la ele și îl poate ajuta pe pacient să obțină un zâmbet cu aspect 100% natural, adaptat fizionomiei sale. 

    Totodată, pacientul are acces direct de pe telefonul mobil la tot dosarul medical aferent cazului său prin intermediul unei aplicații digitale.

 

Doctorul Nuțu Toader, medic stomatolog, oferă mai multe detalii despre digitalizare în stomatologie în videoclipul următor:


 

Digital Smile Design 

    Digital Smile Design (DSD) reprezintă unul dintre instrumentele folosite de specialiștii noștri pentru a ii oferi fiecărui pacient în parte posibilitatea de a vedea cum va arăta zâmbetul său după soluționarea tuturor problemelor dentare. Tehnologia DSD este folosită în cadrul celei de-a doua vizite a unui pacient la Neoclinique și face posibilă remodelarea în timp real a zâmbetului său, astfel, oferindu-i acestuia o simulare prin care poate vedea schimbările ce vor apărea în cazul în care alege să urmeze planul de tratament propus.

    Totodată, pentru a spori rata de precizie a intervențiilor medicale efectuate în cadrul Neoclinique, realizăm un profil digital al pacientului. Acesta ne oferă posibilitatea de a analiza în profunzime fiecare caz și de a găși rezolvările potrivite pentru problemele dentare ale clienților.

 

 

Astfel, pașii urmați în crearea pacientului digital sunt:

1. Discuția cu medicul specialist în cadrul căreia pacientul își exprimă nemulțumirile în legătură cu dantura sa, atât din punct de vedere estetic, dar luând în considerare și componenta funcțională a acesteia.

2. Evaluarea fizică a fiecărui dinte în parte.

3. Tomografie computerizată dentară 3D (CT).

4. Poze intraorale.

5.  Poze extraorale, tip portret, pentru analizarea fizionomiei pacientului.

6. Realizarea unui videoclip de maxim 1 minut cu menirea de a surprinde zâmbetul natural al pacientului.

7. Scanarea digitală a arcadelor dentare, element ce face posibilă manipularea digitală 3D a arcadelor dentare, înlocuind clasica amprentă luată prin mulaj şi turnată în ghips.

8. Corelarea tuturor informațiilor obținute în urma analizei și introducerea lor într-un sistem special ce permite obținerea unei clone digitale a pacientului.

 

 

Laboratorul digital Neoclinique

    Pentru a putea materializa toate proiectele dentare digitale, am creat un laborator performant în cadrul clinicilor noastre, adaptat la evoluția tehnologică din domeniul stomatologiei. Astfel, în cadrul acestuia realizăm lucrări protetice exacte, fapt ce este posibil datorită amprentării digitale și frezării finale prin intermediul aparatului CAD/CAM. 

    De asemenea, dispozitivele medicale (ghiduri), fațetele și lucrările dentare sunt modelate digital și printate 3D, respectiv frezate CAD/CAM.

 

Cum arată un zâmbet realizat în mod digital?

    Arată perfect, dar natural, un „Hollywood Smile”  frumos și sănătos, în armonie perfectă cu fizionomia pacientului, întrucât noile tehnologii digitale aduc un aport substanțial tehnicilor stomatologice moderne, oferindu-le medicilor posibilitatea de a efectua intervenții dentare cu o rată de precizie foarte mare. 

 

Digitalizarea în stomatologia modernă - elementul esențial implementat de Neoclinique

Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)

Putem anestezia computerizat cu mare precizie doar zona dintelui la care se realizează intervenția.

Vezi detalii
Primul pas: planul de tratament detaliat
Primul pas: planul de tratament detaliat

Ai parte de un set complet de consultații. Mai mulți specialiști vor evalua multidisciplinar cazul tău. Știi de la început tot ce va urma.

Vezi detalii
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique

KPG (Key Patient Guide) oferă consiliere permanentă pentru pacient, dar și îl ghidează pe acesta pe tot parcursul intervențiilor pe care le va efectua.

Vezi detalii

Programeaza-te rapid

Te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.