Servicii cover image

Albirea dinților - Albire dentară profesională

Obținerea unui zâmbet perfect este secretul pentru a te simți cât mai confortabil în pielea ta și a avea mai multă încredere în tine. Noi suntem aici pentru a te ajuta să obții zâmbetul mult visat printr-o serie de proceduri profesionale eficiente. Albirea dinților reprezintă o ramură a esteticii dentare care presupune schimbarea culorii dinților și îmbunătățirea semnificativă a aspectului lor.

 

Despre albirea dentară profesională

Un mod rapid și eficient de a obține un zâmbet mai frumos este reprezentat de albirea dentară profesională. Rezultatul este unul garantat, iar procedura oferă siguranță și confort pacienților. Aceștia își pot schimba culoarea dinților doar într-o singură ședință, fără durere și fără a fi nevoiți să apeleze la metode mai puțin confortabile sau de lungă durată, precum purtarea gutierelor în timpul nopții.

În plus, albirea dentară profesională este mult mai eficientă decât alte proceduri de albire a dinților. Nu numai că rezultatul este vizibil mult mai rapid, dar tehnicile moderne permit albirea colorațiilor cauzate de medicamentul tetraciclină, lucru ce era foarte greu de obținut prin alte metode. De asemenea, întregul proces de albire poate fi controlat foarte ușor.

 

Avantajele albirii profesionale a dinților în clinică

Dacă și tu te confrunți cu un aspect inestetic al zâmbetului și dorești să îți îmbunătățești culoarea dinților, îți prezentăm câteva avantaje ale albirii profesionale pe care nu le poți trece cu vederea.

În primul rând, procedura este una foarte rapidă. Întregul proces de albire dentară se poate realiza într-o singură ședință la medicul stomatolog, iar rezultatele vor fi vizibile imediat după finalizarea întregului proces. În plus, aspectul impecabil al dinților se va păstra intact pe o perioadă mai lungă de timp.

Albirea profesională a dinților este recomandată nu numai datorită rezultatelor grozave, ci și pentru gradul ridicat de confort pe care îl oferă. Întreaga procedură se realizează rapid, fără durere, iar pacienții pot obține cu ușurință rezultatul dorit. De asemenea, albirea dentară profesională este 100% sigură. Aceasta a fost testată atent de către profesioniști, așa că siguranța este garantată.

 

Procedura de albire dentară profesională utilizată la Neoclinique

Înainte de a începe albirea propriu-zisă a dinților, medicul stomatolog va realiza un consult pentru a depista eventuale probleme ale danturii. De asemenea, acesta va putea stabili dacă este nevoie de albirea dinților de plombe sau va trebui realizată igienizarea danturii printr-un detartraj

Apoi, medicul va aplica un gel fotopolimerizabil la nivelul gingiilor, pentru a asigura protecția acestora, iar buzele și obrajii vor avea nevoie, de asemenea, de protecție. Odată ce acestea au fost acoperite, va putea începe procedura propriu-zisă.

Albirea dentară profesională se realizează cu ajutorul unui gel de albire pe bază de peroxid de hidrogen. Acesta se aplică pe dinți și este activat cu ajutorul unei lămpi cu plasmă. Nu este nevoie de mai multe vizite la medicul stomatolog, deoarece procedura se poate realiza într-o singură ședință.

 

Întrebări frecvente

Procedura de albire dentară este una incredibil de simplă, dar pacienții au deseori numeroase întrebări referitoare la aceasta. Așadar, ne-am propus să eliminăm orice fel de confuzii și să te încurajăm să apelezi la această metodă sigură și rapidă de a avea un zâmbet perfect.

 

Care sunt cauzele care duc la schimbarea culorii dinților?

Foarte puține persoane reușesc să aibă dinții perfect albi, deoarece există numeroși factori care pot duce la pătarea sau îngălbenirea acestora. Odată cu înaintarea în vârstă, acești factori influențează din ce în ce mai mult culoarea danturii.

Alimentele sau băuturile care pătează, precum vinul, cafeaua sau anumite fructe, sunt principalele responsabile pentru schimbarea culorii dinților. La acestea se adaugă și fumatul, care are un efect nociv asupra danturii. Medicamentele precum tetraciclina au, de asemenea, efectul de colorare a danturii, dar și diferite traumatisme sau fisuri suferite la nivelul dinților pot duce la apariția unor mici pete pe suprafața acestora.

 

Există o limită de vârstă pentru albirea dentară?

În general, este recomandat să apelezi la albirea dentară după vârsta de 18 ani. După această vârstă, pulpa dentară și întreaga dantură sunt dezvoltate suficient și pot suferi o astfel de intervenție. Nu există o limită de vârstă până la care poți urma această procedură.

 

Când nu este indicată albirea dentară?

Există câteva situații când nu este recomandat ca o persoană să urmeze o procedură de albire dentară. Așa cum am menționat mai sus, copiii sub 18 ani nu își pot albi dinții, dar nici femeile însărcinate sau cele care alăptează. 

De asemenea, procedura ar trebui evitată de către pacienții cu probleme hematologice, hepatice sau care ar putea afecta structura dinților din interior. Desigur, același lucru este valabil și pentru cei care sunt alergici la substanțele utilizate. În cazul în care urmezi un tratament pentru o problemă dentară, albirea se va putea realiza numai după finalizarea acestuia.

 

Cât durează o ședință de albire a dinților?

Întregul tratament de albire dentară profesională se realizează într-o singură vizită la medicul stomatolog, cu durata de o oră. Totuși, aceasta va fi împărțită în mai multe ședințe a câte 15 minute fiecare. 

 

Cât de albi devin dinții după tratament?

Odată cu finalizarea tratamentului, dinții pot deveni cu până la 3 nuanțe mai albi. Aspectul lor impecabil poate rezista până la 2 ani, dar acest lucru depinde de obiceiurile pacientului. De exemplu, consumul de alimente și băuturi care pătează, fumatul sau tratamentul cu tetraciclină pot scădea perioada în care efectul albirii dentare este vizibil. După 2 ani, se recomandă repetarea tratamentului.

 

Există riscuri în urma procedurii de albire a dinților?

Această procedură nu este asociată cu niciun risc, dar există o serie de precauții necesare atât înainte, cât și după albirea dentară. În primul rând, medicul se va asigura că dantura ta este perfect curată și sănătoasă înainte de a începe tratamentul. Acesta va decide dacă este nevoie de un detartraj, alte proceduri de igienizare sau dacă există alte probleme ce vor trebui rezolvate.

După finalizarea albirii dinților, va trebui evitat fumatul pentru aproximativ 24 de ore, precum și acele alimente sau băuturi ce pătează. De asemenea, este recomandat consumul lichidelor cu paiul. Chiar și după terminarea procedurii, dinții vor continua să se albească în următoarele 24 sau 48 de ore. În acest interval, aceștia pot absorbi mai ușor substanțele, de aceea se recomandă evitarea factorilor coloranți.

Igiena după albirea dentară este aceeași ca cea recomandată în mod obișnuit. Dinții vor trebui periați de două ori pe zi și, pentru o curățare mai eficientă, se recomandă și folosirea aței dentare, a apei de gură sau a dușului bucal.

 

Mituri despre albirea dentară

Există numeroase concepții greșite referitoare la albirea dinților care deseori îi conving pe pacienți să abandoneze o astfel de procedură. Vom prezenta cele mai răspândite mituri și vom explica pe larg fiecare situație în parte.

 

Procedura de albire dentară este dureroasă

Albirea profesională a dinților este cunoscută datorită confortului pe care îl oferă pacienților în timpul tratamentului și datorită faptului că nu provoacă durere. Tratamentul se va realiza sub atenta supraveghere a medicului, care va administra un anestezic local. Astfel, nu se va percepe nicio senzație de durere.

Totuși, în urma acestei proceduri, sensibilitatea dentară ar putea persista timp de câteva zile. Așadar, este recomandat să eviți alimentele prea reci sau prea calde la 2-3 zile după realizarea albirii dinților.

 

Lucrările protetice (fațete, coroane) reacționează la tratamentul cu albire dentară

Lucrările de protetică dentară nu reprezintă dinți naturali, așa că acestea pot reacționa în mod diferit în momentul în care sunt expuse la substanțele de albire. Medicul stomatolog va face o verificare atentă a danturii înainte de procedură și va lua toate măsurile necesare. În anumite situații, este posibil ca unele lucrări protetice să trebuiască înlocuite.

 

Albirea dentară sensibilizează dinții

Albirea dentară are, într-adevăr, un efect de sensibilizare a dinților, dar acest efect este temporar. Pacienții pot resimți un disconfort sau o sensibilitate pronunțată în primele 24-48 de ore după tratament, în urma consumului de alimente și băuturi reci sau calde. 

Totuși, acest fenomen nu va persista. După această perioadă, dinții nu vor mai avea de suferit. Albirea dentară nu le modifică structura și nici nu afectează permanent suprafața dinților, așadar aceștia nu vor deveni mai fragili sau mai sensibili. Lucrarea este una strict estetică, iar funcționalitatea lor nu va fi afectată.

 

Programează-te acum pentru o albire dentară profesională la Neoclinique!

Îți dorești și tu un zâmbet de invidiat, care să te ajute să îți recapeți încrederea în tine? Fă acum o programare și beneficiază de tehnologia profesională de albire dentară, care asigură rezultate rapide și de durată într-o singură vizită la medicul stomatolog!

Programeaza-te rapid

Te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.