Servicii cover image

Ofertă consultație - 99 RON!

SUNĂ ACUM LA 0371.000.111 PENTRU PROGRAMARE 

Consultație punctuală

Chiar dacă încercăm constant să ne apărăm împotriva oricărui factor ce ne-ar putea leza organismul, implicit integritatea funcțională a acestuia, accidentele au loc involuntar și inopinat. Astfel, ne confruntăm cu apariția unei urgențe, indiferent de natura acesteia sau de factorul cauzator.

 

Ce este urgența stomatologică?

O urgență stomatologică este reprezentată de momentul în care s-au produs diferite leziuni la nivelul dinților sau structurilor conexe ale acestora (gingii, obraji, buze, limbă). Astfel, simptomatologia resimțită de pacient este deranjantă și îi perturbă acestuia ritmul firesc al activităților zilnice.

 

Cum recunoaștem o urgență dentară? 

Urgențele stomatologice pot fi identificate facil. Dacă te confrunți cu: 

 • durere acută la nivelul dinților sau oaselor maxilarului/ mandibulei;

 •  disconfort/ durere în timpul masticației sau ingerării unor alimente calde/ reci;

 •  umflarea bruscă a țesutului gingival, a feței sau a oricărei zone din cavitatea bucală;

 • fracturi dentare;

 • sângerări gingivale apărute nejustificat;

 • mobilitate dentară crescută însoțită de durere;

 •  respirație greoaie din cauza unor probleme stomatologice.

   Totodată, alte simptome care ar putea reprezenta, concomitent cu cele menționate anterior, o urgență dentară sunt: febră, durere de cap, disconfort la înghițire, frisoane, amețeli sau greață.

 

    Important de știut este că, indiferent de cauza declanșatoare a urgenței stomatologice sau de starea resimțită în urma apariției acesteia, doar medicul dentist poate identifica tratamentul ideal pentru problema în cauză, dar și gravitatea acesteia. Astfel, vizita la cabinetul stomatologic este necesară în cel mai scurt timp posibil de la apariția primelor semne ale afecțiunilor dentare.

 

Cum gestionăm urgențele dentare în cadrul Neoclinique?

    Întucât ne dorim cu ardoare să respectăm toate măsurile de siguranță și igienizare, indiferent de situația epidemiologică existentă la nivel mondial, tratăm urgențele dentare în urma efectuării de către pacienți a unei programări. Astfel, putem asigura fiecărui client un mediu sigur, steril și o organizare ireproșabilă, maximizând eficiența procedurilor efectuate de către personalul medical din clinicile noastre.

   Dacă te confrunți cu unul dintre simptomele de mai sus, poți apela cu încredere la Neoclinique, iar noi vom face tot posibilul să îți efectuăm o programare rapidă, astfel încât să soluționezi în timp util afecțiunea de care suferi și să eviți agravarea acesteia. 

 

Cum te putem ajuta rapid să soluționezi urgențele stomatologice?

Fie că ai nevoie de o plombă (odontoterapie), un tratament de canal (endodonție), o coroană/ fațetă dentară (protetică) sau de tratarea oricărei alte afecțiuni dentare, personalul nostru medical te ajută să scapi rapid și eficient de orice problemă, oferindu-ți posibilitatea de a reveni rapid la activitățile tale cotidiene, buicurîndu-te, totodată, de un zâmbet perfect din punct de vedere funcțional și estetic. 

 

În cazul unei urgențe dentare, la Neoclinique poți beneficia de următoarele manopere:

 1. Radiologie dentară digitală: pentru a ne asigura că identificăm corect cauza urgenței dentare, recomandăm efectuarea unei investigații radiologice în prealabil, încă de la prima vizită în cadrul clinicilor noastre. Astfel, vom avea un diagnostic rapid și complet, având astfel posibilitatea de a efectua tratamentul ideal pentru soluționarea problemei din pricina căreia te prezinți la cabinetul stomatologic. 

 2. Odontoterapia (plombe): Deși mulți pacienți se prezintă în cabinetul stomatologic prea târziu, când apare deja durerea, ceea ce indică faptul că o carie a afectat profund țesutul dentar, există și soluții pentru aceste probleme. În astfel de situații, recomandăm curățarea stratului afectat al dintelui și aplicarea unei plombe sau incrustații pentru a reda funcționalitatea și estetica elementului respectiv. 

 3. Coroane și fațete dentare realizate cu sistemul CAD/CAM: În diferite situații, apare necesitatea aplicării unor coroane sau fațete dentare în regim de urgență. Pentru a soluționa aceste cazuri, Neoclinique a achiziționat aparatură modernă ale cărei specificații permit relizarea elementelor protetice în aceeași zi în care se efectuează scanarea intraorală și investigația radiologică, etape recomandate pacientului de către medicul stomatolog în urma consultației inițiale. 

 4. Tratamente de canal într-o singură ședință: Deși tratamentele endodontice sunt proceduri stomatologice complexe ce necesitau în trecut minim două ședințe în cabinetul medicului dentist pentru a fi încheiate cu succes, evoluția tehnologică din zilele noastre permite realizarea acestor manopere pe parcursul unei singure vizite la stomatolog. La Neoclinique, poți găsi medici specializați în endodonție care, cu ajutorul aparaturii moderne, pot soluționa problemele de această natură rapid, sigur și eficient. 

 5. Extracția dentară: Deși medicii stomatologi recomandă mereu tratarea dinților cu probleme, înainte de a recurge la extracția acestora, există și cazuri în care această manoperă nu poate fi evitată. Totuși, în cadrul Neoclinique ne asigurăm constant că îți menținem conforntul pe toată durata procedurii (folosind un sistem eficient de anestezie computerizată fără durere - STA) și că îți putem recomanda și soluții potrivite pentru înlocuirea dintelui pierdut. 

 

Totuși, important de știut este faptul că orice urgență dentară poate fi prevenită respectând niște reguli simple: menținerea unei alimentații sănătoase, o igienă dentară corectă și completă, respectarea programărilor pentru periajul, detartrajul și igienizările profesionale și vizitele regulate la medicul tău stomatolog. Aceste etape simple te pot ajuta să previi afecțiuni dentare grave și costisitoare, dar și să ai mereu parte de un zâmbet sănătos și frumos!

Programeaza-te rapid

Te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.