Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)

Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)

Vezi detalii

Eviți vizita la stomatolog din cauza fricii de injecția cu anestezic?

 Avem o veste bună! La Neoclinique, folosim sistemul STA de anestezie computerizată care vine în ajutorul pacienților ce vor să își depășească această teamă!

 

Vrei să știi mai multe despre evoluția anesteziei dentare de-a lungul timpului? Noi am pregătit o serie de informații pentru tine!

În trecut, oamenii foloseau diferite metode rudimentare și ineficiente pentru a își trata durerile dentare. Pe atunci, tehnologia nu avea atât de multă aplicabilitate în medicină sau era total absentă, iar știința evolua mai lent decât în zilele noastre, întrucât nu beneficia de aceleași resurse de dezvoltare. Astfel, pașii pe scara evolutivă în ceea ce privește domeniul stomatologiei au fost făcuți încet, dar sigur, lăsând loc descoperirilor tehnologice din prezent în vederea îmbunătățirii tuturor manoperelor medicale. 

 

Anestezia dentară - descoperită în anul 1903

Probabil cea mai utilizată metodă de anestezie locală dentară din contemporaneitate, cea injectabilă, a fost descoperită în anul 1903 de către chimistul german Alfred Einhorn. Substanța numită novocaină a fost folosită ulterior de milioane de medici stomatologi pentru a minimiza disconfortul pacienților în timpul unor intervenții medicale la nivelul cavității bucale și al dinților.

 

Ce tipuri de anestezie dentară există?

În stomatologia modernă sunt folosite diferite tipuri de anestezii. Metoda utilizată este aleasă de medicul specialist în funcție de fiecare pacient în parte, implicit de istoricul să medical și de intervenția ce urmează a fi realizată. Astfel, putem identifica: anestezia locală și anestezia generală. 

Anestezia locală poate să fie de două tipuri: 

  • topică (cea care acționează doar la nivelul țesuturilor superficiale ale cavității bucale), aplicată deseori pe gingie sub forma unui spray, unguent sau gel. Aceasta este de scurtă durată (efect de aproximativ 20 de minute) și este utilizată pentru manopere simple sau înaintea injecției cu alt anestezic.

  • prin injectare (infiltrație), ce este introdusă cu ajutorul unei seringi cu ac în proximitatea terminațiilor nervoase ale dinților. Aceasta are o durată de minim o oră și poate fi folosită pentru orice intervenție stomatologică, indiferent de complexitatea sa.

Anestezia generală este utilizată în cazul unor intervenții chirurgicale incluse în planul de tratament ce nu pot fi efectuate cu anestezie locală. Necesitatea ei este stabilită de medicul ce va efectua manopera respectivă. Anestezia este utilizată doar în sălile unor spitale private ce se află în colaborare cu Neoclinique, nu în cadrul clinicilor noastre.

 

La Neoclinique, poți beneficia de anestezie computerizată în vederea efectuării tratamentelor dentare de care ai nevoie. 

    Cele mai multe persoane au resimțit durere în timpul anesteziei dentare clasice. Acest lucru se datorează străpungerii cu acul și injectării prea rapide a substanței anestezice.

 

Cum elimină anestezia dentară computerizată (STA) această frică?

  1. Pacientul nu mai simte înțepătura. Din contră, de cele mai multe ori realizează că anestezia a fost efectuată abia în momentul în care se instalează.

  2. Viteza de injectare a anestezicului se face computerizat, o picătură la fiecare două secunde, aceasta fiind doza maximă acceptată de organism pentru a nu fi realizată distensia (întinderea sub presiune) țesuturilor, fenomen ce determină apariția durerii.

 

Cum funcționează sistemul STA?

     Seringa obișnuită și acul înspăimântător ce determinau mulți pacienți să amâne cât mai mult vizita la stomatolog au fost înlocuite de un sistem modern format dintr-o piesă subțire, la capătul căruia se atașează o tijă metalică prin care se pompează substanța anestezică direct la baza dintelui afectat asupra căruia se va efectua tratamentul. Faptul că tot procesul este tehnologizat asigură anestezierea precisă, în cantitate optimă, implicit confortul pacientului.

 

Ce alte avantaje mai are anestezia dentară computerizată?

      Anestezia se va instala rapid și eficient în cazul utilizării sistemului STA, medicul având posibilitatea de a se concentra asupra menținerii piesei de mână în poziția corectă.

    Există cazuri medicale în care este necesară anestezierea unui singur dinte. STA (Single Tooth Anesthesia) reprezintă modalitatea prin care acest lucru este posibil. Astfel, pacientul nu mai rămâne anesteziat pe jumătate de dantură după intervenție, eliminându-se în acest mod și disconfortul vizitei la medicul stomatolog.

 

Ce spun pacienții Neoclinique despre sistemul STA?

    Din experiența pacienților clinicii noastre, putem afirma cu încredere că toate beneficiile promise de producător sunt adevărate! Anestezia dentară computerizată vă ajută să treceți definitiv peste fobia de medicul dentist sau de intervenții stomatologice!   

    Dacă ești și tu printre miile de persoane care simt anxietate când se gândesc la injecții sau vaccinuri, trebuie să știi că în domeniul stomatologiei, tehnologia a evoluat destul de mult, iar anestezia clasică, făcută cu seringă și ac, poate fi de domeniul uitării pentru pacienți!

    Începând cu luna decembrie a anului 2016, am luat decizia curajoasă de a înlocui seringa clasica folosită pentru anestezia dentară exclusiv cu sistemul STA. Dorim ca parcursul pacienților în cadrul clinicilor noastre să fie fără durere, confortabil 100% și să îi ajutăm pe aceștia să vină la dentist relaxați.

Digitalizarea în stomatologia modernă - elementul esențial implementat de Neoclinique

Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique

KPG (Key Patient Guide) oferă consiliere permanentă pentru pacient, dar și îl ghidează pe acesta pe tot parcursul intervențiilor pe care le va efectua.

Vezi detalii
Primul pas: planul de tratament detaliat
Primul pas: planul de tratament detaliat

Ai parte de un set complet de consultații. Mai mulți specialiști vor evalua multidisciplinar cazul tău. Știi de la început tot ce va urma.

Vezi detalii
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului

Nu vei avea parte de surprize neplăcute. Vei vedea exact ce formă și ce culoare vor avea dinții tăi înainte să începem planul de tratament.

Vezi detalii

Programeaza-te rapid

Te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.