Meniu
EN

Stomatologie Bucuresti

Cum trebuie utilizat dusul bucal pentru o buna igiena orala

Cum trebuie utilizat dusul bucal pentru o buna igiena orala
  • articol_control_la_6_luni.jpg
  • neo_martie_jpg_mari-11.jpg
  • Fb_neo_2016-4.jpg

 

Utilitatea dușului bucal pentru igiena oro-dentară

Dr. Georgeana Cogălniceanu, Neoclinique

Beneficiile pe care vi le ofera utilizarea unui dus bucal

Este important sa ne ingrijim dintii si gingiile in fiecare zi.

S-a dovedit clinic faptul ca doar periajul dentar corect efectuat de 2 ori pe zi nu este suficient pentru o igienizare eficienta a dintilor, dar mai ales a spatiilor interdentare si a santului gingival.

Dupa un periaj complet al danturii, efectuat cu o periuta manuala sau electrica exista spatii in care raman resturi de mancare si placa bacteriana neindepartata.

Folosirea atei dentare in completarea periajului este potrivita, dar daca vreti intr-adevar ca igiena sa fie si mai riguroasa, ar trebui sa luati in considerare folosirea unui dus bucal.

Este un mare pas inainte pentru a avea grija de igiena dumneavoastra oro-dentara, imbunatatind cu pana la 93% sanatatea gingivala.

Dusul bucal este ideal pentru persoanele cu implanturi dentare, coroane, punti sau aparate ortodontice, pentru persoanele cu afectiuni parodontale, dar si pentru oricine isi doreste o dantura sanatoasa si un zambet atractiv.

Bineinteles, dusul bucal nu va da nici un rezultat daca nu este folosit cu regularitate, si acest lucru este valabil pentru oricare proces de igiena orala, fie ca vorbim de periajul dintilor, curatarea limbii sau clatirea cu apa de gura.

Chiar daca este folosit si o singura data pe zi, timp de 90 de secunde, dusul bucal va va ajuta sa aveti gingii mai curate si mai sanatoase.

Dusul bucal functioneaza pulsand jeturi de apa cu viteza foarte mare (pana la 40.000 de pulsatii pe minut) catre dinti si catre gingii.

Jetul intermitent de apa (simpla, ozonizata sau solutie de apa de gura) dizloca resturile alimentare din zonele inaccesibile periutei de dinti sau atei dentare: spatiile subgingivale, interdentare, dintre bracketi, zonele acoperite de corpurile de punte sau din jurul implanturilor.

Aceasta caracteristica a dusului bucal diminueaza semnificativ riscul colonizarii bacteriene a acestor zone, eliminand mirosurile neplacute sau infectiile gingivale si/sau parodontale lasand o senzatie de prospetime.

 

Cum se foloseste dusul bucal

Folositi dusul bucal zilnic, cel putin odata pe zi, inainte de periaj, cu apa calduta la 37 de grade sau cu solutie diluata de apa de gura continand substante antibacteriene (Clorhexidina, Listerine) sau cu apa de gura cosmetica.

Atentie prima data cand folositi dusul bucal! Intrucat presiunea apei poate fi destul de puternica nu este indicat sa il utilizati la treapta cea mai inalta de viteza.

Incepeti cu o treapta inferioara ca sa va obisnuiti cu senzatia, apoi alegeti-o pe cea mai confortabila si eficienta pentru dumneavoastra.

Trebuie sa va obisnuiti cu ideea ca va pulverizati apa in gura.

Aplecati-va deasupra chiuvetei si lasati apa sa curga din gura in timp ce va spalati, sau puteti sa tineti gura inchisa, scuipand apa in exces din cand in cand.

In prima saptamana de utilizare, dusul bucal poate provoca sangerari gingivale.

Nu va speriati, este un proces normal, cu timpul gingia devine mai flexibila si nu veti mai avea aceste probleme.

 

Cum alegeti dusul bucal potrivit

Este recomandat un dus bucal cu capacitate mare pentru apa si cu mai multe trepte de viteza.

  • Dus bucal cu fir/fara fir

In cazul unui dus bucal fara fir, avantajele principale sunt portabilitatea si comoditatea. Dispozitivul va avea un rezervor incorporat si va avea o unitate / statie de baza mult mai mica decat o alternativa cu fir. Cu toate acestea, rezervorul poate fi necesar sa fie reumplut inainte sau poate chiar in timpul fiecarei utilizari.

Aparatele cu fir nu sunt deosebit de portabile, desi sunt conectate la un rezervor mult mai mare pe care unii il considera mai convenabil. Dar unele dusuri bucale cu fir pot fi ceva mai puternice decat cele fara fir.

  • Durata de viata a bateriei

Daca sunteti in cautarea unui dispozitiv portabil, este o idee buna sa luati in considerare durata de viata a bateriei in decizia pe care o luati. Exista dusuri bucale care vor continua sa functioneze pana la o saptamana de utilizare, dintr-o singura incarcare, dar altele trebuie reincarcate dupa cel mult cateva zile.

In general, dispozitivele reincarcabile sunt mai rentabile pe termen lung. Dar, in acelasi timp, cele alimentate de baterii permit utilizarea continua, in cazurile in care este posibil sa nu fie posibila incarcarea unei unitati reincarcabile.

  • Caracteristici si setari

Caracteristicile si setarile variaza foarte mult. In unele cazuri, tot ce ajungeti sa utilizati zilnic este o singura setare si un singur mod de alimentare, care este in general potrivit pentru majoritatea utilizatorilor. Dar pot exista tot felul de caracteristici suplimentare, setari modificabile, niveluri de putere si asa mai departe.

Beneficiul este in modul in care un singur dispozitiv poate fi utilizat pentru a indeplini o multitudine de sarcini diferite.

  • Capete interschimbabile

Exista cateva lucruri de luat in considerare aici. In primul rand, un dus bucal care nu are capete interschimbabile, este in esenta un dispozitiv de unica folosinta. In al doilea rand, este, de asemenea, o idee buna sa luati in considerare costul capetelor de inlocuire, in conformitate cu dispozitivul pe care il luati in considerare. Motivul este acela ca, desi unele capete de inlocuire sunt la un pret accesibil, altele sunt prohibitiv de costisitoare.

De asemenea, merita luata in considerare varietatea capetelor de inlocuire disponibile, care pot include o varietate de capete special concepute pentru scopuri specifice - ingrijirea gingiilor, dintii sensibili, utilizarea pentru copii si asa mai departe. Unul dintre cele mai mari beneficii ale investitiei intr-un dispozitiv care accepta capete interschimbabile este modul in care o unitate poate fi partajata intre mai multi utilizatori, adaugand o valoare maxima dispozitivului.

 

Igiena orala moderna include dusul bucal, ca metoda foarte eficienta de curatare a resturilor alimentare si placii bacteriene.

 

CONTACT CLINICA UNIRII:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Unirii la numarul de telefon +40371.000.111 sau email office@neoclinique.ro  .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Unirii puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Unirii:

KPG Giurca Simona: Email: simona@neoclinique.ro   Mobil: +4 0755 10 10 02

KPG Visovan Catalina: Email: catalina@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 01

CONTACT CLINICA MILITARI:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Militari la numarul de telefon +40371.000.111 sau email: office@neoclinique.ro .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Militari puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Militari:

KPG Ionica Vera: Email: vera@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03

KPG Grigore Elena: Email: elena@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03