Meniu
EN

Stomatologie Bucuresti

Igienizare si profilaxie (detartraj cu ultrasunete si air flow)

Igienizare si profilaxie (detartraj cu ultrasunete si air flow)
  • userfiles/servicii/48/detartraj-ultrasunete-periaj-air-flow-1.jpg
  • userfiles/servicii/48/detartraj-ultrasunete-periaj-air-flow-5.jpg
  • userfiles/servicii/48/detartraj-ultrasunete-periaj-air-flow-3.jpg
  • userfiles/servicii/48/detartraj-ultrasunete-periaj-air-flow-6.jpg
  • userfiles/servicii/48/detartraj-ultrasunete-periaj-air-flow-2.jpg
  • userfiles/servicii/48/detartraj-ultrasunete-periaj-air-flow-7.jpg
  • userfiles/servicii/48/detartraj-ultrasunete-periaj-air-flow-4.jpg

Igienizarea dentara profesionala este o manopera de profilaxie dentara importanta, care se recomanda sa fie realizata de doua ori pe an in cabinetul stomatologic.

Prin igienizarea dentara se indeparteaza atat placa bacteriana cat si tartrul supra si sub gingival cat si o mare parte din coloratiile alimentare si cele cauzate de fumat, cu ajutorul etapei de curatare prin air flow.

Fiind un tratament usor de efectuat, de rutina si lipsit de durere, dar si cu efecte de imbunatatire imediata, vizibila, a aspectului dintilor, igienizarea dentara este una din procedurile cel mai des solicitate de pacienti, in special igienizarea cu airflow pentru cei care nu au tartru, ci doar coloratii sau doar placa bacteriana.

Igienizarea corecta a danturii atat la domiciliu cat si periodic in clinica stomatologica prin igienizarea profesionala, are un rol esential in prevenirea afectiunilor dentare cum ar fi gingivita si boala parodontala, care se manifesta prin sangerarea gingivala.

Cat costa igienizarea dentara completa la Neoclinique?

Accesati - lista de preturi pentru detartraj cu ultrasunete si igienizare cu air flow

Pentru programari sunati la 0371.000.111 de luni pana vineri intre orele 8-21 si sambata 10-18

Principalele beneficii ale igienizarii dentare profesionale:

✔ Efectul estetic - dinti mult mai albi si mai curati intr-un timp scurt, aparatul de air flow cu particule de bicarbonat fiind foarte eficient in acest sens

✔ Procedura usoara, fara durere si necostisitoare realizata in mai putin de 1 ora 

✔ Curatare completa si eficienta

✔ Prin cele 2 etape, detartraj si air flow, se obtine o igienizare cu adevarat completa a danturii, la domiciliu fiind greu de ajuns la acelasi nivel de igienizare

✔ Prin indepartarea placii bacteriene si a tartrului evitati bolile gingivale si parodontale

✔ Va mentineti sanatatea orala si obtineti o respiratie proaspata

✔ In cadrul vizitei de igienizare dentara aflati ce alte probleme dentare trebuie tratate urgent, daca sunt evidente clinic

​✔ Prelungiti viata lucrarilor dentare realizate in cabinetul stomatologic

Cum se efectueaza igienizarea dentara profesionala?

Se foloseste aparatul tip Air Flow dupa indepartarea tartrului cu aparatul de detartraj profesional cu ultrasunete, air flow ce combina un jet de aer cu particule foarte fine de bicarbonat pentru curatarea eficienta a petelor dentare in special a celor care provin de la fumat sau alimente colorate

Primiti inclusiv un scurt instructaj legat de modalitatile corecte de periaj dentar la domiciliu si recomandari pentru periute si paste de dinti potrivite cu gingia si dantura sa.

Aparatul de detartraj cu ultrasunete curata foarte bine si spatiile interdentare, dificil de igienizat la domiciliu printr-un simplu periaj si poate igieniza inclusiv maselele de minte.

Aparatul cu air flow poate actiona individual pentru o igienizare foarte eficienta a danturii.

In cazul in care aveti hipersensibilitate dentara se va administra un anestezic local, pentru ca procedura de detartraj sa fie efectuata fara durere.

Este ceva normal sa apara sangerarea gingivala cand se igienizeaza dantura prin detartraj cu ultrasunete sau air flow, daca aveti depuneri de tartru subgingival sau chiar si doar placa bacteriana.

Detartrajul cu ultrasunete inainte de alte proceduri stomatologice

In toate cazurile, tratamentele stomatologice cosmetice sau de restaurare protetica necesita in prealabil o igienizare profesionala pentru a ne asigura ca avem rezultate cat mai bune prin eliminarea bacteriilor dentare.

Inclusiv procedura de albire dentara este precedata de detartraj cu ultrasunete si airflow.

De asemenea in cazul tratamentelor de endodontie sau parodontologie este efectuat prima data detartrajul, pentru ca medicul sa poata lucra pe o dantura cat mai curata si sa reduca riscul extinderii placii bacteriene.

Cat de des sa va programati pentru igienizarea dentara profesionala?

Ar trebui sa veniti pentru o igienizare dentara cel putin de doua ori pe an iar daca sunteti fumator de 3-4 ori pe an.

De asemenea daca igiena dentara la domiciliu nu poate fi efectuata corect, sau apar sangerari gingivale la periaj, va recomandam sa va prezentati la medicul dentist pentru un control urmat de o igienizare profesionala.

Recomandari dupa detartrajul cu ultrasunete

Dintii vor fi usor sensibili cateva ore, asadar se recomanda sa nu consumati bauturi prea reci sau prea calde si sa evitati alimente sau lichide colorate cum ar fi sucurile de fructe inchise la culoare.

Daca dupa detartraj vi s-a aplicat si o pasta cu antibiotic, timp de o ora nu trebuie sa consumati alimente iar apa se bea doar prin pai, ca sa nu intre in contact cu gingiile.

Pentru a grabi vindecarea gingiilor dupa detartraj se recomanda utilizarea timp de 10 zile a unei ape de gura cu clorhexidrina, substanta care distruge pe cale chimica placa bacteriana.

Aceste ape de gura se gasesc la farmacii, iar folosirea lor nu este recomandata mai mult de doua saptamani o data la 6 luni.

CONTACT CLINICA UNIRII:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Unirii la numarul de telefon +40371.000.111 sau email office@neoclinique.ro  .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Unirii puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Unirii:

KPG Giurca Simona: Email: simona@neoclinique.ro   Mobil: +4 0755 10 10 02

KPG Visovan Catalina: Email: catalina@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 01

CONTACT CLINICA MILITARI:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Militari la numarul de telefon +40371.000.111 sau email: office@neoclinique.ro .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Militari puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Militari:

KPG Ionica Vera: Email: vera@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03

KPG Grigore Elena: Email: elena@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03