Meniu
EN

Stomatologie Bucuresti

Aparat Dentar Ceramic

Aparat Dentar Ceramic
 • userfiles/servicii/37/orto_-58.jpg
 • userfiles/servicii/37/orto-19.jpg
 • userfiles/servicii/37/orto-22.jpg
 • userfiles/servicii/37/orto_-65.jpg
 • userfiles/servicii/37/orto_-62.jpg
 • userfiles/servicii/37/orto-27.jpg
 • userfiles/servicii/37/orto-25.jpg
 • userfiles/servicii/37/orto-32.jpg
 • userfiles/servicii/37/orto-30.jpg
 • userfiles/servicii/37/korto_-84.jpg
 • userfiles/servicii/37/orto_-82.jpg
 • userfiles/servicii/37/orto_-87.jpg
 • userfiles/servicii/37/orto_-80.jpg
 • userfiles/servicii/37/orto_-90.jpg

Aparatul dentar Ceramic reuseste ca si cel cu bracketi din Safir, sa combine perfect eficienta maxima, costul minim si aspectul din punct de vedere estetic ideal avand bracketii de culoarea dintilor.

Fiind din punct de vedere estetic aproape insesizabil, aspectul estetic este rezolvat, iar din punct de vedere financiar este avantajos deaorece este in aceeasi categorie cu pretul aparatelor cu bracketi metalici si din safir.

In plus, bracketii din ceramica sunt confortabili si rezistenti.

 

Pentru cine este recomandat?

Aparatul dentar ceramic este util pacientilor care au toti dintii permanenti. Astfel se asigura o corecţie rapidă şi se minimizeaza sansaele de fracturare a braketilor, datorita miscarii dintilor din perioada de eruptie.

Este preferat de pacientii care doresc un aparat cat mai subtil, mai putin vizibil. De obicei au culoarea dintilor sau culoare alba.

 

Durata tratamentului

Tratamentul ortodontic cu aparat dentar ceramic va dura un pic mai mult decat cel cu aparat metalic, insa diferenta nu este notabila, fiind de maxim 2-3 luni.

Durata crescuta este determinata de faptul ca braketii ceramici nu rezista la tensiuni foarte mari, la fel ca cei metalici. Astfel, ajustarile regulate ale aparatului trebuie sa fie, in cazul lor, mai finute, din aproape in aproape, pentru a nu tensiona foarte mult arcul si dintii. Aparatele metalice rezista la ajustari mai puternice.

 

Care este structura aparatului dentar ceramic

Ca orice alt aparat dentar fix, acest aparat utilizeaza un sistem de braketi lipiti de dinti, interconectati printr-un arc ce va fi, treptat, tensionat de catre medicul ortodont, pentru ca dintii sa fie miscati pana cand ajung in pozitie normala. Arcul va fi mentinut in pozitie corecta prin elastice.

Braketii sunt, in cazul acestui tip de aparat, piese ceramice.

 

Culori, aspect

Aparatul dentar ceramic este total personalizabil.

Braketii pot fi exact in nuanta dintilor pacientului.

Arcul ce tensioneaza dintii poate fi alb sau gri ( culoarea metalului).

Elasticele pot avea orice culoare doreste pacientul, de la transparent si alb la combinatii de culori, precum un dinte roz, unul bleu, unul galben, etc.

Toate aceste culori pot fi modificate cu ocazia ajustarilor regulate efectuate de medicul ortodont.

Astfel, braketii pot fi schimbati, arcul poate fi schimbat cu unul alb, in loc de metalic, iar elasticele pot urma creativitatea pacientului. Sunt pacienti care creeaza modele curcubeu, altii care asorteaza culoarea elasticelor cu anotimpul, sau culoarea preferata. Sunt pacienti care doresc nuante usor diferite ale aceleiasi culori, creand un degrade sau un model.

Oricum ar fi, acest aparat este atat de versatil, incat poate fi sau putin observat sau admirat din plin, datorita elasticelor finute. 

 

Rezistenta

Ceramica este destul de rezistenta, insa nu la fel de rezistenta ca si metalul. Totusi, ultimele cercetari au dus la crearea unor braketi mult mai rezistenti, apropiati de rezistenta metalului.

Pe masura ce dintii se misca, pe durata tratamentului ortodontic, este posibil ca braketii sa necesite inlocuire, pentru a nu ceda sub forta presiunii.

Daca pacientul este deosebit de activ, este recomandat aparatul dentar metalic.

 

Braketii ceramici se pateaza?

Braketii ceramici nu se pot pata. Elasticele insa, da.

Atunci cand pacientul urmeaza recomandarile medicului, aspectul elasticelor si aparatului dentar, in ansamblu, se pastreaza in timp.

Iata cateva sfaturi pentru evitarea aparitiei acestei probleme:

 • Igiena orala dupa fiecare masa;
 • Evitarea mancarurilor si bauturilor care pot pata sau decolora;
 • Evitarea fumatului, care poate cauza ingalbenirea braketilor;
 • Eliminarea uzului pastelor de dinti pt albire, care pot face ca dintii sa se albeasca sub actiunea ei, dar suprafata dintilor unde nu ajunge pasta sa ramana ingalbenita;
 • Respectarea regularitatii igienizarilor dentare profesionale, o data la 3 luni.

Chiar daca elasticele s-au patat, medicul poate remedia aceasta problema, prin inlocuirea lor.

 

Confort

Braketii ceramici sunt mai confortabili decat cei metalici, prin faptul ca suprafata ceramica este mai fina, mai slefuita.

Dar totusi tind sa fie un pic mai masivi decat cei metalici, tocmai pentru ca altfel ar fi prea fragili.

Miscarea o idee mai lenta a dintilor este benefica pentru pacienti, determinand un confort ridicat al pacientului, fara dureri, iar dintii vor avea doar de castigat de pe urma miscarii blande.

 

Demineralizarea smaltului dentar

Braketii ceramici nu cauzeaza demineralizarea smaltului dentar.

Chiar daca sunt perfect atasati de dinte, agentul de adeziune este atat de avansat, incat isi indeplineste cu succes functia de lipire, dar si de impiedicare a demineralizarii si implicit a culorii dintelui sub si imprejurul braketilor.

 

Cat dureaza montarea efectiva a unui aparat dentar ceramic la NEOCLINIQUE

Montarea unui aparat de acest tip, la ambele arcade, dureaza aproximativ 2 ore. Fiecare braket va fi perfect lipit pe dinte, cu adezivi de cea mai inalta calitate, iar arcul va fi ajustat precis, pentru o miscare ferma, constanta, dar graduala si blanda cu dintii in acelasi timp.

O sedinta de ajustare dureaza intre 30-45 de minute, in functie de caz.

 

Intretinerea unui aparat dentar ceramic

Aparatul de acest tip, ca si orice alt aparat dentar fix, determina necesitatea efectuarii igienizarilor dentrare profesionale, in cadrul clinicii, o data la 3 luni, pentru minimizarea riscului aparitiei cariilor si tartrului.

Este recomandata si igiena orala stricta, dupa fiecare masa, pentru inlaturarea resturilor de mancare din zonele greu accesibile, pe care simpla clatire a gurii cu apa nu are forta sa le curete.

 

Avantaje

 • Sunt mult mai putin vizibile decat aparatele dentare metalice;
 • Misca dintii mai rapid decat aparatele Invisalign;
 • Pot fi personalizate prin alegerea elasticelor colorate;
 • Nu mineralizeaza smaltul dentar;
 • Sunt mai confortabile decat cele metalice;
 • Nu interfereaza cu radiografiile, producand mai putine interferente decat aparatele metalice.

 

Dezavantaje

 • Un pic mai putin durabile decat aparatele metalice;
 • Durata tratamentului este mai mare in cazul lor, fata de aparatele metalice, dar nu cu mult;

 

Aparatul dentar ceramic poate fi utilizat cu succes pentru o arcada sau pentru ambele, in functie de preferinte si necesitati. Medicul nostru ortodont va expune variantele optime fiecarui pacient, pentru ca acesta sa aleaga varianta preferata.

Tratamentul ortodontic nu trebuie sa fie o corvoada, ci o calatorie interesanta spre zambetul mult visat.

Igienizarile regulate sunt o ocazie de curatare perfecta a dintilor, ce va determina o senzatie de curatenie deosebita si o stare generala de bine.

Igiena regulata stricta a dintilor este un lucru pozitiv ce va va intra in reflex. Initial o vei efectua pentru ca v-a fost recomandata, iar apoi o vei face de drag, pentru a pastra dintii intr-o stare foarte buna. 

 

Aparatul dentar iti schimba viata in moduri banuite si nebanuite, iar rezultatul va fi remodelarea zambetului tau.

Cazuri Aparat Dentar Ceramic

CONTACT CLINICA UNIRII:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Unirii la numarul de telefon +40371.000.111 sau email office@neoclinique.ro  .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Unirii puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Unirii:

KPG Giurca Simona: Email: simona@neoclinique.ro   Mobil: +4 0755 10 10 02

KPG Visovan Catalina: Email: catalina@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 01

CONTACT CLINICA MILITARI:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Militari la numarul de telefon +40371.000.111 sau email: office@neoclinique.ro .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Militari puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Militari:

KPG Ionica Vera: Email: vera@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03

KPG Grigore Elena: Email: elena@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03