Meniu
EN

Stomatologie Bucuresti

Fatete dentare, Dr. Eliza Munteanu

 Fatete dentare, Dr. Eliza Munteanu
 • Diana-36_site_neo_white_MIC.jpg
 • Diana-19_fb.jpg
 • Diana-65_fb.jpg
 • Diana-68_fb.jpg
 • Diana-72_fb.jpg
 • DSC_8308.jpg
 • YASI-27_copy_logo.jpg
 • YASI-23_copy_logo.jpg
 • Yasmine-13(1).jpg
 • zambete_colorate_neoclinique1.jpg
 • Diana-35_site_neo_black_MIC.jpg
 • Diana-25_site_neo_white_MIC.jpg
 • Diana-26_site_neo_white_MIC.jpg
 • Diana-33_site_neo_white_MIC.jpg
 • Diana-28_site_neo_white_MIC.jpg

Ce sunt fatetele?

 
Fatetele ceramice sunt foite subtiri de ceramica similare ca dimensiune lentilelor de contact, ce se aplica pe suprafata exterioara a dintilor, fiind una dintre cele mai neinvazive metode de a estetiza aspectul acestora sau de a proteja  suprafetele deteriorate, dupa indepartarea cauzei si tratamentul deteriorarii! 
 
Pot fi considerate adevarate “masti” ce ascund  foarte bine identitatea  dintilor, aceasta schimbare a “personalitatii dentare”, facandu-se bineinteles in directia imbunatatirii ei!
 
Fatetarea dentara face parte din ramura esteticii dentare si in estetica sunt reguli clare, obiective ale frumosului, dar sunt si reguli mai putin clare, cele subiective, din categoria “nu-i frumos ce e frumos, e frumos ce-mi place mie“, aici avem zambetul hollywoodian, ce da bine pe sticla si in poze, de un alb imaculat, si avem si zambetul natural, foarte placut atunci cand admiri o prietena la un ceai, intr-o zi insorita de primavara!

Tipuri de fatete 

Fatetele dentare se fac adesea din ceramica sau din material compozit, cele din ceramica fiind mai rezistente decat cele din compozit si nu isi schimba culoarea in timp. 
 
In general,  pentru fatetele din ceramica sunt necesare 2 vizite la medicul dentist, cele din compozit putand fi aplicate intr-o singura vizita, dar, per ansamblu, cele din ceramica sunt superioare atat ca rezistenta dar mai ales ca estetica, acestea din urma putand reda perfect aspectul natural al smaltului dentar!
 
Realizarea fatetelor ceramice
 
Pentru realizarea preparatiilor este nevoie de anestezie locala astfel incat procesul sa fie complet nedureros, apoi medicul dentist indeparteaza un strat foarte subtire de smalt pentru a face loc viitoarelor fatete, urmatorul pas fiind amprentarea, amprenta apoi trimisa la technician, ce va turna modelul pentru a reda  in laborator situatia preparatiilor peste care el va realiza fatetele.
 
Amprenta va fi trimisa la technician impreuna cu o serie de indicatii precise de culoare si forma, si foarte important, de poze ale dintilor si fetei pacientului si proiectul Digital Smile Design cu fotografiile pacientului dupa ce s-a efectuat mock-up-ul, pentru a avea in final un rezultat frumos si in perfecta armonie cu zambetul si expresia fetei!
 
Intre timp, medicul dentist va realiza fatete provizorii pentru a inlocui stratul de smalt indepartat, acestea fiind purtate pana cand cele din ceramica vor fi gata. 
 
Fatetele temporare sunt foarte fragile si trebuie tratate cu grija cand se mananca si cand se igienizeaza, deoarece se pot dezlipi usor!
 
La urmatoarea vizita, medicul va indeparta fatetele temporare si va pregati suprafetele dintilor pentru cimentare, apoi va aplica fiecare fateta una cate una folosind un ciment special pentru fatete! 
 
Cine poate avea fatete?
 
Nu toata lumea este un candidat bun pentru fatete.
 
Iata cateva situatii in care  medicul poate recomanda alt tip de tratament:
- daca un dinte este cariat sau are afectiuni parodontale, gingivale, mai intai trebuie tratate aceste probleme, apoi se va hotari posibilitatea realizarii sau nu a fatetelor dentare
- in cazul in care  lipseste prea mult dintr-un dinte, o coroana estetica de acoperire din ceramica presata sau ceramica cu suport din zirconiu, argint sau aur platinat,  va fi o solutie de tratament mult mai buna decat fatetarea dentara
- daca o persoana strange / scrasneste  din dinti, adica are bruxism,  mai devreme sau mai tarziu va fractura fatetele dentare
 
Igienizarea fatetelor

La fel ca si dintii naturali, dintii fatetati trebuie igienizati in fiecare zi folosind:
-  ata dentara, 
-  periajul corect si atent executat si de asemenea, 
-  folosirea dusului  bucal pentru o igienizare completa a spatiilor greu accesibile si pentru pastrarea  gingiei sanatoase!
 - sunt de evitat pastele de dinti abrazive pentru  a nu afecta suprafata fatetelor!
 
Si nu in ultimul rand, controlul  la fiecare sase luni pentru o igienizare si un periaj profesional!
 
Dr. Eliza Munteanu, NeoClinique, Clinica Unirii, +4 0371.000.111 , www.neoclinique.ro
 
Citeste si aceste articole :
 
 
 
 
CONTACT CLINICA UNIRII:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Unirii la numarul de telefon +40371.000.111 sau email office@neoclinique.ro  .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Unirii puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Unirii:

KPG Giurca Simona: Email: simona@neoclinique.ro   Mobil: +4 0755 10 10 02

KPG Visovan Catalina: Email: catalina@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 01

CONTACT CLINICA MILITARI:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Militari la numarul de telefon +40371.000.111 sau email: office@neoclinique.ro .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Militari puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Militari:

KPG Ionica Vera: Email: vera@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03

KPG Grigore Elena: Email: elena@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03