Interviu - Dr. Stratulat Remus, Specialist Estetica Dentara

Interviu - Dr. Stratulat Remus, Specialist Estetica Dentara

De ce ati ales stomatologia?

Alegerea initiala a fost inspirata de verisoara mea, care era medic stomatolog. Imi placea activitatea si simteam ca pot ajuta si eu oamenii asa. Ulterior, am descoperit ca imi place ceea ce pot crea prin tratament stomatologic: un zambet frumos si sanatos. Poate multa lume nu se gandeste si la estetica cand vorbim de stomatologie, insa consider ca a-i oferi unui pacient sansa sa zambeasca fara nici o grija, sa se bucure cand se uita in oglinda este ceva esential pentru starea sa de bine.

 

Cine are nevoie de specialitatea dumneavoastra, de estetica dentara? 

Majoritatea persoanelor care au o dantura care necesita ajustari si tratamente pentru un aspect placut. Ca si situatii specifice:

  • pentru acoperirea dintilor sparti, fisurati sau ciobiti;

  • pentru acoperirea dintilor colorati inestetic sau decolorati ca urmare a tratamentelor cu tetraciclina, fluoroza, obturatii coronare vechi, tratamente de canal;

  • pentru acoperirea dintilor cu pete

  • pentru alinierea dintilor cu anomalii de forma: dinti prea mari sau prea mici, dinti strambi, cu forme inestetice;

  • pentru dinti pozitionati necorespunzator;

  • in cazul dintilor inghesuiti sau cu spatii intre ei. Fatetele dentare inchid spatiile inestetice ale dintilor frontali – asa numita strungareata;

  • pentru acoperirea plombelor inestetice;

  • pentru acoperirea zambetului gingival.

 

Sunt cateva mituri legate de fatete....ca strica dintii, ca nu mai poti manca bine, creeaza un zambet fals si altele. Le putem demonta? 

Putinii stiu ca de fapt fatetele au fost inventate pentru a proteja dintii cu un smalt subtire. 

Ele in primul rand protejeaza dintele si evident ii imbunatateste forma si culoarea, astfel incat sa obtinem o dantura uniforma, in acord cu intreg chipul. Alegerea eronata ca si culoare poate da impresia unui zambet fals. Insa, asta e alegerea pacientului si a medicului. 

In activitatea mea, am decis sa nu aplic fatetele finale pana nu facem suficiente simulari ale viitorului zambet. Astfel, nu riscam sa cream ceva ce nu se potriveste. Sunt mai multe etape obligatorii in procesul de aplicare al fatetelor care ne asigura ca nu ajungem la probleme de masticatie sau ocluzale, si de asemenea o nuanta nepotrivita.
 

 

Ce parere aveti de trendul zambet de Hollywood? 

Ca in orice domeniu cred ca este important sa ne inspiram cand vedem ceva frumos, insa sa adaptam la cazul nostru. Fiecare om este unic si are o dantura unica cu anumite trasaturi specifice. Nu consider ca putem aplica aceeasi reteta la mai multe persoane. Sustin pastrarea unui zambet natural, in acord cu intreg chipul si personalitatea noastra. 

 

Cum ati descrie piata medicinii stomatologice? 

Cu de toate. Medicina dentara are foarte multi specialisti si multe clinici au facut investitii serioase in aparatura si crearea unui ambient placut pentru pacient. 

Din pacate, observ si o minima educatie a pacientilor pe zona de preventie dentara si neintelegerea unui plan de tratament complex. Sunt situatii in care degradarea dintilor este atat de mare incat tratamentul dureaza luni de zile. Graba nu ne ajuta in aceste cazuri si nici apelarea la solutii de compromis. Sa nu uitam ca intreaga sanatate a omului depinde de sanatatea dentara. 

 

 Care este reactia pacientului care va face sa spuneti ca ati facut o treaba buna? 

“wow…de ce nu am venit mai devreme, in sfarsit pot sa zambesc cum vreau!”

“Imi dau seama acum ce prostie am facut amanand sa vin din cauza fricii de durere. Aveti maini de aur si sunt total relaxata de fiecare data cand vin.”

“Nici nu-mi dau seama ca am o lucrare atat de complexa, ma simt exact ca inainte cand aveam dintii mei”

 

Distribuie pe:

Digitalizarea în stomatologia modernă - elementul esențial implementat de Neoclinique

Welcome package 2
Welcome package 2

Welcome package 2 Consultație și plan de tratament Test Drive Your Smile Igienizare dentară completă Tomografia computerizată CBCT

Vezi detalii
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)

Putem anestezia computerizat cu mare precizie doar zona dintelui la care se realizează intervenția.

Vezi detalii
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului

Nu vei avea parte de surprize neplăcute. Vei vedea exact ce formă și ce culoare vor avea dinții tăi înainte să începem planul de tratament.

Vezi detalii
Primul pas: planul de tratament detaliat
Primul pas: planul de tratament detaliat

Ai parte de un set complet de consultații. Mai mulți specialiști vor evalua multidisciplinar cazul tău. Știi de la început tot ce va urma.

Vezi detalii

Aveți întrebări sau doriți o programare?

Te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

Articole

Herpesul Bucal. Simptome. Diagnostic. Tratament
Herpesul Bucal. Simptome. Diagnostic. Tratament

poate fi declanșat de o varietate de factori, inclusiv stresul, oboseala, expunerea la soare, menstruația, anumite alimente și băuturi (cum ar fi alcoolul sau ciocolata), precum și răcelile sau alte infecții.

Aparat fix dentar SAFIR cu bracketi transparenti SAFIR
Aparat fix dentar SAFIR cu bracketi transparenti SAFIR

NeoClinique va recomanda un aparat dentar perfect. De ce spunem ca...

Ce trebuie să știi despre erupția dentară?
Ce trebuie să știi despre erupția dentară?

Procesele de erupție dentară pot fi inconfortabile pentru bebelușul tău, dar cu cât știi mai multe despre această etapă a dezvoltării organismului, cu atât îl poți ajuta pe copilașul tău să se adapteze schimbărilor și să se bazeze pe sprijinul tău emoțional.

Aparatul dentar transparent si mobil - usor de purtat
Aparatul dentar transparent si mobil - usor de purtat

Aparatul dentar invizibil Multi adulti isi  doresc dinti drepti, dar...