Meniu
EN

Stomatologie Bucuresti

Ingrijirea dintilor!

Ingrijirea dintilor!
  • iStock_000009936986XSmall.jpg

Ingrijirea dintilor!

 

Se recomanda ca spalarea dintilor sa se faca de doua ori pe zi, dupa masa, obligatoriu seara. 

 

Un alt aspect important, si adesea neglijat, este ca periuta de dinti trebuie schimbata o data la 3-4 luni. 

 

Medicul stomatolog face recomandari cu privire la suplimentele fluorurate care se pot administra copiilor. 

 

Studiile au dovedit eficienta ridicata a acestor produse in prevenirea aparitiei cariilor. 

 

La un an si jumatate-doi, se incepe spalatul propriu-zis pe dinti. 

 

Periuta trebuie sa aiba cap mic (max. 2,5 cm) si nu mai mult de trei randuri de peri. 

 

Acestia trebuie sa fie din material sintetic, rotunjiti la capat si nu prea duri. 

 

Pentru a evita parazitarea periutei cu bacterii, se recomanda schimbarea ei la sase saptamani. 

 

Se pot folosi si periute electrice cu cap rotativ, conform instructiunilor producatorului. Totusi, o prea mare incredere in capacitatea periutei electrice de a face singura periajul poate conduce la neglijarea unei curatari riguroase, de aceea cereti instructiuni de igiena dentara acasa medicului dumneavoastra indiferent de tipul periutei dentare pe care o folositi. 

 

Exista de asemenea si periute electrice de ultima generatie, pe baza de energie sonica, studiile profesorului Saxer din Elvetia aratand ca ele sunt mai eficiente decat cele clasice. Ele oscileaza cu 30000 de oscilatii pe minut si sunt cam de 10 ori mai eficiente.

 

Tehnica de spalare a dintilor: cu periuta in unghi de 45 de grade fata de suprafata dintilor, se executa miscari rotative, pe exteriorul si interiorul dintilor (pe verticala), exercitand o apasare mai mare spre partea cu care mestecam sau muscam; astfel, se indeparteaza bacteriile din zona gingiei (acestea pot da inflamatii, chiar parodontopatii, si pot duce la pierderea dintelui). 

 

Durata optima pentru un periaj corect este de circa 3 minute. 

 

De retinut este ca spalatul pe dinti nu trebuie sa se faca in graba; altfel, mai tarziu se va "plati" pentru fiecare minut "furat". 

 

Daca este posibil, e bine ca spalatul pe dinti sa se realizeze dupa fiecare masa, iar daca nu, cel putin de doua ori pe zi (o data dimineata, dupa micul dejun, si o data seara, obligatoriu, inainte de culcare). 

 

Pentru a sustine structural evolutia dintilor, chiar de la aparitia primilor dinti (5-6 luni), trebuie sa se administreze zilnic bebelusului cate o tableta de fluor, conform prospectului. 

 

Sursele de fluor la indemana sunt apa potabila cu continut de fluor, pasta de dinti si apa de gura. Daca apa potabila care se consuma are un continut scazut de fluor, atunci, la recomandarea medicului, acest continut de fluor se poate suplimenta prin paste de dinti, ape de gura, picaturi sau tablete. 

 

De asemenea, e importanta mentinerea unei diete echilibrate, bogata in vitamine si minerale, dar redusa in hidrati de carbon (prezenti mai ales in dulciuri).

CONTACT CLINICA UNIRII:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Unirii la numarul de telefon +40371.000.111 sau email office@neoclinique.ro  .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Unirii puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Unirii:

KPG Giurca Simona: Email: simona@neoclinique.ro   Mobil: +4 0755 10 10 02

KPG Visovan Catalina: Email: catalina@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 01

CONTACT CLINICA MILITARI:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Militari la numarul de telefon +40371.000.111 sau email: office@neoclinique.ro .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Militari puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Militari:

KPG Ionica Vera: Email: vera@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03

KPG Grigore Elena: Email: elena@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03