Meniu
EN

Stomatologie Bucuresti

Fatete dentare- avantaje si dezavantaje

Fatete dentare- avantaje si dezavantaje
 • 2.jpg
 • Georgiana051.jpg
 • 1.jpg

Una dintre cele mai versatile metode de estetică dentară sunt fațetele dentare.

Acestea sunt foițe subțiri de ceramică, similare ca dimensiune lentilelor de contact, ce se aplică pe suprafața exterioară a dinților, fiind una dintre cele mai neinvazive metode de a estetiza aspectul acestora sau de a proteja suprafețele deteriorate, după îndepărtarea cauzei și tratamentul deteriorării.

Reprezintă o soluție de succes în situațiile în care dintele original prezintă mici imperfecțiuni de formă sau culoare, dar și în cazul în care există dinți fracturați, goluri între dinți sau dacă poziția incorectă a dintelui provoacă probleme legate de mușcătură.

Fațetele dentare au ca efect schimbarea fizionomiei, îmbunătățirea stării de spirit, a încrederii și a percepției celorlalți din jur.

Apelarea la acest tratament de estetica dentară este o decizie importantă, așadar este esențial să cunoașteți avantajele și dezavantajele fațetelor dentare.

 

Avantaje

 • Fațetele pot schimba puternic culoarea, forma, lungimea și mărimea dinților.
 • Sunt folosite ca alternativă a albirii dentare, avantajul lor este acela că nu se colorează, cum se întâmplă în cazul dinților naturali și obturațiilor, nemaifiind necesară repetarea procedurii de albire.
 • Reprezintă și o alternativă a coroanelor artificiale, căci fațetele au o grosime mai mică, protejând astfel gingia, și necesită o șlefuire superficială, fără scoaterea nervului, așa cum se întâmplă în cazul coroanelor dentare.
 • Sunt foarte rezistente, durata acestora de viață este cuprinsă între 7 și 15 ani.
 • Fațetele de porțelan pot transforma zâmbetul foarte repede. În general,  pentru fațetele din ceramică sunt necesare 2 vizite la medicul dentist (la maxim o săptămână distanță), cele din compozit putând fi aplicate într-o singură vizită.
 • Nu sunt diferite ca și aspect față de dinții naturali, asta înseamnă că putem folosi fațetele dentare și în cazul în care avem de acoperit suprafața unui singur dinte.
 • Fațetele dentare rezistă la pete – suprafața fațetelor dentare nu se poate păta. Aceasta este acoperită cu un strat lichid de ceramică prelucrată la peste 1000 de grade.
 • Nu necesită, ulterior, întreținere deosebită.
 • Reprezintă cea mai puțin invazivă procedură dentară din ultimul deceniu, putând fi realizată prin două metode: - cu șlefuirea dinților sau fără șlefuirea dinților.
 • Neoclinique vă pune la dispoziție sistemul Digital Smile Design (zâmbet digital demonstrativ), care ne ajută să vă remodelăm digital zâmbetul și să vă arătam concret cum veți arăta la finalul tratamentului propus de către medicul dumneavoastră. Situația inițiala și cea demonstrativă este surprinzătoare.
 • Metodă foarte versatilă de înfrumusețare, poate fi folosită atât în scop strict estetic, cât și pentru remedierea unor probleme:

– dinții decolorați – pătare în interiorul dinților datorată lucrărilor pe canale, tetraciclinei sau alte medicamente; pătare exterioară datorată dietei sau fumatului, sau alte cauze precum fluorizarea excesivă, sau sensibilizarea prin metode improprii de albire a dinților;

– dinți sparți, fisurați sau rupți;

– dinții aliniați greșit, inegali sau cu forme diferite;

– dinții mici;

– dinți cu malformații congenitale sau cu afecțiuni de structură;

– dinți cu plombe mari și inestetice;

– dinții cu pauze între ei;

– înaintarea în vârstă care aduce odată cu ea, creșterea cantității de dentină și îngălbenirea dinților;

 

 • Gingiile tolerează foarte bine porțelanul, deci nu există efecte adverse de care să vă temeți.
 • Fațetele dentare oferă o unitate dentară, dinții având toți aceeași culoare și formă.
 • Se integrează în structura dinților și sunt foarte rezistente, după ce au fost cimentate.
 • Fațetele dentare nu au nevoie de o modelare anevoioasă ca în cazul coronițelor.
 • Datorită stabilității chimice ridicate, a toxicității reduse de țesut și a riscului redus de sensibilitate sau iritabilitate a gingiilor și datorită suprafeței plane și netede, fațetele de porțelan reduc placa bacteriană care se formează la nivelul dinților.
 • Nu necesită perioade de odihnă sau recuperare, pacienții fiind perfect capabili să continue cu activitățile zilnice imediat după finalizarea procedurii.

Numărul mare al avantajelor face ca balanța ce măsoară avantajele si dezavantajele fațetelor dentare să se încline categoric în partea avantajelor.

 

Dezavantaje

 • Fațetele dentare nu sunt la fel de rezistente precum coroanele dentare și nu sunt reparabile dacă se crapă sau se ciobesc, dar, totuși, șansele ca acestea să se deterioreze sunt foarte mici, mai ales dacă se respectă indicațiile medicului specialist.
 • Aplicarea fațetelor dentare este ireversibilă, deși acesta nu poate fi considerat un dezavantaj în sine, în principiu nu ai de ce să iți dorești să le îndepărtezi.
 • Presupun o investiție financiară destul de importantă.
 • Culoarea naturală a dinților este un factor esențial în procesul de aplicare a fațetelor: fie urmați un tratament de albire în prealabil, fie vă acordați tot timpul necesar alegerii culorii fațetelor, pentru că ulterior aplicării, culoarea lor nu mai poate fi modificată;
 • Dinții protejați de fațete pot în continuare să se carieze, deci obiceiurile de igienă orală trebuie să fie urmate în continuare, ca și controlul regulat la fiecare șase luni pentru o igienizare si un periaj profesional.

 

Fațetele dentare au devenit foarte populare în ultimii ani datorită avantajelor evidente pe care le aduc.

Într-o epocă în care există o mulțime de variante prin care să ne îmbunătățim aspectul zâmbetului și astfel să ne creștem calitatea vieții, avem ușor acces și la informații privind avantajele și dezavantaje ale fațetelor dentare.

Ar fi păcat deci să neglijăm importanța pe care o are un zâmbet frumos și sănătos, atât asupra percepției personale cât și a celorlalți.

CONTACT CLINICA UNIRII:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Unirii la numarul de telefon +40371.000.111 sau email office@neoclinique.ro  .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Unirii puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Unirii:

KPG Giurca Simona: Email: simona@neoclinique.ro   Mobil: +4 0755 10 10 02

KPG Visovan Catalina: Email: catalina@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 01

CONTACT CLINICA MILITARI:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Militari la numarul de telefon +40371.000.111 sau email: office@neoclinique.ro .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Militari puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Militari:

KPG Ionica Vera: Email: vera@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03

KPG Grigore Elena: Email: elena@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03