Digital in stomatologia Neoclinique

Digital in stomatologia Neoclinique

 

Stomatologia este o activitate în continua actualizare medicala și tehnologica, de aceea, în toate ariile stomatologiei digitalul a eficientizat activitatea zilnică prin aparatura în continua transformare digitala.

Doctor Nuțu Toader, medic stomatolog, ne povestește despre digitalizarea în stomatologie.

 

Cum ajuta digitalizarea în stomatologie?

Ne ajuta încă de la prima consultație.

Informațiile necesare planificării sunt adunate într-o platforma digitala ce ajuta echipa interdisciplinara sa comunice și sa planifice cu ușurință tratamentele fiecărui caz, oricât de complex ar fi acesta.

 

Ce este digital la prima consultație?

Investigațiile radiologice sunt digitale, calitatea acestora fiind net superioara.

Scanarea digitala de asemenea este o investigație care ajuta deoarece înlocuiește neplăcuta amprenta clasica a dinților și este mult mai rapida și și fără erori.

Fotografiile dentare sunt și ele în format digital.

 

La ce altceva mai ajuta în activitatea stomatologului?

In planificare:

Putem realiza digital apoi transpune fizic, proiectul final al zâmbetului, înainte de a începe orice tratament stomatologic.

 

Cum?

IT -ul a ajuns inclusiv în stomatologie.

Cu ajutorul unui soft cu Inteligenta Artificiala, putem crea un 2D al zâmbetul final, care ulterior poate fi transpus fizic cu ajutorul imprimantei 3D pentru Test Drive în gura pacientului.

 

In chirurgia dentară cum ajuta?

Tot în planificare ne ajuta sa realizam digital ghiduri chirurgicale pentru inserarea fără erori a implanturilor dentare.

Putem crea digital inclusiv ghiduri pentru remodelarea zâmbetului gingival, dispozitive medicale de relaxare a musculaturii faciale înaintea reabilitărilor dentare și nu numai.

Laboratorul digital ne ajuta în acest sens.

 

In cabinet, în timpul tratamentelor efectiv cum va ajuta?

Tratamentele dentare sunt deja o repetiție a planificării exacte de care menționăm mai sus, insa, cel mai iubit dispozitiv medical este un aparat electronic de anestezie care reduce foarte mult disconfortul anestezierii cu acul clasic.

Dispare frica de ac a pacientului.

 

Vorbeați mai sus de un laborator digital:

Lucrările protetice realizate cu laboratorul digital sunt de asemenea exacte, deoarece amprenta a fost digitala, modelarea lucrării finale de asemenea se face digital înainte de frezarea CAD CAM.

Dispozitivele medicale (ghiduri), fatetele și lucrările dentare sunt modelate digital și printate 3D, respectiv frezate CAD CAM.

 

Cum arata rezultatul după ce ati realizat un caz în acest mod? Digital.

Frumusețea este ca ceea ce face o mașină nu o sa reușească mana omului atât de rapid, și anume, copierea morfologiei unui dinte natural, pe care sa îl transpună fizic prin frezarea CAD CAM.

Arata perfect dar natural, Hollywood Smile, insa sănătos și frumos, în armonie perfecta cu trasatuirle naturale ale fetei.

Și nu în ultimul rând, inclusiv pacientul are acces la dosarul lui medical printr-o aplicație digitala, direct de pe telefonul lui mobil.

 

Programati acum o consultatie pentru un plan de tratament complet:

+40371000111

office@neoclinique.ro

www.neoclinique.ro

Distribuie pe:

Digitalizarea în stomatologia modernă - elementul esențial implementat de Neoclinique

Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului

Nu vei avea parte de surprize neplăcute. Vei vedea exact ce formă și ce culoare vor avea dinții tăi înainte să începem planul de tratament.

Vezi detalii
Welcome package 2
Welcome package 2

Welcome package 2 Consultație și plan de tratament Test Drive Your Smile Igienizare dentară completă Tomografia computerizată CBCT

Vezi detalii
Welcome package 1
Welcome package 1

Consultație și plan de tratament Test Drive Your Smile Igienizare dentară completă Radiografie panoramică digitală

Vezi detalii
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)

Putem anestezia computerizat cu mare precizie doar zona dintelui la care se realizează intervenția.

Vezi detalii

Aveți întrebări sau doriți o programare?

Te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

Articole

Cum trebuie utilizat dusul bucal pentru o buna igiena orală
Cum trebuie utilizat dusul bucal pentru o buna igiena orală

Este important sa ne ingrijim dintii si gingiile in fiecare zi. S-a dovedit faptul ca doar periajul dentar corect efectuat de 2 ori pe zi nu este suficient pentru o igienizare eficienta a dintilor, dar mai ales a spatiilor interdentare si a santului gingival. Dupa un periaj complet al danturii, efectuat cu o periuta manuala sau electrica exista spatii in care raman resturi de mancare si placa bacteriana neindepartata. Folosirea atei dentare in completarea periajului este potrivita, dar daca vreti intr-adevar ca igiena orala sa fie si mai riguroasa, ar trebui sa luati in considerare folosirea unui dus bucal.

Ce trebuie sa stii despre abraziunea dentara?
Ce trebuie sa stii despre abraziunea dentara?

Abraziunea dentara este una dintre cele mai frecvente leziuni dentare pe care le diagnosticam in clinica. Din pacate, deseori problema trece neobservata de pacienti, fiind total ignorata. Astfel, persoanele care sufera de abraziune dentara ajung la medic abia atunci cand intervin dureri sau cand au o alta urgenta stomatologica, iar dintii au fost deja afectati puternic de abraziune.

Candidoza bucală: cauze, simptome, tratament
Candidoza bucală: cauze, simptome, tratament

Candidoza orală, sau așa cum este cunoscută în mod obișnuit, candidoza bucală sau orofaringiană, este o infecție fungică care afectează gura, limba și esofagul.

Extractia dentara: cand este necesara, ce presupune si cum este recuperarea
Extractia dentara: cand este necesara, ce presupune si cum este recuperarea

Dintii sunt foarte importanti nu doar pentru a vorbi si a manca, ci si pentru mentinerea fortei si structurii osului maxilarului si a cavitatii bucale. Acesta este motivul pentru care, ori de cate ori este posibil, medicul dentist va recomanda restaurarea dintilor in locul extractiei dentare.

Rezectie apicala, tratamentul granulomului dentar
Rezectie apicala, tratamentul granulomului dentar

La Neoclinique se poate trata prin endodontie la microscop o infectie care a...