De ce să îți duci copilul de mic la stomatolog?

De ce să îți duci copilul de mic la stomatolog?


 

Cunoști mulți părinți care nu au respectat această indicație și au copii cu dantură sănătoasă? O să îți spunem că noi ne consultăm zilnic copii cu o dentiție sănătoasă, dar și copii foarte mici care au probleme de sănătate orală.

 

Te gândești că dinții de lapte nu sunt atât de importanți? 

Dinții de lapte nu au doar rolul de a susține funcția masticatorie, dar și de a permite dezvoltarea corectă a maxilarelor, a vorbirii și de a menține locul pentru dinții definitivi. 

Atunci când un dinte de lapte este pierdut înainte ca dintele permanent să fie pregătit să erupă, dinții din jurul acestuia se apropie, în tendința de a umple spațiul gol de pe arcadă, nepermițând dintelui permanent să erupă în poziție corectă sau chiar deloc. 

Cariile dinților de lapte avansează foarte rapid, provocând dureri. Dacă îți dorești ca puiul tău să nu cunoască durerile dentare devreme în copilărie, este important să previi, prin igienă orală corectă și consulturi pedodontice regulate. 

 

Ți se pare că un consult stomatologic l-ar stresa sau speria pe copilașul tău? Dacă ai sta o zi în clinică, alături de medicii noștri, ai înțelege cât de important este să programezi primul consult stomatologic al copilului tău, devreme. Sunt copii de 3-6 ani care au carii avansate, dar care nu au mai fost la stomatolog și nu vor să coopereze. Situațiile sunt diverse, copilul nu pot fi obligat, pentru că riscăm să îl speriem și mai tare. Medicii pedodonți sunt antrenați în psihologia copiilor, știu cum să creeze o legătură emoțională cu copilul, treptat, dar atunci când aceștia vin în urgențe și sunt speriați, este dificil pentru toți factorii implicați: copil, medic, părinte.

 

Te gândești că este prea devreme pentru un prim consult stomatologic?

Nu poate fi prea devreme să înveți să îngrijești corect dințișorii copilului tău. 

Îngrijirea orală începe de la primul dinte apărut. Prevenția este cheia unei danturi sănătoase și a unui zâmbet frumos al copilului și viitorului adult. 

Primul consult stomatologic ar trebui efectuat la vârsta de 6 luni sau cel târziu la 1 an. 

 

Te gândești că nu este atât de important să duci copilul pentru consulturi regulate, la un medic specialist pedodont, într-o clinică de încredere?  

Sunt mulți copii care au teamă de stomatolog în prezent, din pricina experiențelor negative din trecut. Este important să alegi clinica cu grijă și este esențial ca medicul pedodont să stabilească o conexiune cu copilul, ca acesta să îl privească ca pe un prieten, să îi fie familiar, astfel încât să aibă încredere și să nu se teamă de el.

Cu cât copiii încep mai repede consulturile dentare regulate, cu atât dinții lor vor fi mai sănătoși pe parcursul vieții. Consulturile timpurii ajută la prevenirea cariilor și a cariilor dentare care dacă rămân nedepistate și deci netratate pot duce la durere, probleme de concentrare și alte probleme medicale. Copilul cu dinți sănătoși mestecă cu ușurință mâncarea, învață să vorbească clar și zâmbește cu încredere.

Vizitele la stomatolog din copilăria timpurie ajută copilul să se adapteze mediului medical și să se simtă confortabil cu furnizorul său de îngrijire orală. Participând la programări în mod regulat, copiii învață   importanța îngrijirii orale și să stabilească obiceiuri sănătoase care pot dura o viață.

 

Copilul tău merită să fie îngrijit de specialiștii Neoclinique!

Echipa medicala - Stomatologie copii

Digitalizarea în stomatologia modernă - elementul esențial implementat de Neoclinique

Primul pas: planul de tratament detaliat
Primul pas: planul de tratament detaliat

Ai parte de un set complet de consultații. Mai mulți specialiști vor evalua multidisciplinar cazul tău. Știi de la început tot ce va urma.

Vezi detalii
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)

Putem anestezia computerizat cu mare precizie doar zona dintelui la care se realizează intervenția.

Vezi detalii
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului

Nu vei avea parte de surprize neplăcute. Vei vedea exact ce formă și ce culoare vor avea dinții tăi înainte să începem planul de tratament.

Vezi detalii
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique

KPG (Key Patient Guide) oferă consiliere permanentă pentru pacient, dar și îl ghidează pe acesta pe tot parcursul intervențiilor pe care le va efectua.

Vezi detalii
Distribuie pe: Facebook icon twitter icon linkedin icon
Programeaza-te rapid

Te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.