Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

 

Inserarea unui implant dentar constă într-o procedură chirurgicală prin care se introduce în os o lucrare protetică pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți pierduți. Acest lucru este necesar nu numai pentru a reda aspectul estetic al danturii, dar și pentru ca aceasta să își recapete funcționalitatea și stabilitatea, astfel prevenind pierderea celorlalți dinți. Descoperă care este prețul unui implant dentar și ce factori pot influența această valoare.

 

Care sunt costurile unui implant dentar?

Un implant dentar este, de fapt, compus din mai multe elemente, iar prețul final este influențat de tipul fiecărui element, dar și de alți factori. Iată ce influențează costurile unui implant dentar.

Acesta este compus dintr-un implant propriu-zis (cel care se introduce în osul maxilar), un bont protetic și o coroană dentară ce se aplică deasupra bontului. Implantul este de fapt un șurub ce poate fi realizat din diferite metale care se inserează chirurgical în locul dintelui pierdut. Un implant poate fi de mai multe tipuri, lucru care va influența prețul lucrării finale.

Bontul protetic este realizat din titan și se află în capătul implantului, având rol de pivot. Pe acesta urmează să fie aplicată coroana, care va imita aspectul unui dinte natural. În funcție de zona unde va fi implantat și de starea dentară a pacientului, bontul poate fi și el de mai multe tipuri și forme, având prețuri diferite. 

În cele din urmă, coroana funcționează precum un capac care va acoperi bontul și va juca rolul unui dinte artificial, în timp ce va păstra un aspect cât mai natural. Aceasta poate fi realizată din diverse materiale cu prețuri și proprietăți diferite. Comparativ cu o coroană pentru un dinte natural, coroana dentară pe implant necesită mai multă precizie și calitate, așa că va fi realizată cu ajutorul tehnologiei digitale CAD/CAM. De aceea, o astfel de coroană are un preț mai ridicat comparativ cu o coroană pentru dinți naturali.

Așadar, toate aceste costuri se vor adăuga prețului implantului dentar, însă mai există și alți factori care vor îl influența. Inserarea propriu-zisă a implantului este o procedură chirurgicală, așa că se vor adăuga și costurile anestezicului, sterilizării, precum și a echipamentelor speciale utilizate.

 

Prețuri în funcție de tipul de implanturi dentare

Iată care sunt tipurile de implanturi dentare de care poți beneficia la Neoclinique: implanturi individuale Osstem, implanturi Fast and Fixed și implanturi zigomatice.

Implanturi individuale Osstem

Implantul Osstem reprezintă de fapt implantul propriu-zis, mai precis acea porțiune a lucrării dentare care se va insera în os. Acesta este recomandat doar pentru implanturile individuale, putând fi introdus fără a afecta dinții din jur. Prețul unui implant Osstem este de 3350 lei.

 

Această piesă a implantului are doar rolul de a înlocui rădăcina dintelui lipsă. Apoi, acesta va fi acoperit cu o proteză provizorie, pentru a se putea realiza procesul de osteointegrare. Acesta este necesar pentru ca implantul să se poată integra în os și durează, în medie, între 4 și 6 luni. La prețul final se vor adăuga și costurile bontului provizoriu și al capei de protecție, dar și cele ale bontului definitiv și, în cele din urmă, ale coroanei. O coroană dentară pe implant are prețuri cuprinse între 2150 și 3500 lei.

Fast and Fixed

Acest tip de implant este dedicat persoanelor care au pierdut mai mulți dinți și au nevoie de o refacere completă a arcadei. Procedura mai poartă numele și de All on 4/All on 6 deoarece nu presupune inserarea câte unui implant individual pentru fiecare dinte în parte, ci noua arcadă va fi susținută fie de 4 implanturi (în cazul mandibulei), fie de 6 implanturi (în cazul maxilarului superior). Acestea vor susține întreaga lucrare protetică a arcadei.

După inserarea celor 4 sau 6 implanturi, se va aplica imediat proteza provizorie pentru întreaga arcadă. După perioada de osteointegrare, se poate aplica o proteză fixă sau una mobilă, după caz. Prețul unui implant dentar All on 4 cu protezare provizorie imediată este de 4600 euro.

 

Implanturi zigomatice

Există și situații mai grave în care implanturile clasice nu pot realiza reconstrucția danturii. Dacă există o pierdere masivă a dinților pe arcada superioară și maxilarul a suferit o resorbție severă, nu va exista suficient spațiu în os pentru inserția implanturilor de dimensiuni mai mici. Aici intervin implanturile zigomatice.

Acestea au lungimi cuprinse între 35 și 55 mm și pătrund mult mai adânc, până ating osul pomeților, numit și os zigomatic. În funcție de cazul fiecărui pacient, se pot insera 2 sau 4 implanturi zigomatice care va susține proteza pentru întreaga arcadă. 

Procedeul de inserție a acestor implanturi este incredibil de complex, fiind nevoie de o echipă de medici pregătiți pentru astfel de intervenții, precum și de echipament special. Așadar, acest lucru se va reflecta în prețul final al întregii lucrări, care va fi mai ridicat comparativ cu celelalte tipuri de implanturi dentare.

 

Soluții de plată în rate oferite de Neoclinique

Costurile unui implant dentar pot fi cu adevărat ridicate, în special dacă vei avea nevoie de o intervenție mai complicată. De aceea, Neoclinique vine în ajutorul pacienților oferind câteva soluții de plată în rate cu ajutorul Card Avantaj, Banca Transilvania sau Raiffeisen Bank. Astfel, oricine va putea beneficia de tratamentele dentare de care are nevoie.

Pentru o cheltuială semnificativă precum cea a implanturilor dentare, poți opta pentru un credit. Neoclinique oferă împreună cu Banca Transilvania Creditul Pacientului, prin care poți beneficia de sume până la 50000 euro. Împrumutul poate fi realizat pe o perioadă maximă de 20 de ani. 

Dacă nu dorești să apelezi la un credit, poți alege plata în rate. Cu ajutorul Raiffeisen Bank, poți alege să faci plata tratamentului în rate fixe fără dobândă. Vei avea la dispoziție maximum 10 rate.

 

Lipsa dinților nu reprezintă numai o problemă de ordin estetic, ci pune în pericol integritatea întregii danturi. Funcțiile sale obișnuite devin mai greu de îndeplinit și poate apărea și pierderea celorlalți dinți, deoarece stabilitatea lor este afectată. De aceea, este important să apelezi la implanturi dentare pentru a reda frumusețea și funcționalitatea zâmbetului. Consultă prețurile unui implant dentar și fă acum o programare pentru a afla ce soluție este cea mai potrivită pentru tine.

All-on-4 cu protezare imediată provizorie

Prețul include tratamentul unei singure arcade (conține: 4 implanturi, componente adiacente, lucrare provizorie imediată).

23000 lei
%
DISCOUNT
Implant dentar Hiossen Osstem

de la 3500 lei

3000 lei
%
DISCOUNT
Pachet Implant Care

Pachet Implant Care - Consult și evaluare detaliată a sănătății orale, Plan de tratament, Dosar medical digital, Computer tomograf (CBCT), Un ghid chirurgical pentru o arcada (de la 1700 lei)

450 lei
All-on-6 cu protezare imediată provizorie

Prețul include tratamentul unei singure arcade (conține: 6 implanturi, componente adiacente, lucrare provizorie imediată).

33000 lei

Echipa medicala - Implantologie dentară

Digitalizarea în stomatologia modernă - elementul esențial implementat de Neoclinique

Primul pas: planul de tratament detaliat
Primul pas: planul de tratament detaliat

Ai parte de un set complet de consultații. Mai mulți specialiști vor evalua multidisciplinar cazul tău. Știi de la început tot ce va urma.

Vezi detalii
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)

Putem anestezia computerizat cu mare precizie doar zona dintelui la care se realizează intervenția.

Vezi detalii
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului

Nu vei avea parte de surprize neplăcute. Vei vedea exact ce formă și ce culoare vor avea dinții tăi înainte să începem planul de tratament.

Vezi detalii
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique

KPG (Key Patient Guide) oferă consiliere permanentă pentru pacient, dar și îl ghidează pe acesta pe tot parcursul intervențiilor pe care le va efectua.

Vezi detalii
Distribuie pe: Facebook icon twitter icon linkedin icon
Programeaza-te rapid

Te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.