Meniu
EN

Stomatologie Bucuresti

Stomatologia digitala - CAD/CAM si Estetica prin Skyn-uri

Stomatologia digitala - CAD/CAM si Estetica prin Skyn-uri
 • YASI-27_copy_logo.jpg
 • YASI-24_copy_logo.jpg
 • YASI-22_copy_logo.jpg
 • neoclinique_skyn.__.jpeg
 • Fb_neo_2016-95.jpg
 • Dotari-Cabinet-Stomatologic-Neoclinique-Clinica-Stomatologica-11.jpg
 • Dotari-Cabinet-Stomatologic-Neoclinique-Clinica-Stomatologica-5.jpg
 • coroane-dentare-si-fatete-ceramice-in-1-zi-cu-CEREC-neoclinique1.jpg
 • Fb_neo_2016-130.jpg
 • Dotari-Cabinet-Stomatologic-Neoclinique-Clinica-Stomatologica-7.jpg
 • Dotari-Cabinet-Stomatologic-Neoclinique-Clinica-Stomatologica-3.jpg
 • Fb_neo_2016-66.jpg
 • Fb_neo_2016-80.jpg
Incepand cu ianuarie 2016 oferim coroane si fatete dentare intr-o singura sedinta, economisind foarte mult timp.
 
Stomatologia digitala - CAD/CAM si estetica prin skyn-uri

Recent am incorporat in practica noastra curenta sistemul CAD-CAM (computer aided design - computer aided manufacturing) care a schimbat complet modul in care abordam protetica dentara. 
 
Confectionarea unei lucrari in varianta clasica (slefuit-amprenta-etape de laborator-cimentat) este inlocuita de work-flow-ul digital in care dintele slefuit este amprentat optic, se creeaza un model digital si apoi se proiecteaza pe calculator lucrarea protetica (fatete dentare si coroane dentare). 
 
Aceasta este frezata dintr-un cub ceramic, apoi este lustruita si este gata de cimentare dupa aproximativ 1-2 ore de la intrarea pacientului in clinica (in varianta clasica timpul de lucru este de 1-2 saptamani).
 
Timpul scurt pana la obtinerea lucrarii finale se alatura celorlalte avantaje majore:
- eliminand amprenta clasica
- se elimina disconfortul produs pacientului de portamprente voluminoase care produc reflex de voma
- adaptarea la preparatie este exceptionala deoarece s-au eliminat etape de laborator in care pot aparea usor erori si deformari
- iar estetica unei lucrari integral ceramice este deosebita. 
 
Modul in care aceste piese protetice se comporta odata cimentate, asemanator smaltului natural ne fac sa alegem preparatii din ce in ce mai conservative si minim invazive (slefuim mult mai putin din dinte fata de cat am slefui pentru o coroana metalo-ceramica clasica).
 
Tehnologia proteticii asistate pe calculator isi gaseste un loc aparte si in teritoriul esteticii dentare prin tehnica SKYN, tehnica despre care am fost instruiti chiar de dezvoltatorul sau, Master Paulo Kano.
 
Este vorba de un protocol DSD (digital smile design) modificat, in care conturul si fata exterioara ale dintelui creat, sunt preluate de la dinti perfecti, dar naturali in acelasi timp, pe care medicul si pacientul ii aleg impreuna dintr-un set de dinti special selectati.
 
Incercari repetate de a copia natura de catre om au aratat ca acest lucru este aproape imposibil, in schimb masina de frezat CAD-CAM va reproduce suprafetele dentare selectate cu precizie si exactitate.

Traim in "era digitala" si acest lucru se face simtit si in practica curenta stomatologica. 
 
Primul pas l-am facut prin trecerea la radiografia digitala si protocoale foto amanuntite cu crearea pacientului "virtual" care ramane in fata echipei medicale si dupa ce pacientul a parasit cabinetul. 
 

A urmat estetica digitala, DSD (digital smile design), care ne ajuta sa previzualizam rezultatul final estetic inainte de a slefui dintii, iar acum accesul la sistemul CAD-CAM ne asigura posibilitatea de a aborda cu exactitate, rigoare si predictibilitate chiar si cele mai complicate cazuri.

 

 

CONTACT CLINICA UNIRII:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Unirii la numarul de telefon +40371.000.111 sau email office@neoclinique.ro  .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Unirii puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Unirii:

KPG Giurca Simona: Email: simona@neoclinique.ro   Mobil: +4 0755 10 10 02

KPG Visovan Catalina: Email: catalina@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 01

CONTACT CLINICA MILITARI:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Militari la numarul de telefon +40371.000.111 sau email: office@neoclinique.ro .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Militari puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Militari:

KPG Ionica Vera: Email: vera@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03

KPG Grigore Elena: Email: elena@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03