Meniu
EN

Stomatologie Bucuresti

Obiceiuri vicioase!

Obiceiuri vicioase!
  • iStock_000011986294XSmall.jpg

Obiceiuri vicioase!

 

Incepand cu primul an de viata pana la varsta de aproximativ 5 anisori, obiceiul vicios al suptului degetelor apare la aproximativ 50% dintre copii. 

 

Cel mai des folosit deget este policele (degetul mare). 

 

Acest obicei vicios este acceptat de cele mai multe ori de catre parinti, ca si alternativa impotriva alungarii plictiselii, pe care orice copil o resimte in momentul in care trebuie "sa fie cuminte" si "sa stea la locul lui". 

 

Majoritatea psihologilor nu recomanda interzicerea sugerii degetului inainte de varsta de 3 ani, deoarece pana la aceasta varsta el nu produce tulburari importante functionale si psihice, totusi reducerea frecventei pe zi a sugerii degetului sau reducerea timpului pot constitui masuri importante, progresive pentru suprimarea completa a acestui obicei dupa varsta de 3 ani. 

 

Interzicerea brusca ar putea duce la modificari comportamentale imediate precum: refuzul alimentatiei, agitatie, tulburari al somnului. 

 

Consecintele sugerii degetului dupa varsta de 3 anisori sunt reprezentate de aparitia unor modificari majore ale danturii. 

 

Acestea, in cazul in care nu vor fi corectate prin aparate ortodontice sau alte metode clinice sau terapeutice alese in functie de nivelul modificarilor produse, vor afecta viata copilului din punct de vedere social, estetic, psihic, functional (masticatia, vorbirea, etc.). 

 

Pentru a afla mai multe si de alte obiceiuri vicioase ce se dezvolta in general in randul copiilor, contactati-va medicul stomatolog pentru o consultatie. 

 

Preventia va fereste de vizitele dese la medic si implicit de cheltuieli in plus ce ar putea fi evitate cu putina atentie!

CONTACT CLINICA UNIRII:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Unirii la numarul de telefon +40371.000.111 sau email office@neoclinique.ro  .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Unirii puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Unirii:

KPG Giurca Simona: Email: simona@neoclinique.ro   Mobil: +4 0755 10 10 02

KPG Visovan Catalina: Email: catalina@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 01

CONTACT CLINICA MILITARI:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Militari la numarul de telefon +40371.000.111 sau email: office@neoclinique.ro .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Militari puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Militari:

KPG Ionica Vera: Email: vera@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03

KPG Grigore Elena: Email: elena@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03