Meniu
EN

Stomatologie Bucuresti

6 Mituri privind albirea dentara

6 Mituri privind albirea dentara
  • young-woman-with-green-eyes-wearing-casual-EVGDP2S.jpg

Ca orice tratament de estetica dentara, este foarte controversat, creandu-se numeroase mituri in jurul sau. Iti vom prezenta in continuare principalele preconceptii si adevarul din spatele lor.

 

  • Efectul dureaza foarte putin.

De fapt, efectul variaza foarte mult de la o persoana la alta, in functie de tipul de smalt, de obiceiurile acestuia alimentare, de vicii si de strictetea efectuarii igienei orale.

Cel mai scurt efect poate fi de 6 luni, in cazul persoanelor care fumeaza sau nu mentin o igiena orala buna.

Bineinteles, o persoana care isi igienizeaza dintii de 2 ori pe zi, in mod corect, utilizand ata dentara si apa de gura, va beneficia de efectele mai indelungate ale albirii dentare. Resturile de alimente neindepartate de pe suprafata smaltului dintilor nu doar conduc la carierea dintilor si la boli ale gingiei, dar ingalbenesc si dintii.

Detartrajul oral regulat indeparteaza petele de suprafata, usoare, de pe dinti, precum si tartrul, care da aspectul ingalbenit dintilor.

Dintii corect ingrijiti pot ramane albi pana la 3 ani, dupa o albire dentara profesionala.

 

  • Nu mai ai voie sa bei cafea sau vin rosu.

Alimentatia conteaza, dar numai daca nu respecti regula spalatului pe dinti dupa consumul de alimente ce pot pata dintii. Nu este neaparat nevoie de spalarea dintilor, ci macar de clatirea gurii cu apa, pentru a indeparta de pe dinti alimentele ce au potentialul de a pata dintii.

 

  • Rezultatul albirii este de un alb mult prea strident, nenatural, ce da un aspect de dinti falsi

Daca alegi sa iti albesti dintii acasa, risti sa ai aceasta problema.

Dar albirea dentara profesionala, realizata in clinicile stomatologice, nu implica niciun risc.

Nuanta exacta care se doreste a fi obtinuta se va stabili dinaintea inceperii procedurii, prin consultarea paletei de nuante de alb, in context, in comparatie cu tenul si fizionomia ta.

Medicul te va sfatui, iar tu vei fi cel care va decide nuanta precisa.

In clinica, nimic nu este lasat la intamplare, asa ca singura ta precupare va fi sa te pregatesti pentru a zambi foarte des, odata ce procedura va fi incheiata.

 

  • Oricine isi poate albi dintii

Dupa cum spuneam, pentru ca in cadrul unei clinici de stomatologie, albirea dentara este realizata doar in conditii de maxima siguranta pentru tine, trebuie sa stii ca nu oricine poate beneficia de acest tratament.

Doar dintii sanatosi pot fi albiti in siguranta. Consultul stomatologic prealabil este obligatoriu, pentru evitarea efectelor negative. Patrunderea substantelor de albire prin cavitatile produse de carii poate avea efecte puternice asupra integritatii dintilor. De asemenea, prezenta gingivitei, parodontozei, a dintilor foarte sensibili, exclud posibilitatea efectuarii albirii dentare in siguranta.

Ca orice tratament de estetica dentara, se efectueaza doar daca dintii sunt sanatosi.

O alta problema ar fi prezenta dintilor artificiali in zone vizibile. Acestia nu se vor albi, diferenta dintre cei naturali si cei artificiali fiind clar vizibila dupa albirea dentara.

 

  • Daca ai dintii foarte ingalbeniti, nicio albire dentara nu va avea efect

In acest caz, este cel mai indicat sa apelezi la albirea dentara profesionala, in clinici specializate, fiind singura metoda prin care iti poti albi cu adevarat dintii.

Albirea profesionala utilizeaza substante de albire mai puternice, efectul lor fiind mult accentuat prin echipamente profesionale de albire, precum lampi si lasere.

 

  • Albirea dentara sensibilizeaza puternic dintii, pentru mult timp

Daca ai dintii mai sensibili, este posibil ca dupa albire, dintii tai sa fie mai sensibili, dar medicul iti va prescrie un tratament in acest scop. Oricum, acest efect va fi resimtit doar temporar, in cateva zile estompandu-se complet.

In urma albirii laser, in mod normal nu este resimtitia nicio sensibilizare dentara, dar exista si exceptii.

 

  • In urma albirii dentare, smaltul dintilor tai va fi slabit

Smaltul dintilor tai este in siguranta in cazul albirii dentare profesionale, realizate corect, intr-o clinica de incredere, cu materiale de calitate si echipamente performante.

 

Siguranta si aspectul dintilor tai depinde in mare masura de alegerile pe care le faci.

Igiena orala corespunzatoare, evitarea fumatului, realizarea consulturilor stomatologice regulate, a detartrajului oral, alegerea unei clinici de incredere, fiecare alegere buna a ta va fi o treapta urcata spre obtinerea zambetului tau alb, stralucitor si sanatos!

CONTACT CLINICA UNIRII:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Unirii la numarul de telefon +40371.000.111 sau email office@neoclinique.ro  .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Unirii puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Unirii:

KPG Giurca Simona: Email: simona@neoclinique.ro   Mobil: +4 0755 10 10 02

KPG Visovan Catalina: Email: catalina@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 01

CONTACT CLINICA MILITARI:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Militari la numarul de telefon +40371.000.111 sau email: office@neoclinique.ro .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Militari puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Militari:

KPG Ionica Vera: Email: vera@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03

KPG Grigore Elena: Email: elena@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03