Meniu
EN

Stomatologie Bucuresti

Cel mai bun sfat dupa o extractie dentara

Cel mai bun sfat dupa o extractie dentara
 • 5._Chirurgie-35_interventie_completa_implant_dentar_straumann_aditie_osoasa_prf_membrana_mircea_gheorghita_neoclinique_SITE_.jpg
 • m_visual_2.jpg
 • card-oferta2.jpg
 • Neoclinique_cu_logo-141.jpg
 • e739ea17ac324fc5b145892f4b91950c.png

Daca este vorba despre o extractie dentara in cadrul unui plan de reabilitare orala, medicii care se ocupa de tratament deja au planificat atent fiecare pas.

Dar daca vorbim despre un dinte cu probleme, care nu a mai putut fi salvat, extractia dentara fiind singura optiune, iata care este cel mai bun sfat posibil.

Acest sfat este pentru:

 • sanatatea dintilor tai;
 • sanatatea ta;
 • frumusetea zambetului;
 • tineretea fizionomiei;
 • reducerea cheltuielilor cu tratamentele stomatologice.

 

Cel mai bun sfat

Ca sa nu regreti peste un timp, mai lung sau mai scurt, este bine sa ne urmezi sfatul, fara amanare.

Pentru starea ta de bine imediata si vindecarea rapida a tesuturilor, este bine sa urmezi sfaturile de aici: https://www.neoclinique.ro/informatie/6/extractia-dentara/ .

Dar cel mai important sfat de urmat dupa o extractie dentara este altul:

Inlocuieste urgent dintele extras!

Putini pacienti se gandesc la asta inainte de extractie si nici chiar dupa extractie, pentru ca nu stiu  ce ii asteapta daca nu inlocuiesc rapid dintele sau maseaua extrasa.

Si mai putini stiu ca momentul cel mai bun pentru inserarea unui implant este chiar momentul extractiei dintelui. Dintele va fi extras de un medic chirurg, care va sti sa minimizeze pierderea de tesut osos in momentul extractiei si care va insera imediat implantul dentar.

Atunci cand inlocuirea dintelui nu este posibila imediat, datorita infectiilor dentare, se va efectua procedura de conservare a alveolei, in scopul inserarii implantului atunci cand va fi posibil.

 

De ce sa urmez acest sfat, urgent?

 • Ca sa ai de ales intre solutii diverse. Mai exact, pentru ca, ideal, in momentul extractiei, iar acceptabil, foarte curand dupa extractie, ai mai multre optiuni, din care o poti alege pe cea mai eficienta.
 • Ca sa scutesti timp si bani. Pentru ca intotdeauna lucrurile se complica in timp si solutiile usoare, valabile initial, nu mai sunt posibile, ceea ce conduce spre necesitatea tratamentelor complexe sau a interventiilor suplimentare;
 • Pentru a nu renunta la plenitudinea zambetului tau. Neputinta de a zambi si a rade nestingherit in public, reprezinta blocarea manifestarii libere a sentimentelor pozitive, ceea ce afecteaza psihicul, ducand la izolare si depresie;

 

Ce se va intampla daca nu urmezi acest sfat?

Pe scurt, nu vei mai putea inlocui dintele atat de simplu, iar anumite alternative, care poate ti-ar fi convenit cel mai mult, ar putea sa dispara.

Dintii pot fi inlocuiti prin implant dentar sau punte dentara. Dar nu este chiar simplu. Ambele solutii necesita intrunirea anumitor conditii cumulative. Iar conditiile de azi e posibil sa nu mai fie intrunite peste o perioada de timp.

 • In locul extractiei, in cateva luni, osul se resoarbe, facand imposibila inserarea unui implant fara interventii de aditie osoasa.
 • Dintii vecini, in timp, isi modifica pozitia si tind sa ocupe golul creat. De aceea spatiul ramas pentru un dinte nou se va micsora, iar inainte de implantare, va fi nevoie de tratamente ortodontic, pentru ca dintii sa revina pe pozitii si sa faca loc implantului.
 • Daca doresti sa apelezi la solutia puntii dentare, nu se stie cat timp vei avea aceasta solutie, mai exact cat timp dintii ce ar putea servi drept stalpi mai sunt integri, sanatosi si rezistenti.  Este posibil ca in timp, sa devina necesara puntea extinsa, pentru a putea lega stalpi fiabili in acel moment. Sau este posibil sa ai nevoie de lucrari mult mai complexe.

Specialistii NEOCLINIQUE iti stau la dispozitie cu interventii moderne de extractie dentara si cu solutii conservatoare, nedureroase, de inlocuire imediata a dintilor pierduti.

CONTACT CLINICA UNIRII:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Unirii la numarul de telefon +40371.000.111 sau email office@neoclinique.ro  .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Unirii puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Unirii:

KPG Giurca Simona: Email: simona@neoclinique.ro   Mobil: +4 0755 10 10 02

KPG Visovan Catalina: Email: catalina@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 01

CONTACT CLINICA MILITARI:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Militari la numarul de telefon +40371.000.111 sau email: office@neoclinique.ro .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Militari puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Militari:

KPG Ionica Vera: Email: vera@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03

KPG Grigore Elena: Email: elena@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03