Tot ce trebuie sa stiti despre albirea dentara cu laser

Tot ce trebuie sa stiti despre albirea dentara cu laser

Tot ce trebuie sa stiti despre albirea dentara cu laser

 

Albirea dintilor a devenit una dintre cele mai frecvente cereri pe care le au pacientii atunci cand viziteaza medicul dentist. Laserul de albire a dintilor trebuie administrat in cabinetul stomatologic.

 

Informatii generale

 

Pe scurt, procedura implica aplicarea unei substante de albire pe fiecare dinte, apoi caldura generata de laser sporeste eficacitatea acestuia si accelereaza procesul. Substabta utilizata este un gel de peroxid de hidrogen care variaza de la 25 la 40% in concentratii.

Tratamentul cu albire a dintilor laser dureaza aproximativ o ora in biroul stomatologic, iar costurile variaza in functie de sistemul de laser folosit si de cate tratamente sunt necesare. Nu toate persoanele sunt candidati pentru aceasta procedura si este necesar un examen dentar.

Un pic de istorie de albire a dintilor

 

Pana de curand, cea mai comuna modalitate de albire a dintilor a fost sa ii inmuiati intr-o solutie de peroxid de hidrogen sau o substanta similara. Procedura putea fi finalizata la domiciliu (utilizand o solutie slaba de peroxid) sau in cabinetul medicului dentist (folosind o solutie mai puternica). Oricum, albirea era finalizata pe parcursul mai multor zile sau saptamani. Pe masura ce albirea dintilor a devenit mai populara, unii stomatologi cosmetici au inceput sa utilizeze lasere sau lumini similare pentru a accelera reactia chimica a solutiei de albire. Aceasta procedura a albit dintii mai repede si a necesitat mai putine sesiuni de albire. Spre deosebire de albirea cu peroxizi, noua albire cu laser nu se poate face acasa; acesta trebuie completat sub supravegherea unui medic dentist calificat. Beneficiile si efectele, cu toate acestea, sunt in mod clar superioare oricarei metode utilizate anterior.

 

Pasi pentru albirea dintilor cu laser:

 

1. Screening-ul

Se recomanda ca femeile gravide si adolescentii sa intarzie procesul de albire a dintilor laser, daca este posibil. in timpul examinarii initiale, medicul dentist va verifica, de asemenea, daca gingiile au un nivel scazut si expun o cantitate semnificativa de radacina dentara. in acest caz, dintii dvs. pot fi albiti oarecum inegal, deoarece radacinile dintilor sunt rezistente la solutiile de albire.

 

2. Pre-tratament

Urmatorul pas consta in curatarea dintilor de medicul dentist sau de igienist. Ei trebuie, de asemenea, sa se asigure ca toate cariile sunt tratate si umplute, deoarece altfel solutia de albire poate patrunde prin cavitate in interiorul dintelui.

 

3. Medicatie

Orice forma de albire a dintilor poate provoca sensibilitate temporara, in special la persoanele care au deja o anumita sensibilitate in dinti. Din acest motiv, medicul dentist va poate prescrie un medicament antiinflamator nesteroidian inainte de prima sesiune de albire.

 

4. Albirea

Cand este timpul sa incepeti albirea dintilor, va veti aseza in scaunul dentistului ca de obicei si medicul dentist va folosi un aparat de protectie din cauciuc sau plastic pentru a va mentine gura deschisa. Apoi, dentistul va aplica o bariera asupra gingiilor dvs. pentru a le proteja de solutia de albire. Aceasta bariera este adesea aplicata ca un gel care se intareste cu un strat protector de cauciuc. Cand gingiile sunt pe deplin protejate, medicul dentist va folosi o seringa pentru a aplica un compus de albire in partea din fata a dintilor. Medicul dentist va folosi un laser stilou pentru a activa compusul si va crea astfel un efect de spuma, pe masura ce curata petele.

 

Cand toti dintii au fost albiti, dentistul va lasa compusul cateva minute pe dinti, apoi va sterge compusul de albire folosind un instrument de vid subtire. Apoi va aplica un nou strat de compus si va repeta procesul de trei ori daca e cazul.

 

Veti sti ca ajungeti la sfarsitul sesiunii atunci cand dentistul va clateste cu grija gura, apoi indeparteaza usor stratul protector de pe gingie.

 

5. Urmarirea

Procesul de albire a dintilor nu este permanent. Dintii pot fi recolorati, in special din cauza consumului de tigari, bauturi, cum ar fi cafea sau ceai, sau unele alimente. Este posibil sa fie necesar sa programati o sesiune de albire ulterioara; eficacitatea albinarii dureaza de la sase luni sau pana la cativa ani.

 

Dupa o sesiune de albire, este posibil sa constatati ca a crescut sensibilitatea dintilor, mai ales in primele zile. Aceasta variaza in functie de pacient: unii nu prezinta nicio sensibilitate, unii prezinta o sensibilitate usoara sau ridicata. Medicul dentist va poate prescrie medicamente pentru a evita sau reduce sensibilitatea si, bineinteles, sensibilitatea se va opri dupa cateva zile. De asemenea, trebuie sa urmati cu medicul dentist daca aflati ca gingiile sunt albe sau inflamate, dar acest lucru este mai putin frecvent decat sensibilitatea.

 

Albirea dintilor cu ajutorul SIROLaser la Neoclinique

 

Am ales, la Neoclinique, cel mai bun echipament pentru a crea un zambet prin folosirea luminii: rapid, usor si profesional. Am ales cel mai bun laser care transforma cu usurinta dintii albi cu activarea termica a gelului de albire. Beneficiile SIROLaser fata de alte echipamente de albire a dintilor:

- pacienti mult mai multumiti cu zambete incantatoare

- dinti estetizati foarte rapid si usor

- tratament necomplicat si rapid, fara aproape niciun efect secundar

- albire individuala pe fiecare dinte pentru rezultate profesionale

 

Daca sunteti pregatit pentru albirea dintilor cu laser, sunati astazi un medic dentist profesionist. El sau ea poate descrie acesti pasi mai detaliat si poate raspunde oricaror intrebari ramase pe care le aveti.

☎️ Va rugam sa sunati la +40771000111.

 

Avantajele albirii cu laser a dintilor

 

Un zambet perfect este o dorinta uneori secreta pentru multi oameni. Zambetul dvs. este unul dintre primele lucruri pe care oamenii le observa si va pune in valoare personalitatea. Prin urmare, acesta este motivul pentru care un zambet sanatos este atat de important. Cu imbunatatirile tehnologice si stiintifice, acum este posibila rectificarea defectelor naturale. Exista atat de multe produse diferite pe piata, cum ar fi propriile benzi de albire si pasta de dinti, dar nimic nu se compara cu beneficiile rezultatelor de albire a dintilor laser. Albirea dintilor a devenit din ce in ce mai populara, deoarece barbatii si femeile cauta zambetul celebritatilor de pe copertile revistelor, asa ca haideti sa exploram cateva din avantajele impresionante oferite de albirea dintilor cu laser.

 

· Non-invaziv

Nu exista echipamente sau aparate suplimentare care sa poata provoca iritatii sau sa provoace sangerari ale gingiilor. Nu exista efecte secundare ale albirii dintilor laser. Procesul este sigur, bland si facut cu supravegherea expertilor. Metodele de albire practicate acasa pot fi necorespunzatoare, din cauza produselor ce pot fi prea abrazive si pot provoca deteriorarea smaltului.

 

· Rezultate vizibile imediat

Este suficienta doar o sesiune cu un specialist pentru a produce o diferenta vizibila. Dintii sunt imediat mai albi cu cateva nuante. In cazuri extreme de colorare a dintilor, pot fi necesare mai multe sesiuni pentru a obtine o nuanta mai alba pe care o puteti dori.

 

· Efecte de lunga durata

Efectul de albire poate dura si ani de zile, in urma tratamentului cu laser. Totul depinde de rutina zilnica de ingrijire orala. Este recomandat sa va periati dintii de doua ori pe zi si sa utilizati apa de gura, astfel incat sa evitati depunerea de pete. Aceasta este cheia efectului de lunga durata.

 

· Procedura rapida si nedureroasa

Procedura se efectueaza intr-o clinica stomatologica intr-o singura vizita si dureaza pana la o ora. Este rapid si nedureros garantat. In urma acestei proceduri veti obtine dinti cu multe nuante mai albi. Pe de alta parte, produse ca benzile de albire si prafurile de albit dintii sunt mult mai lente si vor necesita mai multe aplicatii pentru a obtine aceleasi efecte de albire. Rezultatele pe care le veti obtine cu albirea dintilor laser intr-o clinica vor fi mai dramatice si mai durabile.

 

· Metoda foarte eficienta

Este o metoda foarte eficienta care va imbunatati aspectul dintilor decolorati. Reduce ingalbenirea care se poate intampla odata cu varsta si va va face dintii foarte multe nuante mai albi decat inainte. Tratamentul cu laser patrunde adanc in smalt pentru a elimina petele. Laserul insusi activeaza peroxidul de hidrogen intr-un mod care ataca petele la nivel molecular.

 

· Albirea cu laser este sigura

Procedura este complet sigura deoarece masurile de precautie sunt luate de specialistul dentar, cum ar fi gutierele din cauciuc pentru gingii si gelurile de neutralizare, care asigura ca gingiile, gura si limba nu sunt afectate.

 

· Mareste increderea in sine

Studiile ne-au aratat: cu cat ne simtim mai bine in pielea noastra, cu atat vom afisa o mai mare incredere de sine, care se oglindeste in realizarile zilnice si in relatiile cu altii. Cand aratam bine, ne simtim bine. Este o modalitate rapida si relativ ieftina de a ne spori increderea.

 

Luand in considerare avantajele albirii cu laser, costurile pe care aceasta le presupune inseamna pur si simplu o investitie inteligenta. Albirea cu laser poate imbunatati drastic sanatatea dintilor dvs. si poate duce la un zambet mai stralucitor, mai alb si mai implinit. Consultati-va intotdeauna cu specialistul pentru a gasi solutia potrivita pentru dvs. si intotdeauna amintiti-va: un zambet mai fericit este un zambet mai sanatos!

 

☎️ Apelati +4 0371 000 111 pentru orice lucrare dentara de care aveti nevoie, inclusiv cel mai bun tratament cu dinti pentru albirea dintilor.

Distribuie pe:

Digitalizarea în stomatologia modernă - elementul esențial implementat de Neoclinique

Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului

Nu vei avea parte de surprize neplăcute. Vei vedea exact ce formă și ce culoare vor avea dinții tăi înainte să începem planul de tratament.

Vezi detalii
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique

KPG (Key Patient Guide) oferă consiliere permanentă pentru pacient, dar și îl ghidează pe acesta pe tot parcursul intervențiilor pe care le va efectua.

Vezi detalii
Primul pas: planul de tratament detaliat
Primul pas: planul de tratament detaliat

Ai parte de un set complet de consultații. Mai mulți specialiști vor evalua multidisciplinar cazul tău. Știi de la început tot ce va urma.

Vezi detalii
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)

Putem anestezia computerizat cu mare precizie doar zona dintelui la care se realizează intervenția.

Vezi detalii

Programeaza-te rapid

Te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

Articole

Candidoza bucală: cauze, simptome, tratament
Candidoza bucală: cauze, simptome, tratament

Candidoza orală, sau așa cum este cunoscută în mod obișnuit, candidoza bucală sau orofaringiană, este o infecție fungică care afectează gura, limba și esofagul.

Măseaua de Minte: Tot ce Trebuie să Știi Despre Ultimul ”Dințisor”
Măseaua de Minte: Tot ce Trebuie să Știi Despre Ultimul ”Dințisor”

Dacă ai orice semn că maselele de minte îți cauzează probleme, nu ezita să consulți un medic dentist pentru evaluare și recomandări personalizate

Estetică dentară în timp real,  inovație stomatologică la Neoclinique
Estetică dentară în timp real, inovație stomatologică la Neoclinique

Clinica stomatologică Neoclinique Unirii a realizat, în 28-29 noiemb...

Punte Dentară sau Implant Dentar: Alegerea Între Refacerea Danturii
Punte Dentară sau Implant Dentar: Alegerea Între Refacerea Danturii

Indiferent de alegerea pe care o faci, atât puntea dentară, cât și implantul dentar au potențialul de a-ți restabili zâmbetul și încrederea în tine, contribuind la o viață mai sănătoasă și mai fericită.