Meniu
EN

Stomatologie Bucuresti

STOP cariei dentare

STOP cariei dentare
  • 11-micsorata.jpg

STOP cariei dentare!

CELE MAI BUNE INVESTIȚII PE CARE LE POȚI FACE PENTRU DINȚII TĂI, ÎNAINTE SĂ APARĂ PROBLEMELE

  • Iți sângerează gingiile?

Dacă răspunsul este afirmativ, este timpul să mergi la un control stomatologic pentru că acestea nu se vindecă odată cu trecerea timpului (au tendința să se agraveze).

Tartrul, placa bacteriană, acizii, anumite alimente si igiena dentara incorect facuta, determină inflamații ale țesutului gingival ce îți pot afecta dinții și osul din jurul acestora.

Din fericire, există mai multe metode prin care putem trata afecțiuniile gingivale:

- Detartrajul este o procedură medicala simplă care ajută la îndepărtarea tartrului situat deasupra și sub gingie.

Acesta poate fi realizat manual, cu instrumente ultrasonice sau o combinție între acestea două.

- Consecutiv detartrajului se recomandă utilizarea airflow-ului.

Acesta acționează prin pulverizarea cu presiune a unui jet care amestecă aerul, apa și particulele de bicarbonat de sodiu.

Avantajul major al airflow-ului constă în posibilitatea pătrunderii jetului în spațiile interdentare, astfel încât, elimina în totalitate placa bacteriană, resturile alimentare și petele dentare (petele de vin roșu, de cafea, de tutun) de pe toate suprafețele dintelui.

Periajul dentar in cabinet, este o procedura realizata de catre stomatolog sau igienist dentar in cabinetul stomatologic cu o pasta abraziva si completeaza igienizarea profunda a smaltului dintilor acolo unde este necesar.

Cele mai bune investiții pe care le poți face pentru dinții tăi înainte să apară problemele dentare constau în prezentarea la controlul periodic (la 6 luni) și realizarea igenizării profesionale (detartraj, airflow, periaj, fluorizare) la indicațiile medicului dumneavoastră.

  • Importanta igienei personale de acasă!

Periajul dentar de acasa este cel mai important aspect in igiena dentara in general, si este evident utilizat pentru îndepărtarea plăcii bacteriene și a resturilor alimentare de pe suprafețele accesibile ale dintelui, dar pentru curățarea eficientă a spațiilor mai greu accesibile este important să folosiți mijloacele auxiliare de igienizare cum ar fi: ață dentară, periuțe interdentare, duș bucal, apă de gură, periuta de curatat limba.

Periajul corect realizat este eficient atat cu periuta de dinti clasica cat si cu cea electrica, cu conditia ca periajul sa fie realizat corect. Indicatiile le puteti primi atat de la medicul stomatolog sau igienistul dentar cat si din tutoriale de igiena dentara la care aveti acces pe internet.

Tipul de ață dentară are o importanță redusă atâta timp cât utilizați corect tehnica de igienizare cu aceasta.

La început este posibil să vi se pară un proces complicat care durează mult, dar cu răbdare și exercițiu acesta va deveni o rutină simplă. La urmatoarea vizita la stomatolog, solicitati medicului dumneavoastra ajutorul in acest sens.

Este bine să vă spălați pe mâini înainte să folosiți ața dentară.

  • În primele zile după folosirea aței dentare este posibil să apară mici urme de sângerare sau inflamații ale gingiei care vor dispărea în scurt timp.
  • Pentru a economisi timp si a va asigura ca ati curatat peste tot, este bine să stabiliți o ordine în care să curățați toți dinții prezenți pe arcadă (de la dreapta spre stânga sau invers).
  • După ce ați terminat de curățat toți dinții trebuie să clătiți energic gura cu apă normală sau cu apă de gură pentru a elimina complet placa bacteriană și resturile alimentare.

Periuțele interdentare sunt indicate atunci când spațiul dintre dinți permite introducerea acesteia fără a răni gingia. Este bine ca dimensiunea fiecărui spațiu interdentar să fie determinată de medicul stomatolog pentru alegerea periuței interdentare potrivite. O periuță prea mică nu curăță eficient iar o periuță prea mare poate traumatiza gingia.

  1. Periuțele interdentare se introduc în spațiul interdentar dinspre exterior spre interior după care se îndepărtează și se trece la următorul spațiu interdentar. Se procedează astfel la toate spațiile interdentare prezente.
  2. După ce ați terminat de curățat trebuie să clătiți energic gura cu apă normală sau cu apă de gură pentru a elimina complet placa bacteriană și resturile alimentare

Nu vă speriați dacă în primele zile după utilizare apar mici urme de sângerare sau inflamații ale gingiei. Acestea vor dispărea în scurt timp.

Folosirea aţei dentare sau a periuțelor interdentare în completarea periajului este potrivită, dar dacă vreţi într-adevăr ca igiena să fie şi mai riguroasă, ar trebui să luaţi în considerare folosirea unui duş bucal. Indicațiile și modul de utilizare al dușului bucal le găsiți aici: http://www.neoclinique.ro/cabinet-stomatologic/120/Utilitatea-duului-bucal-pentru-igiena-oro-dentar/

În ceea ce privește apa de gură este important să știți că aceasta este o soluție care conține substanțe capabile să distrugă bacteriile din cavitatea orală. Există mai multe tipuri de ape de gură a căror compoziție este concepută special pentru a se putea adapta diferitelor categorii de pacienți. De aceea este bine să întrebați medicul dentist înainte să cumpărați o anumită apă de gură.

 

Autor: Mădălin Simionescu

 

Video: https://www.youtube.com/watch?v=f7CjeRxpCiU

 

Link-uri:

http://www.neoclinique.ro/serviciu/48/igienizare-si-profilaxie-detartraj-cu-ultrasunete-si-air-flow/

http://www.neoclinique.ro/galerie-detalii/39/igiena-corecta-a-purtatorilor-de-aparat-cu-bracketi-vestibulari/

http://www.neoclinique.ro/blog/4/igiena/

CONTACT CLINICA UNIRII:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Unirii la numarul de telefon +40371.000.111 sau email office@neoclinique.ro  .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Unirii puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Unirii:

KPG Giurca Simona: Email: simona@neoclinique.ro   Mobil: +4 0755 10 10 02

KPG Visovan Catalina: Email: catalina@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 01

CONTACT CLINICA MILITARI:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Militari la numarul de telefon +40371.000.111 sau email: office@neoclinique.ro .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Militari puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Militari:

KPG Ionica Vera: Email: vera@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03

KPG Grigore Elena: Email: elena@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03