Meniu
EN

Stomatologie Bucuresti

Intrebari frecvente despre aparatele dentare

Intrebari frecvente despre aparatele dentare
  • orto-145_copy.jpg
  • orto-12_reducere.jpg
  • Aparat_dentar_mobil_colorat_pentru_copii_Neoclinique.jpg
  • zambete-66_copy_reducere.jpg
  • Aparat_dentar_mobil_colorat_pentru_copii_Neoclinique_1.jpg
  • zambete-139_copy_reducere.jpg
  • orto-62_copy_reducere.jpg

1. Cand si cui ii este recomandat aparatul dentar?

Multe persoane au dintii nealiniati, iar indreptarea acestora nu reprezinta doar un beneficiu estetic, ci si o imbunatatire a sanatatii:

·muscatura este mai buna ·dintii sunt mai usor de curatat

·atunci cand dintii nu se suprapun corect, muschii maxilarului sunt solicitati suplimentar, ceea ce duce la probleme de articulatii sau chiar la dureri de cap

·tratamentul ortodontic uniformizeaza muscatura maxilara si reduce solicitarea nenaturala a maxilarelor Pentru toti pacientii cu malpoziţii dentare, dinţii strâmbi, distanţaţi sau înghesuiţi este necesar un tratament ortodontic cu aparat dentar.

 

2. De ce este recomandata purtarea aparatului dentar?

Scopul care se urmareste intr-un tratament ortodontic este obtinerea unei muscaturi functionale. Dintii se misca toata viata, astfel ca dintii aflati in pozitie incorecta precum si muscatura incorecta se pot corecta la orice varsta, copil sau adult.

Problemele ortodontice se rezolva mult mai usor si repede in perioada copilariei, dar este eficienta remedierea lor si in perioada adulta.

 

3. Este o varsta ideala cand ar trebui purtat?

Cel mai bine este ca tratamentul ortodontic să înceapă în copilărie, între 7-12 ani cu un aparat ortodontic mobil, insă aparatul dentar poate fi pus şi în adolescenţă sau chiar după vârsta de 20 de ani, chiar până la 55 de ani, pentru că dinţii pot fi mişcaţi uşor în alveolele gingivale pe toată durata vieţii, astfel, poziţia lor poate fi modificată.

Singura conditie este ca osul si gingiile in care sunt implantati dintii sa fie sanatoase.

 

4. Ce tipuri de aparate dentare exista?

In cazul celor Estetice si Nefizionomice , in jurul bracketilor se aplica module care pot fi transparente pentru estetica maxima sau colorate in orice culoare preferata.

De asemenea, aparatele pentru copii pot fi colorate.

 

5. Care este perioada minina in care trebuie purtat?

Durata tratamentului depinde de severitatea problemei si poate dura de la cateva luni pana la patru ani.

Media majoritara este de 1,5 ani.

In acest timp, sunt necesare vizitele la medic, la fiecare 4-6 saptamani.

6. Dupa indepartarea aparatelor dentare, de cele mai multe ori este necesara purtarea unui aparat de contentie, pentru a ajuta la pastrarea noii pozitii a dintilor.

Data articol - mai 2017

CONTACT CLINICA UNIRII:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Unirii la numarul de telefon +40371.000.111 sau email office@neoclinique.ro  .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Unirii puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Unirii:

KPG Giurca Simona: Email: simona@neoclinique.ro   Mobil: +4 0755 10 10 02

KPG Visovan Catalina: Email: catalina@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 01

CONTACT CLINICA MILITARI:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Militari la numarul de telefon +40371.000.111 sau email: office@neoclinique.ro .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Militari puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Militari:

KPG Ionica Vera: Email: vera@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03

KPG Grigore Elena: Email: elena@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03