Meniu
EN

Stomatologie Bucuresti

Tot ce trebuie sa stii despre albirea dentara

Tot ce trebuie sa stii despre albirea dentara
  • young-brunette-woman-smiling-in-urban-background-LW7H92Z.jpg

Nu este periculoasa.

Albirea dentara nu este periculoasa, daca este efectuata in conditii profesionale, cu materiale performante, de catre personal cu experienta, cu respectarea regulilor de siguranta, precum consultul stomatologic, detartrajul oral si tratarea problemelor de sanatate orala, in prelabil.

 

Nu este dureroasa.

Nu putem vorbi despre durere in stomatologia moderna, decat in cazuri rare, complexe, dar chiar si acolo existand metode de eliminare a durerii.

Principiul dupa care se conduce medicina dentara moderna este eliminarea durerii din cadrul tratamentelor stomatologice.

Substantele de albire performante, de calitate inalta, au un efect de albire puternic, dar sunt delicate cu smaltul, efectul lor fiind potentat de utilizarea laserului stomatologic.

Albirea dentara realizata acasa, pe de alta parte, poate fi periculoasa pentru integritatea dintilor si va poate expune durerilor, in timpul si ulterior albirii.

 

Efectele ei de sensibilizare sunt doar foarte usoare si temporare.

Daca ai auzit de sensibilizarea dentara puternica in urma albirii dentare, este doar un mit vehiculat de catre cei care au efectuat albirea acasa, pe cont propriu, sau in cabinet, dar in conditii necorespunzatoare si nerespectand regulile de siguranta.

 

Albirea dentara este un tratament vechi de 143 de ani.

Asociatia Dentara Americana (ADA) raporteaza ca acidul oxalic a fost utilizat ca agent de albire dentara inca din 1877.

Procedurile de albire dentara profesionala nu au devenit larg utilizate pana in anii 1980, cand a fost descoperit, accidental, efectul de albire dentara al peroxidului. Timp de ani de zile, aceasta substanta fusese utilizata ca gel oral antiseptic pentru tratarea gingiilor. Medicii au cautat metode prin care sa fie mentinut pe gingii mai mult timp. In scurt timp, a devenit evident efectul acestuia de albire a suprafetelor dentare tratate.  A urmat elaborarea de produse de albire dentara bazate pe aceasta substanta.

In 1918 a inceput sa fie utilizata lumina de puternica intensitate pentru a accentua si accelera procesul de albire dentara.

In anii ’90 produsele de albire erau deja disponibile pentru achizitionarea si utilizarea individuala, acasa.

In prezent, albirea dentara profesionala se efectueaza in conditii foarte performante, cu utilizarea echipamentelor medicale avansate, precum laserul.

 

Ce tipuri de albire dentara exista?

Albirea dentara poate fi efectuata profesional si acasa.

Albirea profesionala, in clinica, poate fi realizata cu laser sau cu lampi UV.

Albirea dentara profesionala, realizata in clinica, conduce spre rezultate performante, de albire a dintilor cu pana la 8 nuante, in timp foarte scurt.

Albirea dentara efectuata acasa, cu produse achizitionate individual, fara consultarea medicului in prealabil, este de-a dreptul periculoasa.

Albirea la domiciliu, realizata in mod corect, este una coordonata de un medic, realizata cu ajutorul gutierelor de albire. Va dura mai mult timp, va implica o vizita prealabila la medic, pentru amprentarea arcadelor dentare si rrealizarea gutierelor personificate. Albirea, in acest caz, este una mai subtila, gutierele necesitand purtare timp de cateva ore pe zi, timp de mai multe zile consecutive.

Medicul tau stomatolog va sti sa te indrume spre varianta cea mai potrivita pentru tine.

 

Ce este albirea dentara profesionala?

Albirea dentara profesionala este preferata albirii acasa, din toate punctele de vedere: siguranta, efecte adverse, aspect estetic final, durata, comoditate.

Implica luarea tuturor masurilor de siguranta, precum un consult stomatologic prealabil, folosirea unui gel de albire de calitate, utilizat cu succes de medicul tau, in multe alte cazuri, dar si a unor echipamente medicale performante, pentru obtinerea unei albiri rapide si sigure, fara efecte adverse.

 

Tratamentele naturiste incercate acasa pot dauna grav dintilor, efectul de albire fiind, in cele mai multe cazuri, inexistent.

Mituri precum albirea dentara cu capsuni si bicarbonat de sodiu sunt des intalnite pe internet, dar si in sfaturile prietenilor.

Adevarul este ca aceste remedii naturiste, in cel mai bun caz, nu au niciun efect, iar in cel mai rau caz, dauneaza dintilor.

Este bine sa consultam medicul inaintea oricarei manevre menite sa ne afecteze dintii, sanatatea orala fiind foarte delicata, dar si importanta.

 

Cum se realizeaza albirea dentara la Neoclinique?

In cadrul clinicii dentare Neoclinique, modernitatea si performanta merg mana in mana.

Utilizam substante de calitate inalta, produse de companii cu renume in domeniu si utilizate de medicii nostri cu succes. 

Laserul performant SIROLaser Blue Sirona asigura o albire rapida si foarte sigura, eliminand efectele adverse de sensibilizare dentara.

Utilizam deasemenea sistemul de albire Philips Zoom White Speed, care albeste dintii cu pana la 8 nuante, in 45 de minute.

Siguranta, sanatatea dintilor tai si aspectul zambetului tau sunt preocuparile noastre principale, aici, la Neoclinique.

Procedurile noastre sunt avansate, complexe, studiate si realizate cu maxim de profesionalism. 

Programeaza-te pentru albire dentara si vom avea grija ca zambetul tau sa fie alb si stralucitor!

CONTACT CLINICA UNIRII:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Unirii la numarul de telefon +40371.000.111 sau email office@neoclinique.ro  .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Unirii puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Unirii:

KPG Giurca Simona: Email: simona@neoclinique.ro   Mobil: +4 0755 10 10 02

KPG Visovan Catalina: Email: catalina@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 01

CONTACT CLINICA MILITARI:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Militari la numarul de telefon +40371.000.111 sau email: office@neoclinique.ro .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Militari puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Militari:

KPG Ionica Vera: Email: vera@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03

KPG Grigore Elena: Email: elena@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03