Meniu
EN

Stomatologie Bucuresti

Implant dentar sau punte dentara ? Care este cea mai buna solutie?

Implant dentar sau punte dentara ? Care este cea mai buna solutie?
  • false-teeth-PSLXJQS.jpg
  • e739ea17ac324fc5b145892f4b91950c.png
  • card-oferta2.jpg
  • Neoclinique_cu_logo-141.jpg

Intotdeauna este o idee buna sa te informezi inainte de luarea unei decizii atat de importante precum metoda cea mai potrivita de inlocuire a unuia sau mai multi dinti pierduti.

Solutiile utilizate sunt implantul dentar sau puntea dentara realizata pe doi dinti sanatosi.

 

Ce este implantul dentar

Implantul dentar este cea mai avansata solutie a medicinei moderne, pentru inlocuirea dintilor pierduti.

Noutatea acestui tratament este reprezentata de faptul ca un dinte lipsa poate fi inlocuit in totalitate, atat din punct de vedere functional, cat si estetic, cu un altul artificial.

Astfel, se inlocuiesc si radacina si dintele efectiv.

Implantul efectiv este parta care inlocuieste radacina dintelui. O piesa metalica, din titan, de obicei, in forma de surub, care se introduce in os, in locul fostei radacini.

Acesta are rol de sustinere a partii protetice, care inlocuieste dintele, parte ce se leaga de implant printr-o piesa de conexiune numita bont protetic.

 

Ce este puntea dentara

Puntea dentara este o lucrare strict de protetica, ce presupune acoperirea cu coroane dentare a spatiului edentat si sustinerea lucrarii pe doi dinti sanatosi, folositi ca stalpi, ce vor fi si ei, in acest scop, acoperiti cu coroane dentare.

Este practic un pod, o punte ce acopera golul creat de dintele lipsa, punte sustinuta pe doi dinti sanatosi.

 

Implant dentar sau punte dentara? Care sunt diferentele dintre ele?

  • Din punct de vedere functional

Implantul dentar isi creeaza propria stabilitate in os, prin faptul ca are capacitatea extraordinara de a se osteointegra, de a deveni parte din organism, din osul respectiv.

Insasi ideea de implant a venit din observarea proprietatii titanului de a se integra in os.

Implantul dentar imita natura dintelui, pentru a il inlocui cat mai bine.

Puntea dentara isi are stabilitatea in cei doi dinti utilizati ca stalpi. 

Cei doi dinti sunt sacrificati, fiind slefuiti si devitalizati, pentru a putea fi imbracati cu coroane dentare.

In timp, acestia vor suferi si mai mult, fiind slabiti si ca urmare a distribuirii unor forte suplimentare in seama lor.

 

  • Din punct de vedere estetic

Implantul dentar este superior ca estetica puntii dentare.

In primul rand, datorita faptului ca este individual si nu cuprins intr-o lucrare de protetica.

Iar apoi, pentru ca partea de protetica se bazeaza pe o radacina artificiala care mentine osul.

Implanturile dentare pastreaza tineretea liniei fizionomice.

Puntea dentara favorizeaza resorbtia osoasa.

Resorbtia osoasa duce la crearea aspectului de obraji supti, de imbatranire a fetei si la aparitia de riduri in jurul gurii.

Un alt mare inconvenient al puntii dentare este faptul ca necesita acoperirea cu coroane dentare a doi dinti sanatosi. Si nimic nu se compara cu estetica dintelui natural. 

 

  • Din punct de vedere al costurilor

Costul implantului poate fi privit ca o problema, dar si ca o consecinta a complexitatii procedurilor pe care le implica.

Un implant bine inserat este ca o lucrare de arta, atat pentru medicul chirurg, cat si pentru medicul si tehnicienii care realizeaza partea de planificare si protetica.

Costul reflecta experienta si capacitatile medicului chirurg, dotarile clinicii, tehnologiile utilizate, planificarea digitala a interventiei, ghidul chirurgical utilizat, calitatea implantului, interventiile suplimentare necesare (aditii osoase, sinus lift, membrane PRF).

Iar cand te gandesti la implant, te gandesti la o viata intreaga cu siguranta implantului. La o viata fara proteza mobila, fara dinti lipsa, fara resorbtie osoasa, cu zambetul tau dintotdeauna.

Nici costurile puntii dentare nu sunt de neglijat, caci in acest caz sunt necesare manevre suplimentare, precum tratarea, slefuirea si devitalizarea dintilor stalpi.

Se poate intampla ca dintii imediat alaturati sa nu fie suficient de rezistenti, astfel ca se pot slefui mai multi dinti si introduce intr-o lucrare mai extinsa.

Costurile variaza in functie de dimensiunea lucrarii si materialele utilizate.  Nu mai este vorba de o singura coroana protetica, la fel ca in cazul implantului, ci de mai multe.

Deseori, se ajunge la un pret apropiat de cel al implantului.

 

  • Din punct de vedere al confortului si ingrijirii

Dintele implantat se simte ca si un dinte natural. Si trebuie ingrijit la fel ca un dinte natural.

Puntea dentara pune presiune crescuta pe cei doi stalpi, putand rezulta dureri, iar locul edentat nu se va simti niciodata ca un dinte natural.

Din punct de vedere al igienei orale, puntea poate pune anumite probleme si in privinta spatiului dintre gingie si partea protetica, spatiu in care se vor strange resturi de mancare. Igiena va trebui sa fie desavarsita, insistandu-se pe aceasta zona, pentru evitarea halenei si problemelor gingivale.

 

  • Din punct de vedere al durabilitatii

Titanul rezista la infinit. Radacina dintelui implantat nu are moarte, cum s-ar spune. Nu se poate rupe, fractura, fiind un metal deosebit de puternic, rezistent la coroziune, usor, utilizat inclusiv in industria aerospatiala.

Problemele de care auzim, referitor la respingerea implantului de catre organism, sunt altele in realitate. Implanturi inserate necorespunzator, fara analize, cu nerespectarea contraindicatiilor, de catre medici implantologi si nu chirurgi, in medii nesterile, prin tehnici indoielnice, implanturi de calitate foarte slaba, igiena orala necorespunzatoare dupa inserare, iar lista poate continua.

Singurul element al unui dinte implantat, care ar putea necesita schimbare, in timp, este coroana dentara, care se poate sparge, ciobi sau fisura.

Puntea dentara, fiind realizata din ceramica, chiar daca ar avea suport metalic, este supusa pericolului de a se sparge sau fisura, datorita naturii materialului.

Pentru ca osul nu este stimulat, se va resorbi in locul in care dintele lipseste. Acest fapt va determina retractia gingivala. Spatiul dintre gingie si coroana ce acopera golul se va largi din ce in ce mai mult, necesitand in timp inlocuirea lucrarii, pentru reajustare. 

 

Implantul dentar este singura solutie conservatoare si completa de inlocuire a dintilor lipsa, dar si si cea mai avansata din punct de vedere estetic si functional.

CONTACT CLINICA UNIRII:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Unirii la numarul de telefon +40371.000.111 sau email office@neoclinique.ro  .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Unirii puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Unirii:

KPG Giurca Simona: Email: simona@neoclinique.ro   Mobil: +4 0755 10 10 02

KPG Visovan Catalina: Email: catalina@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 01

CONTACT CLINICA MILITARI:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Militari la numarul de telefon +40371.000.111 sau email: office@neoclinique.ro .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Militari puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Militari:

KPG Ionica Vera: Email: vera@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03

KPG Grigore Elena: Email: elena@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03