Meniu
EN

Stomatologie Bucuresti

Sigilarea dintilor, Dr. Florentina Cretu, Specialist Pedodontie

Sigilarea dintilor, Dr. Florentina Cretu, Specialist Pedodontie
  • militari-Cretu_Florentina-6.jpg
  • militari-Cretu_Florentina-9.jpg
  • pedodontie-neoclinique-militari-jucarii-noi-1.jpg
  • militari-Cretu_Florentina-3.jpg
  • Alexii_machiaj-7.jpg
  • pedodontie-neoclinique-militari-jucarii-noi-2.jpg
  • Alexii_machiaj-13.jpg
  • axii4.JPG
  • 262475484504443114_Kj4FUuy8_c.jpg

Sigilarea dintilor, Dr. Cretu Florentina, Specialist Pedodontie

 

Ce este sigilarea? 

Sigilarea este o metoda profilactica de prevenire a leziunilor carioase de pe suprafetele dintilor care anatomic prezinta santuri si fosete. Santurile si fosetele reprezinta situsurile de electie pentru caria dentara, cu alte cuvinte, sunt primele locuri in care se adapostesc in profunzime resturile alimentare si placa bacteriana. Metoda este foarte simpla si se caracterizeaza prin aplicarea unei pelicule de rasini dentare la suprafata smaltului. 

 

Cui se adreseaza? In primul rand copilasilor carora le-au erupt dintii definitivi.

Este dureroasa? NU, fiind o manopera simpla, noninvaziva, constand in periaj profesional, aplicarea sigilantului printr-o succesiune de etape profesionale noninvazive si rapide, iar daca avem o buna colaborare cu copilasul se efectueaza intr-o singura vizita la medicul stomatolog cu o durata de 15-20 min.

 

Ce dinti se sigileaza? Dintii permanenti, iar in cazul dintilor temporari este discutabil, deoarece micul nostru pacient nu coopereaza intotdeauna, ceea ce face ca tehnica sa nu se poata realiza corect - in cazul acestora se prefera fluorizarea.

 

Sigilarea molarilor de 6 ani

Este foarte importanta, deoarece acesta are un rol deosebit in ocluzie, in dezvoltarea corecta si armonioasa a aparatului dento-alveolar, fara probleme ortodontice sau ocluzale.

Faptul ca acest dinte important erupe la o varsta frageda, cand igiena bucala este deficitara, neputand fi intotdeauna controlata 100%, de asemenea faptul ca alimentatia este bogata in hidrocarbonate rafinate si morfologia ocluzala retentiva (santurile si fosetele de care vorbeam la inceput), toate acestea cresc vulnerabilitatea la carie a dintelui.

Sunt printre primii dinti care se pierd din dentitia permanenta.

 

Cand venim la control? Controlul periodic este obligatoriu la 6 luni pentru ca medicul sa verifice integritatea sigilarii, sa corecteze tehnica de periaj in cazul unei igiene deficitare, sa identifice problemele care pot aparea fara ca pacientii sa isi dea seama si sa sigileze dintii cu suprafete retentive care vor erupe ulterior.

 

“ E mai usor sa previi decat sa tratezi”

 

Sigilarea dintilor, Dr. Cretu Florentina, Specialist Pedodontie

 
Accesati in continuare:
 
Alte articole despre igiena dentara a copiilor:
CONTACT CLINICA UNIRII:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Unirii la numarul de telefon +40371.000.111 sau email office@neoclinique.ro  .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Unirii puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Unirii:

KPG Giurca Simona: Email: simona@neoclinique.ro   Mobil: +4 0755 10 10 02

KPG Visovan Catalina: Email: catalina@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 01

CONTACT CLINICA MILITARI:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Militari la numarul de telefon +40371.000.111 sau email: office@neoclinique.ro .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Militari puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Militari:

KPG Ionica Vera: Email: vera@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03

KPG Grigore Elena: Email: elena@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03