Meniu
EN

Stomatologie Bucuresti

Excesul de medicamente antiinflamatorii, Dr. Dinulescu Adriana

Excesul de medicamente antiinflamatorii, Dr. Dinulescu Adriana
  • LG_FB_militari-dinulescu_Adriana-2.jpg
  • LG_FB_militari-dinulescu_Adriana-8.jpg
  • LG_FB_militari-dinulescu_Adriana-12.jpg
  • LG_FB_militari-dinulescu_Adriana-1.jpg
  • LG_FB_militari-dinulescu_Adriana-6.jpg
  • LG_FB_militari-dinulescu_Adriana-13.jpg
  • LG_FB_militari-dinulescu_Adriana-9.jpg
  • LG_FB_militari-dinulescu_Adriana-11.jpg
  • 128634133076917651_gKrTfovo_c.jpg

Excesul de medicamente antiinflamatorii in timpul durerilor de cauza dentara, Dr. Dinulescu Adriana

De multe ori ajung in clinica la medicul dentist pacienti, care au stat sa suporte un numar mai mic sau mai mare de zile de dureri la nivelul dintilor sau alte manifestari ale afectiunilor orodentare. 

Cam tot de atatea ori mi s-a spus "am luat antiinflamatorii la greu ".

Din aceasta categorie de medicamente antiinflamatorii nesteroidiene fac parte : acidul acetilsalicilic, ibuprofenul, ketoprofenul, diclofenacul, piroxicamul etc.

Astfel, se depasesc dozele recomandate in mod uzual in asteptarea acelui ''curaj'" de a te prezenta in serviciul de specialitate la medicul dentist.

Rezultatul? Apar accidente de natura toxica medicamentoasa si imunoalergice cu reactii adverse mai mult sau mai putin constientizate. In loc sa se puna accentul pe preventia afectiunilor carioase, a bolilor parodontale, pe controlul lucrarilor protetice existente precum si pe controlul de monitorizare la 6 luni, pacientul apeleaza cu incapatanare la folosirea medicamentelor antiinflamatorii in dorinta de a amana vizita la medic.

Este bine de cunoscut posibilitatea aparitiei diferitelor manifestari adverse pe care am sa le evidentiez:

- Accidente la nivel cutanat ca eritem polimorf, diverse tipuri de dermatita si dermatoze, necroliza epidermica toxica, psoriazis, vasculite alergice, stomatite, eruptii lichenoide, ulceratii si necroza la nivelul mucoaselor. 

- Accidente la nivel digestiv ca hemoragii gastrointestinale, ulcer, perforatii digestive, greata, crampe, pierderea poftei de mancare, scaderea secretiei de mucus si bicarbonat si cresterea secretiei clorhidropeptice gastrice, varsaturi.

- Afectare renala si toxicitate.

- Efecte adverse hepatice, cardiovasculare hematologice, alergice.

- Dificultati respiratorii si dureri toracice, dureri de cap, ameteli, confuzie, somnolenta sau dificultati de somn.

- Sensibilitate la lumina, umflaturi ale fetei, picioarelor si gleznelor, mictiuni mai rare, cresterea tensiunii arteriale, febra, ingalbenirea pielii si a globilor oculari. 

In concluzie, medicul dentist are datoria sa avertizeze pacientul asupra acestor reactii nedorite astfel incat acesta sa se prezinte imediat la medic si sa faca educatie medicala continua, fiind cea mai buna metoda de informare.

CONTACT CLINICA UNIRII:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Unirii la numarul de telefon +40371.000.111 sau email office@neoclinique.ro  .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Unirii puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Unirii:

KPG Giurca Simona: Email: simona@neoclinique.ro   Mobil: +4 0755 10 10 02

KPG Visovan Catalina: Email: catalina@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 01

CONTACT CLINICA MILITARI:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Militari la numarul de telefon +40371.000.111 sau email: office@neoclinique.ro .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Militari puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Militari:

KPG Ionica Vera: Email: vera@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03

KPG Grigore Elena: Email: elena@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03