Interviu - Dr. Radu Daniel

Interviu - Dr. Radu Daniel

De ce ați ales stomatologia?

 

Am ales stomatologia pentru că imi place să lucrez cu oamenii, să ii ajut, să le transmit din energia și pasiunea mea pentru meserie. Îmi place faptul că este o meserie practică, în care simți și vezi că faci ceva efectiv, fizic, indepărtezi o carie, vindeci.

Este o meserie care evoluează constant, cred că cel mai rapid dintre toate ramurile medicinei. Apar constant noi materiale, se merge spre digitalizare.


 

Cine are nevoie de specialitatea dumneavoastră? 

 

Momentan, sunt în curs de specializare pe protetică dentară. De protetică au nevoie în principiu oamenii care au suferit leziuni dentare mai întinse și au nevoie de protezarea lor sau cei cu nevoi estetice crescute.

Până să îmi nișez activitatea strict pe protetică, mă ocup de stomatologie generală, mai ales de partea de obturații (plombe) și igienizări, de care are nevoie toată lumea.

Caria este cea mai răspândită afecțiune din lume, afectează peste 90% din populația globului. Prin plombe mă ocup să tratez caria, iar prin igienizări și educație dentară mă ocup de prevenirea apariției ei.


 

Cunoașteti mituri legate de specialitatea dumneavoastra sau în ceea ce privește stomatologia in general? Care ar fi acestea? Le putem demonta? 

 

Mituri există foarte multe și cum zvonurile circulă repede, la fel se întâmplă și cu ele. Cel mai important dintre ele este că vizita la stomatolog este insoțită de durere și disconfort. 

Se lucrează zilnic la noi protocoale, aparaturi medicale și materiale menite special să asigure confort pacientului: de la implementarea anesteziei computerizate , până la folosirea halatelor colorate, utilizarea scanerului digital în detrimentul amprentelor clasice și renunțarea la materialele urât mirositoare. Inclusiv designul clinicilor este făcut astfel încât să nu mai inspire atmosfera de spital.


 

Cum ați descrie piața medicinii stomatologice? 

 

Pot spune că se practică o strategie agresivă de marketing, cu diferite tratamente complexe, la ,,prețuri promoționale” și oferte, dar care ascund multe costuri sau sunt pretabile doar pentru ,,candidatul” ideal. 


 

Care este reactia pacientului care vă face sa spuneți că ați făcut o treabă bună? 

 

Cele mai frumoase reacții sunt când după terminarea tratamentului, pacientii mă privesc drept în ochi și îmi spun că se observă că sunt pasionat de meseria mea, îmi mulțumesc că îmi aloc timp să le povestesc despre fiecare manoperă și despre afecțiunile pe care le au și variantele de tratament.

 

Aaa …și mi s-a mai spus de multe ori că am o ,,mână ușoară”.

Distribuie pe:

Digitalizarea în stomatologia modernă - elementul esențial implementat de Neoclinique

Primul pas: planul de tratament detaliat
Primul pas: planul de tratament detaliat

Ai parte de un set complet de consultații. Mai mulți specialiști vor evalua multidisciplinar cazul tău. Știi de la început tot ce va urma.

Vezi detalii
Welcome package 1
Welcome package 1

Consultație și plan de tratament Test Drive Your Smile Igienizare dentară completă Radiografie panoramică digitală

Vezi detalii
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique

KPG (Key Patient Guide) oferă consiliere permanentă pentru pacient, dar și îl ghidează pe acesta pe tot parcursul intervențiilor pe care le va efectua.

Vezi detalii
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)

Putem anestezia computerizat cu mare precizie doar zona dintelui la care se realizează intervenția.

Vezi detalii

Aveți întrebări sau doriți o programare?

Te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

Articole

Curățarea limbii la bebeluși și copii mici
Curățarea limbii la bebeluși și copii mici

Dacă bebelușul nu mănâncă alimente solide sau nu are încă dințișori, curățarea limbii poate părea inutilă. Dar igiena orală nu este doar pentru copiii mai mari și pentru adulți - bebelușii au nevoie și ei de o gură curată și, cu cât începi mai devreme rutina de igienă orală a copilului tău, cu atât mai bine.

Tot ce trebuie sa stii despre durerea dentara
Tot ce trebuie sa stii despre durerea dentara

Durerea este definita ca un stimul neplacut, care este perceput de catre minte. Perceptia durerii incepe la un proces de conductivitate electro-chimica din zona dureroasa catre creier. Reactia la durere implica un mecanism complex, care difera in functie de varsta, sex, oboseala, stare emotionala si experiente trecute.

Implantul dentar si Osteointegrarea implantului
Implantul dentar si Osteointegrarea implantului

Implantul dentar si Osteointegrarea implantului Cele mai...

Secretul succesului implantului dentar
Secretul succesului implantului dentar

Pare incredibil, dar, da. De tine depinde, in mare masura, asigurarea reusi...

Refacerea zambetului tau la standarde de exceptie – NEOCLINIQUE
Refacerea zambetului tau la standarde de exceptie – NEOCLINIQUE

Ceva atat de important ca zambetul tau merita sa fie tratat in cele mai bun...

CE ESTE PARADONTOZA/PARADONTITA?
CE ESTE PARADONTOZA/PARADONTITA?

Paradontoza este un termen general folosit pentru a descrie starea țesutului gingival care a devenit inflamat și voluminos.