Meniu
EN

Stomatologie Bucuresti

Albirea dentara este periculoasa?

Albirea dentara este periculoasa?
  • close-up-portrait-of-beautiful-smiling-woman-6ATC2BL.jpg

In primul rand, trebuie sa tragem o linie foarte clara intre albirea dentara efectuata acasa, cu metode nebrevetate si neaprobate de medicul tau dentist si cea profesionala, realizata sub indrumare medicala sau in clinica dentara. ­­

Cea mai sigura procedura de albire este cea profesionala, realizata de catre specialist, in cadrul clinicilor dentare.

Cea mai periculoasa procedura de albire este cea efectuata acasa, cu produse nerecomandate de catre medicul tau, fara consultarea in prealabil a medicului si fara coordonarea sa.

Albirea acasa, coordonata de medicul stomatolog, este sigura, dar bineinteles, nu la fel de sigura ca si cea efectuata in clinica.

Foarte departe de vechile metode traditionale, albirea dentara profesionala se face in prezent cu laser sau cu ultraviolete filtrate, speciale pentru stomatologie.

In continuare vom discuta despre procedura de albire dentara profesionala, caci este singura al carei grad de pericol poate fi cuantificat. 

Asadar, totusi, noile metode de albire profesionala, nu prezinta niciun pericol?

 

Pericol pentru sanatatea ta?

Sa studiem procedura de albire dentara profesionala si sa aflam ce anume ar putea pune in pericol sanatatea ta.

Exista patru elemente prezente in cazul albirii dentare profesionale: gelul de protectie a gingiilor, gelul de albire, lampa de albire si laserul stomatologic.

Gelul de protectie a gingiilor este dedicat protejarii. Este de fapt un material compozit-fotopolimerizabil, ce are in compozitie o rasina ce se intareste ca un cauciuc. Nu este toxic si nu va fi inghitit, neavand forma lichida decat in momentul aplicarii. 

Gelurile de albire au in general in compozitie peroxid de hidrogen, substanta ce nu afecteaza sanatatea, in conditiile aplicarii pe dinti. Este aplicata cu o seringa, punctual, pe fiecare dinte in parte, nefiind inghitita sau aplicata pe piele.

Laserul si lampa de albire sunt echipamente ce utilizeaza lumina de o intensitate foarte puternica, nedaunand in niciun fel organismului. Sunt folositi ochelari special pentru protejarea ochilor, singurii sensibili la acestea.

In ultimul rand, nu putini sunt cei care se gandesc ca poate albirea dentara profesionala doare.

Albirea dentara profesionala nu doare. Lampa Philips Zoom, echipament performant utilizat in cadrul tratamentelor de albire la Neoclinique, asigura un timp scurt de expunere la substanta de albire, ceea ce scade riscul de sensibilizare dentara. 

Laserul stomatologic SIROlaser Sirona are de asemenea functia de a minimiza riscul de sensibilizare dentara.  

Chiar daca sensibilizarea apare, in anumite cazuri, este doar temporara si usor remediata, respectand recomandarile specialistului nostru igienist.

 

Pericol pentru gingii, buze, obraji?

Pe durata albirii dentare profesionale vei beneficia de un aparat de protectie din cauciuc sau plastic pentru a iti da confort, prin mentinerea gurii deschise, fara efort din partea ta, dar si pentru a proteja buzele si obrajii de a fi atinse accidental de gelul de albire.

Gingiile sunt protejate de gelul compozit, ce se intareste ca un cauciuc, protejandu-le perfect.

Gelul de albire este aplicat cu seringa si tot procedeul este realizat minutios si cu grija, de specialisti in domeniu. In cadrul Neoclinique veti avea acces la medicina de cea mai inalta calitate, ce acopera intreg spectrul de specializari stomatologice.

Albirea dentara la Neoclinique este efectuata de catre igienistul dentar, specializat in tratamente de acest fel.  

 

Pericol pentru smaltul dentar?

Albirea profesionala nu presupune niciun risc pentru dinți, precum subțierea sau carierea mai rapidă a acestora.

Smaltul dentar este cel mai puternic tesut al organismului uman. Albirea dentara cauzeaza doar o deshidratare a sa, care va fi automat reparata de catre saliva. Sensibilizarea dentara provine tocmai din aceasta deshidratare si dispare odata cu completarea hidratarii.

Smaltul nu va fi in niciun fel subtiat de catre substanta de albire.

 

Pericol pentru rezistenta dintelui?

Rezistenta dintelui ar putea fi afectata doar in momentul in care gelul de albire ar patrunde profund in dinte. Acest lucru nu se va intampla in cazul albirii dentare a unui dinte vital. Exista si un alt tip de albire dentara, destinata dintilor devitali, caz in care substanta de albire se introduce in interiorul dintelui.

Au fost efectuate studii amanuntite privind efectele albirii dentare profesionale asupra integritatii dintelui si nu au fost evidentiate modificari structurale in smalt si dentina.

Intr-o clinica stomatologica, fiecare caz este studiat in amanunt, stabilindu-se solutia cea mai potrivita pentru estetica dintilor, fara afectarea sanatatii acestora. La Neoclinique, protocolul inainte de albire este stabilit tocmai pentru evitarea pericolelor si efectelor adverse si cuprinde consultul amanuntit, pentru detectarea eventualelor carii sau probleme de sanatate a gingiei si detartrajul, daca este cazul.

Albirea dentara profesionala se efectueaza doar in conditii de maxima siguranta, dupa stabilirea gradului de sensibilitate dentara si dupa tratarea celorlalte probleme de sanatate orala ce pot cauza efecte nedorite in timpul si dupa albirea dentara.

Prezenţa cariilor dentare expune in profunzime dintele substantei de albire, ceea ce poate dauna acestuia.

Afectiunile gingiei, precum gingivita si retractia gingivala sunt de asemenea probleme ce trebuie tratate inaintea albirii dentare.

Albirea dentara profesionala este menita sa iti redea increderea in frumusetea ta atunci cand zambesti, iar Neoclinique pune la dispozitia ta o echipa intreaga de specialisti in toate domeniile medicinei dentare, pentru obtinerea si mentinerea sanatatii dintilor tai, dar si a frumusetii zambetului tau.

CONTACT CLINICA UNIRII:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Unirii la numarul de telefon +40371.000.111 sau email office@neoclinique.ro  .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Unirii puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Unirii:

KPG Giurca Simona: Email: simona@neoclinique.ro   Mobil: +4 0755 10 10 02

KPG Visovan Catalina: Email: catalina@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 01

CONTACT CLINICA MILITARI:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Militari la numarul de telefon +40371.000.111 sau email: office@neoclinique.ro .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Militari puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Militari:

KPG Ionica Vera: Email: vera@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03

KPG Grigore Elena: Email: elena@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03