Blog cover image

Articole

Curățarea limbii la bebeluși și copii mici Curățarea limbii la bebeluși și copii mici

Dacă bebelușul nu mănâncă alimente solide sau nu are încă dințișori, curățarea limbii poate părea inutilă. Dar igiena orală nu este doar pentru copiii mai mari și pentru adulți - bebelușii au nevoie și ei de o gură curată și, cu cât începi mai devreme rutina de igienă orală a copilului tău, cu atât mai bine.

Citeste mai mult
Cati dinti are un om si de ce? Cati dinti are un om si de ce?

De fiecare data cand mancam, cand zambim si cand vorbim folosim dintii.

Citeste mai mult
Abces dentar - Urgenta stomatologica pentru o masea umflata Abces dentar - Urgenta stomatologica pentru o masea umflata

La Neoclinique ajung si pacienti cu abces dentar, ...

Citeste mai mult
Ingrijirea si curatarea protezei dentare: sfaturi pentru cei care o folosesc Ingrijirea si curatarea protezei dentare: sfaturi pentru cei care o folosesc

Toate suprafetele cavitatii bucale, dintii naturali, aparatele ortodontice si protezele dentare, au tendinta de a fi acoperite cu placa - un film transparent, lipicios, format din bacterii si particule alimentare. Atunci cand ingrijirea orala nu este efectuata in mod regulat, placa incepe sa se intareasca, ceea ce face dificila indepartarea ei. Acest fapt poate duce la afectarea gingiilor.

Citeste mai mult
Ce trebuie sa stii despre dintii de lapte ai copilului tau? Ce trebuie sa stii despre dintii de lapte ai copilului tau?

Dintii de lapte sunt dintii copilariei, dinti temporari, ce vor fi inlocuiti la momentul potrivit cu dintii definitivi. Dintii de lapte se numesc astfel datorita culorii albe stralucitoare, semanand cu niste perlute mici, perfecte. Acestia au o structura a smaltului mai moale si o ancorare mai putin rezistenta decat a celor definitivi, corespunzand necesitatilor nutritive ale copilului. Este bine de stiut ca si dintii de lapte au nervi, nu doar dintii definitivi, asadar afectiunile dintilor de lapte pot da dureri dentare profunde.

Citeste mai mult
Cum trebuie utilizat dusul bucal pentru o buna igiena orală Cum trebuie utilizat dusul bucal pentru o buna igiena orală

Este important sa ne ingrijim dintii si gingiile in fiecare zi. S-a dovedit faptul ca doar periajul dentar corect efectuat de 2 ori pe zi nu este suficient pentru o igienizare eficienta a dintilor, dar mai ales a spatiilor interdentare si a santului gingival. Dupa un periaj complet al danturii, efectuat cu o periuta manuala sau electrica exista spatii in care raman resturi de mancare si placa bacteriana neindepartata. Folosirea atei dentare in completarea periajului este potrivita, dar daca vreti intr-adevar ca igiena orala sa fie si mai riguroasa, ar trebui sa luati in considerare folosirea unui dus bucal.

Citeste mai mult
Caria dentara la copii: tot ce trebuie sa  stii despre aceasta problema Caria dentara la copii: tot ce trebuie sa stii despre aceasta problema

Caria dentara la copii afecteaza atat dintii temporari (de lapte), cat si pe cei definitivi.

Citeste mai mult
Dinti de lapte cariati. Ce solutii exista? Dinti de lapte cariati. Ce solutii exista?

Da, dintii de lapte se pot caria. De altfel, numarul copiilor care prezinta carii pe dintii de lapte este chiar in crestere.Si ce daca? De ce sa ma stresez si din acest motiv? Pe mine nu m-au dus parintii la dentist pana tarziu. Dar, aparentele insala. In realitate, lucrurile stau cu totul altfel. Nu toti suntem la fel, iar cercetarile au aratat ca afectiunile dintilor de lapte si pierderea lor prematura pot duce la probleme ale dentitiei definitive.

Citeste mai mult
Cele patru categorii de dinti si functiile lor Cele patru categorii de dinti si functiile lor

 ------------------------------------In mod obisnuit, oamenii au ...

Citeste mai mult
De ce se ingalbenesc dintii si ce solutii exista? De ce se ingalbenesc dintii si ce solutii exista?

Te speli pe dinti corect, in mod regulat si totusi ai dintii galbeni? Afla in continuare de ce se ingalbenesc dintii si cum poti avea un zambet alb si stralucitor, in cel mai scurt timp posibil si fara disconfort.

Citeste mai mult
Indicatii post-operatorii dupa interventii chirurgicale oro-dentare! Indicatii post-operatorii dupa interventii chirurgicale oro-dentare!

- pansamentul se mentine 4-6 ore- nu se fumeaza cel putin 24 h post opera...

Citeste mai mult
Încleștarea maxilarului Încleștarea maxilarului

Încleștarea maxilarului este o afecțiune caracterizată prin strângerea (scrâșnirea) dinților sau strângerea maxilarului într-o mișcare bruscă, ascuțită, repetitivă.

Citeste mai mult
Tot ce trebuie sa stiti despre albirea dentara cu laser Tot ce trebuie sa stiti despre albirea dentara cu laser

Tot ce trebuie sa stiti despre albirea dentara cu laser Albirea di...

Citeste mai mult
Elasticele aparatului dentar: ce sunt, care este rolul lor și când trebuie înlocuite Elasticele aparatului dentar: ce sunt, care este rolul lor și când trebuie înlocuite

În cazul în care dantura suferă de o deformare severă, indiferent de vârsta pacinetului, pe lângă purtarea unui aparat dentar, se recomandă utilizarea unor accesorii ce ajută la eficientizarea tratamentului, numite tracțiuni sau elastice intermaxilare.

Citeste mai mult
Candidoza bucală: cauze, simptome, tratament Candidoza bucală: cauze, simptome, tratament

Candidoza orală, sau așa cum este cunoscută în mod obișnuit, candidoza bucală sau orofaringiană, este o infecție fungică care afectează gura, limba și esofagul.

Citeste mai mult
Maseaua de minte - ce trebuie sa stii despre ea Maseaua de minte - ce trebuie sa stii despre ea

Maseaua de minte este cunoscuta in popor ca si maseaua a carei aparitie m...

Citeste mai mult
Extractia dentara: cand este necesara, ce presupune si cum este recuperarea Extractia dentara: cand este necesara, ce presupune si cum este recuperarea

Dintii sunt foarte importanti nu doar pentru a vorbi si a manca, ci si pentru mentinerea fortei si structurii osului maxilarului si a cavitatii bucale. Acesta este motivul pentru care, ori de cate ori este posibil, medicul dentist va recomanda restaurarea dintilor in locul extractiei dentare.

Citeste mai mult
La ce trebuie sa va asteptati dupa aplicarea aparatului ortodontic La ce trebuie sa va asteptati dupa aplicarea aparatului ortodontic

La ce trebuie sa va asteptati dupa aplicarea aparatului ortodonticDurer...

Citeste mai mult
Amigdalita: cauze, simptome, tratament Amigdalita: cauze, simptome, tratament

Amigdalita este inflamația amigdalelor, două mase de țesut de formă ovală situate în spatele gâtului – fiecare amigdală pe câte o parte.

Citeste mai mult
Beneficiile ceaiului de salvie asupra cavității bucale Beneficiile ceaiului de salvie asupra cavității bucale

Salvia conține un număr mare de vitamine, printre care vitaminele A, B, vitamina C, calciu, potasiu, magneziu, fier, zinc, sodiu și alte minerale, făcându-o o adevărată sursă de substanțe esențiale organismului.

Citeste mai mult
Recomandari dupa albire Recomandari dupa albire

Recomandari dupa albire  Periati-va de doua ori pe zi (dimineata ...

Citeste mai mult