Meniu
EN

Stomatologie Bucuresti

Tot ce trebuie sa stii despre fatete dentare

Tot ce trebuie sa stii despre fatete dentare
 • maxresdefault.jpg
 • thumb_(1).jpg
 • thumb_(8).jpg
 • 1.jpg
 • 2.jpg
 • cerec.jpg
 • cerec2.jpg
 • Diana-53_fb.jpg
 • IMG_3980.jpg
 • thumb_(2).jpg
 • thumb_(3).jpg
 • thumb_(7).jpg

Estetica dentară s-a născut din dorința oamenilor de a avea un zâmbet cât mai frumos. În prezent, cererea pentru tratamentele de estetică dentară a crescut considerabil.

Odată cu evoluția stomatologiei, spre deosebire de tratamentele standard (coroane, punți și proteze dentare), tehnicile moderne pun la dispoziția pacienților noi tratamente superior calitative din punct de vedere funcțional și estetic constând în coroane și punți, lucrări dentare, inscrustatii dentare, albiri dentare, bijuterii dentare și fațete dentare.

Fațetele dentare sunt acele lucrări protetice care acoperă doar fața exterioară, vizibilă a dintelui. 

Fațetele se folosesc fie pentru a îmbunătăți aspectul estetic al unui dinte, fie pentru a proteja suprafața exterioară a acestuia. Nu sunt deci nici coroane dentare, nici componente funcționale, nu au ca scop îmbunătățirea masticației și nici întărirea dinților afectați de carii dentare.

Principalul avantaj pe care îl iau în considerare cei care optează pentru fațetele dentare este acela că estetica dintelui este imbunătătită rapid cu ajutorul lor. 

Fațetele dentare se fac adesea din ceramică sau din material compozit, cele din material ceramic fiind mai rezistente decât cele din compozit și nu își schimbă culoarea în timp.  Fațetele din ceramică sunt superioare atât ca rezistentă, durata acestora de viață depășind 15 ani, dar mai ales ca estetica, acestea din urmă putând reda perfect aspectul natural al smalțului dentar! 

Fațetele ceramice sunt foițe subțiri de ceramic, similare ca dimensiune lentilelor de contact, ce se aplică pe suprafața exterioară a dinților, fiind una dintre cele mai neinvazive metode de a estetiza aspectul acestora.

Inițial se realizează deci o analiză de către un specialist în estetică dentară. Un complex proiect estetic final se obține în urmă studiului amănunțit, constând din:

 • radiografie panoramică
 • consultatie clinică
 • poze portret
 • poze intraorale
 • filmarea pacientei pentru a observa expunerea dinților în dinamică atunci când vorbește, zâmbește sau râde
 • analiza zâmbetului folosind Sistemul Digital Smile Design

Prin sistemul de analiză Digital Smile Design (DSD- zâmbet digital demonstrativ) se obține remodelarea în timp real a zâmbetului, practic simularea zâmbetului dorit.

DSD ne ajută să vă arătăm concret cum veți arăta la finalul tratamentului propus de către medicul dumneavoastră.

În urma analizei amănuntite se obține aspectul final al dinților, luând în considerare închiderea spațiilor, inăltarea ocluziei și nu în ultimul rând, dorința pacientului.

Planul de tratament este discutat și stabilit împreună cu alți specialiști din clinică, acolo unde este necesar (ortodonție, chirurgie, implantologie, endodonție etc).

În acest context, una dintre cele mai mari provocări ale stomatologiei moderne este faptul că deseori mulajul prezentat pacientului este produs dintr-un aliaj de ceară, care nu poate oferi  pacientului o viziune corectă asupra rezultatului final al tratamentului  de cosmetică dentară. 

În special atunci când pacienții sunt supuși unui tratament care va modifică aspectul lor fizic, își doresc să știe exact cum va arăta rezultatul. Numeroase studii au fost efectuate în acest sens, pentru a veni în întâmpinarea acestei  necesități.

Soluția găsită de specialiștii în estetică dentară este un nou concept, denumit SKYN. Skyn-urile sunt fațete sau coroane dentare din ceramic, ce imită perfect dinții naturali, ajutând pacienții să obțină zâmbetul perfect, dar în același timp natural, zâmbet întâlnit în general la vedetele de la Hollywood.

DSD și SKYN Concept sunt legate, deoarece pe baza analizei trăsăturilor faciale DSD se creează fizic fațetele de probă skyn-uri.

În cadrul Neoclinique avem doi specialiști în estetică dentară SKYN Concept, pregătiți chiar de către cei ce au inventat și patentat conceptul SKYN, și anume Dr. Cogalniceanu Georgeana si Dr.Eliza Popa.

Neoclinique este deasemenea dotată cu sistemul  CAD CAM, așadar putem oferi acest serviciu la un preț accesibil. Sistemul CAD/CAM nu înseamnă prețuri mai mari pentru pacienți. Sunt aceleași prețuri doar că execuția tuturor lucrărilor de protetica dentară va fi mult mai rapidă.

Cea mai modernă și precisă metodă de refacere a unui dinte, la nivel mondial, este reprezentată de tehnologia Sirona CEREC (Ceramic REConstruction), atât de larg răspândită în cabinetele dentare din Statele Unite ale Americii, folosită însă de foarte puține cabinete dentare în întreaga lume.

Tehnologia noilor dispozitive de slefuire ceramica se bazează  pe sistemul CAD/CAM.

Cu ajutorul dispozitivului Omnicam (camera intra-orala), medicul specialist scanează dintele tratat direct in cavitatea orală a pacientului.

Sistemul de achiziție, prescurtat AC realizează apoi un model virtual tridimensional.

Medicul specialist va realiza apoi designul restaurării dentare pe monitorul sistemului AC.

Designul este apoi transferat către unitatea de frezare MCXL cu ajutorul unei rețele wireless. Restaurarea dentară va fi frezată de către MCXL într-un bloc de ceramică prefabricat.

In general, pentru fatetele din ceramica sunt necesare 2 vizite la medicul dentist, dar datorita sistemului CAD/CAM modern, Neoclinique vă poate oferi serviciul "One Day Dentistry", constând în tratamente rapide și de înaltă calitate.

Fatetele dentare sunt nerecomandate în următoarele cazuri:

-dacă un dinte este cariat sau are afecțiuni parodontale, gingivale, mai întâi trebuie tratate aceste probleme, apoi se va hotărî posibilitatea realizării sau nu a fațetelor dentare

-în cazul în care  lipsește prea mult dintr-un dinte

-dacă o persoană strânge/ scrâșnește  din dinți, adică are bruxism ( mai devreme sau mai târziu va fractura fațetele dentare)

Fațetele dentare sunt recomandate pentru pacienții cu dintit ciobiți, transparenți, demineralizati, de o culoare incertă, neuniforma, cu spații vaste între ei sau alte probleme ortodontice minore, dinți nanici sau dinți temporari persistenți, retracție gingivală în zona frontală (parodontoză).

Va asteptam la Neoclinique, pentru un zâmbet frumos și sănătos !

 

CONTACT CLINICA UNIRII:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Unirii la numarul de telefon +40371.000.111 sau email office@neoclinique.ro  .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Unirii puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Unirii:

KPG Giurca Simona: Email: simona@neoclinique.ro   Mobil: +4 0755 10 10 02

KPG Visovan Catalina: Email: catalina@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 01

CONTACT CLINICA MILITARI:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Militari la numarul de telefon +40371.000.111 sau email: office@neoclinique.ro .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Militari puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Militari:

KPG Ionica Vera: Email: vera@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03

KPG Grigore Elena: Email: elena@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03