Fatetele - corectarea dintilor frontali fara aparat dentar

Fatetele - corectarea dintilor frontali fara aparat dentar

Contactează-ne la numărul +4 0371 000 111 pentru a obține toate detaliile de care ai nevoie pentru un plan de tratament personalizat.

 

În ultimii ani, medicina dentară a pus accentul pe dezvoltarea de metode non-invazive de restaurare dentară, iar fațetele dentare sunt din acest punct de vedere, cea mai bună soluție pentru înfrumusețarea zâmbetului într-un timp relativ scurt.

O fațetă este ca o scoică subțire de porțelan. După ce smalțul dintelui este redus, de obicei foarte puțin, fațetele sunt așezate acoperind partea vizibilă a dintelui. Așezate corect, sunt puternice și trebuie să reziste foarte mult timp. Mușcătura este deseori îmbunătățita și fațetele nu se pătează și nu se decolorează.

Lipite permanent de suprafața frontală a dintelui, pentru a restaura sau îmbunătăți poziția, forma sau culoarea dintelui, acestea pot crea o diferență drastică și imediată pentru zâmbetul cuiva și aspectul feței.

În trecut erau accesibile doar oamenilor cu o situație financiară deosebită, starurilor Hollywoodiene și fotomodelelor de top, însă acum, fațetele sunt o modalitate populară pentru ca mulți oameni să obțină zâmbetul lor de vis.

 

Mulți dintre voi se întreabă probabil care variantă de corectare a dinților este mai potrivită, fațete dentare sau aparat dentar ?

Fațetele dentare sunt, în ultimii ani, din ce în ce mai cerute de pacienții care își doresc să aibă dinți drepți și curați. Mulți dintre aceștia le preferă în detrimentul aparatelor dentare, mai mult sau mai puțin inestetice, pe care trebuie să le poarte ani la rând.

Totuși, este recomandat ca alegerea între fațete dentare sau aparat dentar să fie făcută împreună cu medicul stomatolog și cu specialistul ortodont.

Practic, defectele dentare ale dinților din fața pot fi mascate la perfecție cu ajutorul fațetelor dentare. Fațetele sunt minunate pentru a rezolva probleme comune cum ar fi strungăreața (aspectul de dinți cu spații al celor doi dinți superiori frontali) sau dinți ciobiți, strâmbi, lipsă, decolorați, edentați, deformați sau poziționați necorespunzător.

Fațetele ceramice sunt realizate dintr-un porțelan extrem de rezistent și reușesc să redea transluciditatea dintelui natural cu mare acuratețe, sunt netede și impenetrabile, ceea ce înseamnă că, în timp, dinții fațetați vor rămâne strălucitori și albi ca în prima zi.

Fațetele dentare se pot pune pe toți cei 6 dinți din față și în anumite condiții și pe premolarii 1 si 2.

În cadrul Neoclinique, tehnologia digitală CAD/CAM le permite medicilor specialiști în domeniu să aplice pacienților coroane și fațete în timp record.

Amprentele dentare se obțin digital, cu o cameră video specială, imaginile captate ajung într-un computer performant, iar după realizarea designului virtual, informația este transmisă aparatului de frezare. Astfel se elimină etapa de amprentare cu diverse materiale, dinții se scanează 3D fără atingere și pot fi gata în aceeași zi.

Având efect de corectare instantanee a dinților, fațetele pot da aparența de dinți drepți, spații închise și modifică forma dinților pentru a crea un zâmbet perfect.

Fațetele dentare nu sunt totuși cea mai bună soluție în cazurile foarte complicate. Înghesuirile dentare mari, spre exemplu, nu pot fi rezolvate cu ajutorul lor, deoarece spațiul pentru dinții înghesuiți este prea mic, iar fațetele nu vor avea dimensiuni corecte. În plus, smalțul va trebui să fie șlefuit foarte mult pentru a aduce dinții în același plan, încât s-ar ajunge la nerv (care trebuie scos), iar dintele ar trebui, de fapt, îmbrăcat cu coroană. De asemenea, fațetele nu sunt indicate persoanelor cu ocluzie (mușcătura) cap-la-cap sau celor care scrâșnesc din dinți.

Aparatul dentar este cel mai dezirabil pentru persoane cu vârsta sub 18 ani. În această perioadă din viața lor, osul este mai maleabil, dinții se mișcă mai ușor și este mult mai posibil să stea după ce osul se remodelează în jurul noii poziții a dinților. Aparatele de corectare dentară au totuși avantajul de a nu necesita remodelarea sau restructurarea dintelui în vreun fel.

Mulți adulți poartă aparat dentar, dar pentru o perioadă mai mare de timp și aproape de fiecare dată au nevoie de aparat dentar permanent pentru a păstra noua poziție a dinților. Mai sunt și numeroase ședințe la cabinet, pe lângă stresul general de a purta aparat dentar. De asemenea dinții pot fi repoziționați, dar vor avea în continuare aceeași formă si culoare care poate sa nu fie dorită.

Cunoașterea avantajelor și dezavantajelor celor două tehnici de înfrumusețare și corectare a defectelor dinților sunt esențiale pentru a găsi răspunsul la ceea ce mulți pacienți se întreabă: Fațete dentare sau aparat dentar ?    

Avantajele fațetelor dentare sunt multiple :

  • Rezultatele se obțin imediat, nu ca în cazul aparatelor dentare, care trebuie purtate ani de zile, apoi necesitând purtarea unei gutiere, pentru stabilizarea rezultatelor ;
  • Dinții fațetați se curăță și se îngrijesc exact ca și dinții naturali, pe când curățarea aparatului necesită periaj dentar după fiecare masa, deoarece printre brackeţi si sârmă rămân resturi alimentare;
  • Au un aspect estetic deosebit, oferind imaginea de dinți perfecți;
  • Confortabile, ca și cum nu ar fi, incomparabil cu disconfortul resimțit de purtătorii de aparate dentare în primele zile de la aplicare și la câteva săptămâni după fiecare activare;

Așadar, fațete dentare sau aparat dentar ?

Pentru fiecare pacient există o alegere perfectă pentru aspectul său fizic și sănătatea sa orală.

Pacienții mai în vârstă, care si-au dorit dintotdeauna dinți mai drepți, dar nu doresc să suporte ani de tratament cu aparat dentar, de obicei adoră această nouă tehnică. În loc de luni și ani cu aparat dentar, dinții cu probleme pot fi corectați în timp foarte scurt, folosind fațete.

De fapt, chiar dacă ați folosit un aparat dentar în trecut, dar mărimea și forma dinților dumneavoastră nu vă mulțumesc, fațetele s-ar putea să fie soluția perfectă.

Fațetele de dentare pot fi, așadar, pentru mulți, o alternativă mult mai bună la aparatul dentar.

Distribuie pe:

Digitalizarea în stomatologia modernă - elementul esențial implementat de Neoclinique

Primul pas: planul de tratament detaliat
Primul pas: planul de tratament detaliat

Ai parte de un set complet de consultații. Mai mulți specialiști vor evalua multidisciplinar cazul tău. Știi de la început tot ce va urma.

Vezi detalii
Welcome package 2
Welcome package 2

Welcome package 2 Consultație și plan de tratament Test Drive Your Smile Igienizare dentară completă Tomografia computerizată CBCT

Vezi detalii
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)

Putem anestezia computerizat cu mare precizie doar zona dintelui la care se realizează intervenția.

Vezi detalii
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique

KPG (Key Patient Guide) oferă consiliere permanentă pentru pacient, dar și îl ghidează pe acesta pe tot parcursul intervențiilor pe care le va efectua.

Vezi detalii

Aveți întrebări sau doriți o programare?

Te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

Articole

Cat dureaza un tratament ortodontic?
Cat dureaza un tratament ortodontic?

Cat dureaza un tratament ortodontic?Durata tratamentului depinde de sever...

Măseaua de Minte: Tot ce Trebuie să Știi Despre Ultimul ”Dințisor”
Măseaua de Minte: Tot ce Trebuie să Știi Despre Ultimul ”Dințisor”

Dacă ai orice semn că maselele de minte îți cauzează probleme, nu ezita să consulți un medic dentist pentru evaluare și recomandări personalizate

TEST DRIVE YOUR SMILE
TEST DRIVE YOUR SMILE

Tot ce ti-ai dorit de la zambetul tau se poate obtine acum cu Test Drive Yo...

Reabilitarea Orala Totala
Reabilitarea Orala Totala

Reabilitarea Orala Totala Acesta este un concept care, dupa o examin...

Tur virtual al Neoclinique Unirii
Tur virtual al Neoclinique Unirii

Etaj 4 - Receptie, 2 cabinete si sala de curs in Neoclinique UniriiRece...

Alveolita
Alveolita

Această problemă poate afecta orice dinte, dar este observată cel mai frecvent după extracția molarilor de minte.

Cum trebuie utilizat dusul bucal pentru o buna igiena orală
Cum trebuie utilizat dusul bucal pentru o buna igiena orală

Este important sa ne ingrijim dintii si gingiile in fiecare zi. S-a dovedit faptul ca doar periajul dentar corect efectuat de 2 ori pe zi nu este suficient pentru o igienizare eficienta a dintilor, dar mai ales a spatiilor interdentare si a santului gingival. Dupa un periaj complet al danturii, efectuat cu o periuta manuala sau electrica exista spatii in care raman resturi de mancare si placa bacteriana neindepartata. Folosirea atei dentare in completarea periajului este potrivita, dar daca vreti intr-adevar ca igiena orala sa fie si mai riguroasa, ar trebui sa luati in considerare folosirea unui dus bucal.