Blog cover image

Articole - Pedodontie

Remineralizarea dinților la copii. Ce trebuie să știi pentru a menține sănătoasă dantura celui mic Remineralizarea dinților la copii. Ce trebuie să știi pentru a menține sănătoasă dantura celui mic

Remineralizarea este procesul prin care mineralele esențiale, cum ar fi calciul și fosforul, sunt absorbite în smalțul dentar, întărindu-l și reparând eventualele daune cauzate de acizi și bacterii

Citeste mai mult
Tot ce trebuie să știți despre demineralizarea dinților la copii (și cum să o preveniți) Tot ce trebuie să știți despre demineralizarea dinților la copii (și cum să o preveniți)

Alimentele cu zahăr sunt unul dintre cei mai importanți contributori la demineralizare...

Citeste mai mult
Sănătatea orală în timpul sarcinii Sănătatea orală în timpul sarcinii

Sănătatea orală în sarcină, un subiect nu tocmai dezbătut în mediul online, dar care afectează mii de femei

Citeste mai mult
8 moduri în care poți proteja dinții copilului tău 8 moduri în care poți proteja dinții copilului tău

Vrei ca copilul tău să zâmbească mereu, mândru de zâmbetul său? Vrei să îl ferești de carii, infecții dentare, boli parodontale și pierderea prematură a dinților definitivi? Cu cât începi mai devreme îngrijirea orală a copilului tău, cu atât îi vei putea proteja dinții mai bine. Iată 7 sfaturi pentru tine.

Citeste mai mult
Când devine suptul degetului o problemă? Când devine suptul degetului o problemă?

Mulți copii renunță la această obișnuință înainte de a începe prima formă de învățământ, dar pentru acei copii care persistă în obiceiul lor, ar putea fi necesară intervenția părinților.

Citeste mai mult
Ce trebuie să știi despre erupția dentară? Ce trebuie să știi despre erupția dentară?

Procesele de erupție dentară pot fi inconfortabile pentru bebelușul tău, dar cu cât știi mai multe despre această etapă a dezvoltării organismului, cu atât îl poți ajuta pe copilașul tău să se adapteze schimbărilor și să se bazeze pe sprijinul tău emoțional.

Citeste mai mult
Copilul meu nu vrea sa se spele pe dinți. Unde greșesc? Copilul meu nu vrea sa se spele pe dinți. Unde greșesc?

Modul în care copilul învață să se spele pe dinți afectează sănătatea sa dentară pentru tot restul vieții.

Citeste mai mult
Curățarea limbii la bebeluși și copii mici Curățarea limbii la bebeluși și copii mici

Dacă bebelușul nu mănâncă alimente solide sau nu are încă dințișori, curățarea limbii poate părea inutilă. Dar igiena orală nu este doar pentru copiii mai mari și pentru adulți - bebelușii au nevoie și ei de o gură curată și, cu cât începi mai devreme rutina de igienă orală a copilului tău, cu atât mai bine.

Citeste mai mult
Dinții de lapte sunt importanți? Dinții de lapte sunt importanți?

Până când copilul va atinge vârsta de 3 ani, ar trebui să aibă aproximativ 20 de dinți de lapte. Aceștia încep să cadă în jurul vârstei de 5 sau 6 ani, pentru a face loc dinților lor definitivi. Odată ce acești dinți temporari cad, dinții definitivi ai copilului tău încep să erupă.

Citeste mai mult
Igiena orală a copilului mic, între 2 și 8 ani Igiena orală a copilului mic, între 2 și 8 ani

Sănătatea fizică și emoțională a copiilor noștri depinde într-o anumită măsură de sănătatea orală și frumusețea zâmbetului lor. 

Citeste mai mult
Mit și realitate privind îngrijirea orală a copiilor Mit și realitate privind îngrijirea orală a copiilor

Unul dintre cele mai mari mituri despre îngrijirea dentară a unui copil este acela că dinții de lapte nu necesită o atenție specială. Pentru majoritatea copiilor, dinții de lapte încep să cadă în jurul vârstei de șase ani. Deci, care este marea afacere? De ce să te deranjezi să ai grijă de sănătatea dentară a unui copil până când dinții permanenți încep să crească? Ei bine, a crede în mituri de acest tip poate compromite sănătatea orală a copilului tău. Iată cinci mituri cu care medicii stomatologi se luptă constant:

Citeste mai mult
Ce trebuie sa stii despre dintii de lapte ai copilului tau? Ce trebuie sa stii despre dintii de lapte ai copilului tau?

Dintii de lapte sunt dintii copilariei, dinti temporari, ce vor fi inlocuiti la momentul potrivit cu dintii definitivi. Dintii de lapte se numesc astfel datorita culorii albe stralucitoare, semanand cu niste perlute mici, perfecte. Acestia au o structura a smaltului mai moale si o ancorare mai putin rezistenta decat a celor definitivi, corespunzand necesitatilor nutritive ale copilului. Este bine de stiut ca si dintii de lapte au nervi, nu doar dintii definitivi, asadar afectiunile dintilor de lapte pot da dureri dentare profunde.

Citeste mai mult