Meniu
EN

Stomatologie Bucuresti

Pedodontie, Stomatologie Copii

Pedodontie, Stomatologie Copii
 • userfiles/servicii/18/Alexii_machiaj-7.jpg
 • userfiles/servicii/18/zambet de primavara neoclinique 3.jpg
 • userfiles/servicii/18/stomatologie-copii-1.jpg
 • userfiles/servicii/18/militari-Cretu_Florentina-6.jpg
 • userfiles/servicii/18/militari-Cretu_Florentina-7.jpg
 • userfiles/servicii/18/Neoclinique_Happy_Patient1.jpg
 • userfiles/servicii/18/Neoclinique_Playful_Moments.jpg
 • userfiles/servicii/18/IMG_7749copy.JPG
 • userfiles/servicii/18/smiling_kids.jpg
 • userfiles/servicii/18/ingrijirea_dintilor(1).jpg
 • userfiles/servicii/18/militari-Cretu_Florentina-4.jpg

Ce este Pedodontia

Pedodontia este acea ramura a medicinei dentare specializata in prevenirea si tratarea afectiunilor orale ale copiilor sub 15 ani.

 

Rolul medicului specializat in pedodontie

Ideea specializarilor este optimizarea rezultatelor tratamentelor stomatologice. Iar in ceea ce priveste copiii, aceasta specializare este mai mult decat necesara.

Lucrul cu copiii nu este usor si necesita pricepere, studiu, informare si pasiune.

Medicul stomatolog specialist pedodont a urmat facultatea de medicina si inca 3 ani in plus, ani de pregatire teoretica si practica pentru interactiunea cu copiii si tratarea lor optima.

Acesta se intalneste zi de zi numai cu copii si astfel capata experienta in diagnosticarea afectiunilor, tratarea cu succes dar si in metodele de abordare a fiecarui copil in parte, in functie de personalitatea lui.

 

Cum vedem noi Pedodontia?

Supravegherea permanenta a sanatatii dentare a copiilor, instruirea corecta a copiilor in legatura cu igiena orala, dezvoltarea unei relatii de incredere si a unei atitudini pozitive fata de medic, cooperare intre medic si micutul pacient, cooperare intre medic si parinte.

Ochi inocenti si stralucitori, inimi curajoase, zambete largi, toate acestea sunt semnele universale ale copiilor fericiti.

Frumusetea zambetului unui copil este atat de revigoranta si plina de viata...aveti grija de zambetul dumneavoastra si de cel al copiilor dumneavoastra.

 

Pedodontia si educarea parintilor

Pedodontia nu inseamna numai tratare, ci si preventie.

Unul dintre rolurile foarte importante ale medicului pedodont este acela de a educa parintii, pentru a putea realiza o profilaxie completa a afectiunilor ce pot afecta sanatatea orala a copiilor.

Educarea parintilor incepe cu modul de realizare a igienei orale, cu alegerea produselor de ingrijire orala si continua cu importanta consulturilor regulate, cu alimentatia sanatoasa, cu sfaturi legate de dintii temporari si definitivi, cu recomandari privind tratamentul ortodontic si multe altele.

Medicul pedodont te va seconda, ca parinte, pentru prevenirea afectiunilor orale ale copilului, intretinerea sanatatii dintisorilor si asigurarea sanatatii si frumusetii zambetului viitorului adult.

 

Rol de educare a copilului

Timpul afectat fiecarei consultatii trebuie sa cuprinda si educarea copilului.

Este important sa aduceti copii la stomatolog cat mai devreme, incepand cu primul dintisor erupt. La varste fragede, informatiile sunt usor asimilate si obisnuintele se formeaza rapid.

Modul in care invata sa isi ingrijeasca dintisorii de mic si in care intelege necesitatea tratamentelor stomatologice va imprima conduita ingrijirii orale a viitorului adult.

Fundatia sanatatii orale se construieste in copilarie.

Deseori, sfatul unei persoane straine, mai ales a unui medic, cantareste foarte mult in ochii copilasului.

Va gasi interesant modul in care medicul specialist ii va explica cum sa se spele pe dinti, cum se cariaza dintisorii, cum se pun plombitele, etc.

 

Medicul pedodont - prietenul copilului tau

Consultatiile la Neoclinique se efectueaza intr-o atmosfera deschisa, vesela, de joaca si prietenie.

Medicul pedodont are un rol definitoriu in acest sens. Este pregatit pentru a lucra cu micii pacienti, inarmat cu rabdare si ani de acumulare a unor cunostinte temeinice in acest domeniu specific.

Psihologia copilului este diferita de cea a adultului si este vital ca medicul stomatolog care intra in contact regulat cu micul pacient sa fie pregatit, teoretic si practic, in acest sens.

Fobia de stomatolog nu isi are locul in clinica noastra.

 • fara mirosuri specifice de spital;
 • clinica noastra este moderna si amenajata pentru a insufla liniste si armonie;
 • serviciul nostru de atribuire a unui ghid personal fiecarui pacient (KPG), pe durata intregului tratament, va fi motiv de liniste pentru copii si parinti, deopotriva;
 • amenajarea prietenoasa a cabinetului;
 • medic specialist pedodont, cu vasta experienta si multa dragoste pentru copii;
 • respectarea orelor de programare – pentru ca stim ca parintii nu au timp si pentru ca este de preferat ca micii pacienti sa nu isi piarda rabdarea;
 • tratamente laser, fara durere si optiuni de anesteziere speciale pentru copilasi.  

 

Bucuria tratamentelor pedodontice bine facute la Neoclinique

Medicul nostru pedodont efectueaza:

 • consulturi regulate, evaluari;
 • igienizari regulate, detartraje in caz de nevoie;
 • recomanda efectuarea de frenectomii, daca este cazul;
 • recomanda tratamentul ortodontic;
 • sigilari dentare;
 • fluorizari;
 • obturatii.

 

Primul consult stomatologic

Prima impresie conteaza, de aceea este important ca primul contact al copilului cu mediul stomatologic sa aiba loc intr-o clinica moderna si prietenoasa.

Medicul conteaza. Fiecare amanunt conteaza. Micutul tau va tine minte felul in care s-a simtit, nu neaparat alte detalii. Probabil nu va mai sti a doua oara ca a fost acolo, dar va tine minte ca la dentist e bine sau rau.

Va tine minte ca s-a simtit in pericol, sau dimpotriva, ca a primit un cadou, ca s-a distrat cu o jucarioara si ca toata lumea a fost foarte draguta cu el.

Inceputurile conteaza. Sunt structura pe care se va cladi conceptia adultului referitor la stomatologie si medicii stomatologi. Copilul tau va fi un adult cu teama de stomatolog sau responsabil si curajos.

Tine si de conceptiile inoculate acasa, in familie, dar oricat de frumos i-ar picta parintii tabloul, daca in cabinetul stomatologic nu il intampina un mediu prietenos, acesta va evita un viitor contact cu dentistul.

Iar acest lucru influenteaza efectuarea tratamentelor necesare la timp. Atunci cand copii nu coopereaza este mult mai dificil.

Conteaza mediul din clinica si priceperea medicului pedodont, pentru ca primul consult sa fie un succes si nu o sperietura.

 

Cand aducem copilul la stomatolog?

Primul contact cu mediul stomatologic ar fi bine sa aiba loc chiar cu ocazia unuia dintre consulturile de rutina ale parintilor.

Cu acea ocazie, copilul va observa clinica, va intelege ca este sigur, va observa comportamentul calm al parintelui, va intelege ca nu este in pericol, va studia instrumentele, comportamentul medicului, va vedea rezultatul tratamentului de igienizare si ca dintii arata superb.

Va fi o vizita care ii va induce convingerea ca in clinica stomatologica nu i se va intampla nimic rau.

Este recomandat ca primul si de altfel fiecare consult stomatologic al copilului este bine sa fie efectuat de catre un medic specialist pedodont.

Eruptia primului dintisor este un moment prielnic pentru un prim consult.  Medicul va evalua evolutia copilului, va observa anumite probleme si va putea da sfaturi pertinente parintilor pentru a asigura o buna sanatate orala a copilului.

Consulturile regulate vor fi menite sa educe parintii si copiii pentru o crestere sanatoasa a dintilor.

Pas cu pas, parintii vor intelege cum trebuie sa efectueze igiena orala a copilului, in functie de varsta, cum sa intretina frumusetea dintilor prin alimentatie si prin obiceiuri sanatoase, vor fi pregatiti pentru primul dintisor pierdut si primul dintisor definitiv.

Consulturile regulate, odata la 3 sau 6 luni, in functie de etapa evolutiva a copilului si caracteristicile danturii sale, vor asigura tratarea cariilor inca din stadiu incipient, inainte sa apuce sa deterioreze dintele si sa doara.

Medicul pedodont va observa si recomanda, la nevoie, inceperea tratamentelor ortodontice din timp, pentru a asigura un zambet superb adultului de mai tarziu.

In afara consulturilor stomatologice regulate, copilul va fi adus la consult ori de cate ori exista o urgenta, o durere, o accidentare ce a implicat dintisorii, un dintisor ce nu erupe sau orice alta problema.

 

Mediu steril si sigur

Neoclinique se mandreste prin conduita sa profesionala de respectarea regulamentelor generale si interne.

In cadrul clinicii igiena este extrem de importanta.

Igiena si preventia imbolnavirilor in cadrul NEOCLINIQUE este asigurata prin:

 • pardoseli antibacteriene si antiseptice;
 • aparat de dezinfectare UV a aerului din incaperi
 • scaune dentare dotate cu sistem special de autodezinfectie;
 • filtre biologice pentru alimentarea cu apa;
 • sisteme de ventilatie cu biofiltre;
 • instrumentar de unica folosinta;
 • campuri de unica folosinta pentru protectia atat a pacientului cat si a personalului medical.
 • sterilizare cu vacuum fractionat peste normele UE cu imprimanta pentru ciclurile de sterilizat, foliator (pentru mentinerea sterilitatii instrumentarului)
 • curatenie generala zilnica

Nimic nu este prea bun pentru copiii nostri. Pentru ca ei sunt inceputul schimbarii. Viitorul va insemna dinti mai sanatosi, mult mai putine dureri dentare si zambete superbe!

 

Ne dorim o generatie de adulti cu dinti sanatosi si frumosi!

Copiii sunt promisiunea unui viitor cu cat mai putine afectiuni orale grave si cu o profilaxie impecabila.

Vizualizati cel mai recent album foto: https://www.neoclinique.ro/galerie-detalii/94/servicii-stomatologie-copii-album-aug-2019/

 

Neoclinique va ofera servicii de stomatologie pentru copii.

Link-uri utile:

Pedodontie Clinica Militari

Lista de preturi - servicii pedodontie (Stomatologie copii)

Caria Dentara la Copii

Cand incepeti tratamentul ortodontic la copii?

CONTACT CLINICA UNIRII:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Unirii la numarul de telefon +40371.000.111 sau email office@neoclinique.ro  .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Unirii puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Unirii:

KPG Giurca Simona: Email: simona@neoclinique.ro   Mobil: +4 0755 10 10 02

KPG Visovan Catalina: Email: catalina@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 01

CONTACT CLINICA MILITARI:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Militari la numarul de telefon +40371.000.111 sau email: office@neoclinique.ro .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Militari puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Militari:

KPG Ionica Vera: Email: vera@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03

KPG Grigore Elena: Email: elena@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03