Meniu
EN

Stomatologie Bucuresti

PACIENTUL DIGITAL

PACIENTUL DIGITAL
 • DSD_MARI-59.jpg
 • 1960886_639047099482345_1356277400_o.jpg
 • 12377931_1115527695131722_6227808731010830678_o.jpg
 • DSD_MARI-202.jpg
 • Nastase_Cristina_Site_after_logo-15.jpg
 • Nastase_Cristina_Site_after_logo-3.jpg
 • Nastase_Cristina_Site_after_logo-6.jpg

Stomatologia digitală oferă în prezent o precizie de neegalat şi creste incredibil de mult rata de succes a tratamentului.

În stomatologia clasică, nedigitalizată, tratamentele se bazează exclusiv pe amprenta luată în cabinet. 

Pacientul digital este de fapt o copie virtuală a pacientului, construită în urma analizei atente a fiecărui caz clinic în parte, din punct de vedere estetic şi funcțional.

Sa compari stomatolgia clasică cu cea digitală, este ca si cum ai compara abordarea convențională a medicinei, cu cea din punct de vedere holistic. Nu poți trata o boala ca şi cum ar fi separată de pacient. La fel şi dinții, sunt parte integrantă a esteticii faciale.

În stomatologia dentară, specialiștii lucrează cu zâmbetul  şi prin tratamentele efectuate pot modifica imaginea pacientului, în bine sau în rău. De aceea este foarte important ca medicul să analizeze foarte bine atât toate detaliile, cât şi ansamblul, pentru a armoniza caracteristicile dinților cu cele ale fizionomiei.

Crearea pacientului digital se realizează prin intermediul următorilor pași:

1. Evaluarea nemulțumirilor pacientului cu privire la aspectul său, la dinții săi, a modificărilor pe care şi le dorește, a așteptărilor sale de la tratamentul stomatologic, a stilului său de viață profesională şi socială

2. Evaluarea fizică a fiecărui dinte în parte

3. Tomografie computerizată dentară 3D (CT)

4. Poze intraorale

5. Poze extraorale, tip portret, pentru analizarea fizionomiei

6. Video de max 1 min. Este un element foarte important, deoarece înregistrează live zâmbetul natural şi nu pe cel „forțat” pentru poză (pacienții sunt surprinși râzând natural, așa cum este necesar pentru analiza corectă, pe care echipa medicală trebuie sa o facă).

 

7. Scanarea digitala a arcadelor dentare.  Aceasta face posibila manipularea digitala 3D a arcadelor dentare, înlocuind clasica amprentă luată prin mulaj şi turnată în ghips.

 

8. Toată această informație digitală (scanarea digitală a arcadelor, fotografiile intraorale şi CT-ul) este corelată, obținându-se o clonă digitală a pacientului.

 

În urma acestor evaluări, timp de o săptămână, o echipă de medici, specializați în diverse domenii ale medicinei dentare, realizează o analiză profundă şi amănunțită a cazului clinic respectiv, pentru a oferi în final pacientului estetica ideală.

 

Conceptul de pacient digital permite realizarea simulării tratamentului, sub 3 forme:

 • simularea virtuală exactă a viitoarelor tratamente şi realizarea ghidului chirurgical;
 • simularea fizică, reală, sub forma unei machete de probă;
 • simularea detaliată a cheltuielilor aferente tratamentelor.

 

În fapt, pacientul este tratat în forma sa digitală, astfel încât, tratamentele efectuate ulterior în baza simulării, sunt doar o repetiție a ceea ce a fost gândit şi planificat, totul devenind predictibil.

 

Neoclinique vă pune la dispoziție tehnologia pacientului digital, care aduce perfectă precizie actului medical, oferind confort pacientului tocmai datorită predictibilității medicale şi financiare.

 

Acesta poate să vadă în oglindă şi să simtă în gură viitorii dinţi, exprimându-şi acordul sau aducând obiecții şi îmbunătăţiri.

 

Beneficiile tehnologiilor digitale în stomatologie:

 • diagnostic corect, complet;
 • tratamente ghidate digital;
 • predictibilitate, indiferent de complexitatea tratamentului (intervenții de reconstrucții dentare complete cu implant dentar, adiție de os, sinus lifting);
 • durată scurtă de tratament;
 • predictibilitate;
 • posibilitatea alegerii zâmbetului dorit;
 • rezultate estetice deosebite, astfel încât pacientul va primi complimente pentru un zâmbet frumos şi nu întrebări de genul „Unde ti-ai făcut dantura ?” sau „Sunt puși, nu ?” Frumusețea zâmbetului este dată de naturaleţea pe care mizăm în crearea esteticii dentare;
 • simulări ale rezultatului final al tratamentului;
 • vindecare rapidă a zonelor unde s-a intervenit chirurgical;
 • managementul durerii prin tehnologii care utilizează instrumente ce controlează și izolează durerea la nivel local;
 • lucrări protetice funcţionale şi rezistente în timp (coroane dentare, fațete dentare) cu un înalt grad estetic care rămâne în zona naturalului (folosim regula de bază a esteticii şi anume armonia, nu simetria);
 • crește confortul pacientului.  K

P.S. Noi nu putem dinţi sau faţete, noi aducem la viaţă zâmbetele naturale.

CONTACT CLINICA UNIRII:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Unirii la numarul de telefon +40371.000.111 sau email office@neoclinique.ro  .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Unirii puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Unirii:

KPG Giurca Simona: Email: simona@neoclinique.ro   Mobil: +4 0755 10 10 02

KPG Visovan Catalina: Email: catalina@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 01

CONTACT CLINICA MILITARI:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Militari la numarul de telefon +40371.000.111 sau email: office@neoclinique.ro .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Militari puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Militari:

KPG Ionica Vera: Email: vera@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03

KPG Grigore Elena: Email: elena@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03