Meniu
EN

Stomatologie Bucuresti

Cateva notiuni despre Endodontie si importanta ei in durata tratamentelor stomatologice Dr. Andreea Petrea, Specialist Endodontie NeoClinique

Cateva notiuni despre Endodontie si importanta ei in durata tratamentelor stomatologice Dr. Andreea Petrea, Specialist Endodontie NeoClinique
 • Fb_neo_2016-60.jpg
 • endodontie-obturatie-de-canal-3.jpg
 • neo_martie_jpg_mari-215.jpg
 • 11403004_931828556859591_5917982034060225556_n.jpg
 • neo_martie_jpg_mari-209.jpg
 • neo_martie_jpg_mari-212.jpg
 • neo_martie_jpg_mari-211.jpg
 • endodontie-obturatie-de-canal-2.jpg
 • endodontie-obturatie-de-canal-4.jpg
 • endodontie-obturatie-de-canal-1.jpg
 • 11329894_924777174231396_3903226462939894827_n.jpg
 • Fb_neo_2016-101.jpg

Cateva notiuni despre Endodontie si importanta ei in durata tratamentelor stomatologice, Dr. Andreea Petrea, Specialist Endodontie NeoClinique

 

Informatii de baza despre endodontie, tratament endodontic, obturatie de canal

Dintele este format din tesuturi dure dentare: smalt, dentina si cement, trei straturi ce protejeaza interiorul dintelui

Interiorul dintelui este format la randul lui din tesuturi moi, reprezentate de: camera pulpara ce adaposteste nervi, vase de sange si alte entitati celulare, denumite pe scurt pulpa dentara (modalitatile dintelui de hidratare si hranire) situata in canale radiculare.

Cautati preturi pentru obturatia de canal? Accesati lista de preturi endodontie

Ce este Endodontia cu se ocupa medicul endodont?

Este definita ca fiind o ramura a stomatologiei care se ocupa cu morfologia, fiziologia, patologia si tratarea afectiunilor pulpei dentare si a tesuturilor periradiculare.

 

Cand apare necesitatea unui Tratament Endodontic:

- se realizeaza cel mai frecvent in urma aparitiei unei carii dentare ce evolueaza in timp, patrunde lent smaltul, trecand de dentina, ajungand in final la nivelul camerei pulpare, producand inflamatia si infectia pulpara.

- se face un tratament endodontic (de canal), in cazul unui dinte foarte cariat sau in cazul unei dureri acute, este necesar pentru a evita infectii ulterioare la dintele in cauza.

- el consta in indepartarea filetelor nervoase si a vaselor de sange inflamate/infectate din camera pulpara si din canalul radicular si in sterilizarea si obturarea canalului.

 

Cum apare caria dentara pentru care devine necesara o obturatie de canal?

- doua cauze frecvent intalnite sunt determinate de consumul de dulciuri si datorita igienei dentare necorespunzatoare.

- dupa ce consumam alimente cu o concentratie mare de zahar, bacteriile din cavitatea bucala descompun zaharul în acizi ce ataca smaltul.

- caria dentara apare în momentul in care smaltul si dentina se inmoaie sub actiunea atacului acid mai sus amintit si se produce o cavitate.

 

Succesul tratarii unui dinte din punct de vedere Endodontic depinde de 3 factori majori

 

1. Prepararea canalului radicular

– poate fi realizata cu sisteme manuale, cu sisteme rotative sau cu cele doua combinate.

- de aceasta etapa depind urmatoarele faze ale unui tratament endodontic.

- ideal, preparatia trebuie sa fie conica, cu diametrul mic la varful radacinii, astfel incat sa poata fi permisa realizarea unei obturatii de canal 3D.

- prepararea urmareste in egala masura si optimizarea curatarii canalului dentar prin patrunderea la nivel optim a acului de irigatie, improspatandu-se permanent solutiile folosite, astfel, se obtine o buna curatare a canalului principal si a ramificatiilor acestuia.

 

2. Curatarea/irigarea canalului radicular 

Se realizeaza cu substante diferite, in etape, fiecare substanta avand rolul ei individual in dezinfectia canalui radicular.

 

3. Obturarea canalului radicular - obturatie de canal sub microscop

– are la baza sigilarea canalului radicular cu ajutorul unei paste si a gutapercii.

- ea poate fi realizata prin metoda clasica sau prin metoda moderna de obturare 3D.

IMPORTANT Dupa un tratament de canal, dintele pierde toate modalitatile sale de hidratare si hranire, devenind foarte fragil si casant. Acest lucru poate face un dinte mult mai predispus la fracturi, mai ales în cazul în care asupra dintelui sunt concentrate forte mari masticatorii.

Din acest motiv, medicul endodont recomanda ca dintele tratat endodontic sa fie acoperit cu o coroana dentara in locul reconstituirii coronare odontale.

De asemenea, printre principalele elemente de care depinde durata tratamentelor stomatologice protetice este si realizarea unui stalp stabil, corect si complet tratat in primul rand din punct de vedere Endodontic.

De citit in continuare:

Lista de preturi servicii endodontie

Descriere servicii endodontie microscopica

Tratamentul endodontic in detaliu

Pagina de contact Neoclinique pentru servicii endodontie

 

Acest articol este despre: endodontie, endodontie bucuresti, obturatie de canal, tratament de canal, medicul endodont, etape tratament endodontic, endodontie microscopica, pret obturatie de canal, endodont bucuresti

CONTACT CLINICA UNIRII:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Unirii la numarul de telefon +40371.000.111 sau email office@neoclinique.ro  .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Unirii puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Unirii:

KPG Giurca Simona: Email: simona@neoclinique.ro   Mobil: +4 0755 10 10 02

KPG Visovan Catalina: Email: catalina@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 01

CONTACT CLINICA MILITARI:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Militari la numarul de telefon +40371.000.111 sau email: office@neoclinique.ro .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Militari puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Militari:

KPG Ionica Vera: Email: vera@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03

KPG Grigore Elena: Email: elena@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03