Meniu
EN

Stomatologie Bucuresti

Ce este tartrul si cum scapam de el?

Ce este tartrul si cum scapam de el?
 • IMG_3552.jpg
 • detartraj-2.JPG
 • detartraj-3.JPG
 • detartraj-4.JPG
 • INA_1365.JPG
 • DSC_9124.JPG
 • poza-detartraj-1.jpg
 • tartru.jpg

Neoclinique va ofera servicii complete si corecte de igienizare dentara si profilaxie: detartraj supragingival si subgingival + airflow, proceduri efectuate in cabinetul stomatologic.

De multe ori pacientii sunt surprinsi de cat de bine arata dintii lor dupa ce a fost curatat tartrul si placut impresionati de faptul ca detartrajul nu a fost dureros si nici scump. Iar durata procedurii de igienizare este de maxim 1 ora.

Igienizarea dentara are atat de multe beneficii pentru mentinerea sanatatii dentare incat nu exista niciun motiv pentru care sa o amanati.

Accesati : pagina de preturi pentru Detartraj si programati-va apeland 0371.000.111

 

Ce ati raspunde la urmatoarele intrebari:

- consumati foarte rar alimente care pateaza sau erodeaza dintii, cum ar fi cafea, coca cola, dulciuri, ceaiuri?

- sunteti nefumator?

- periajul dentar zilnic decurge fara sangerari gingivale?

- va spalati pe dinti de 2 ori pe zi minim 2 minute cum este recomandat?

- dupa spalarea pe dinti utilizati ata dentara si apa de gura?

- ati mai fost la un detartraj in cabinetul stomatologic in ultimele 12 luni?

Daca raspunsul este "Nu" la mai multe din aceste intrebari, probabil deja aveti depuneri de tartru in cantitati mari, care nu arata bine atunci cand zambiti larg si pot duce la deteriorarea avansata a danturii. Solutia este detartrajul cu ultrasunete.

Ce este tartrul si cum scapam de el?

Exista doua feluri de tartru: supragingival si subgingival.

Tartrul sau popular, "piatra" de pe dinti este un depozit organo-mineral de culoare galben-bruna intalnit atat la dantura permanenta cat si la cea temporara "de lapte’'.

Tartrul se formeaza in special pe suprafata interioara a dintilor inferiori, pe suprafata exterioara a molarilor superiori, cat si pe suprafetele puntilor si protezelor dentare, a aparatelor ortodontice, precum si in zonele unde dintii nu se pot curata cu usurinta, cum ar fi in cazul dintilor incalecati, inghesuiti. De aceea detartrajul este recomandat de doua ori pe an, sau chiar mai des daca observati ca s-a acumulat mult tartru.

Depunerea tartrului favorizeaza bolile parodontale (afectiuni ale tesutului care mentine dintele in os), aparitia cariilor, a halenei (respiratia neplacut mirositoare), mobilitatea dintilor, ducand in final la pierderea danturii.

Care este procedura de detartraj :

 • Indepartarea tatrului se face printr-o operatiune simpla si nedureroasa numita detartraj cu ultrasunete.
 • Aparatul pentru curatarea tartrului foloseste ultrasunetele care sparg doar depunerile de tartru si le indepartaza de pe dinti, fara a afecta smaltul dintilor. Jetul de apa pe care il emite aparatul de detartraj are mai multe roluri: spala dintii de bucatile de tartru, maseaza suprafata gingiilor si raceste dintii avand un efect calmant in timpul procedurii.
 • Daca este necesar sedinta de detartraj este urmata de o etapa de periaj profesional in care, utilizand o periuta rotativa si o pasta speciala, se elimina ultimile resturi, se lustruiesc dintii si se intarzie, astfel, viitoarele depuneri de tartru. In general dupa ce se foloseste airflow-ul nu mai este necesar periajul.
 • De asemenea, se utilizeaza in locul periutei cu pasta abraziva si air flow-ul, care completeaza etapa de detartraj curatand inclusiv interdentar.
 • Indepartarea tartrului se face numai de catre medicul stomatolog, in cadrul unei programari pentru detartraj complet.

Pentru mentinerea unei igiene bucale adecvate si prevenirea problemelor dentare ulterioare trebuie vizitat medicul stomatolog pentru control cat si pentru efectuarea unui detartraj, in mod regulat, o data la 6 luni, iar fumatorii o data la 3 luni.

Cele 5 beneficii ale unei vizite la Neoclinique pentru detartraj cu ultrasunete:

 1. Oprind dezvoltarea placii bacteriene, diminuati sangerarile gingivale si probabilitatea de a avea carii in zonele afectate de tartru
 2. Restaurati aspectul estetic natural al dintilor, dantura va arata mult mai bine dupa ce eliminati tartrul adunat dupa 6 luni sau mai mult.
 3. Prin profilaxia dentara, adica suma de proceduri de preventie a bolilor dentare care include si detartrajul, evitati boala parodontala, o afectiune care creste mobilitatea dintilor si duce la caderea acestora, o cauza a ei fiind si acumularea excesiva de tatru subgingival.
 4. Profitati de o procedura simpla, nedureroasa cum este cea de detartraj cu ultrasunete, care va ajuta in mai putin de 1 ora sa eliminati sursa multor probleme dentare. De exemplu daca aveti masele de minte, acestea pot fi curatate eficient de placa bacteriana doar cu instrumentele din cabinetul stomatologic.
 5. Odata cu detartrajul se face si o inspectare vizuala a sanatatii danturii dvs. si aflati exact ce probleme dentare trebuie tratate urgent, pentru a va pastra dantura sanatoasa.

 

Important : Neoclinique ofera si servicii de protetica dentara realizate intr-un timp foarte scurt, clinicile fiind dotate cu aparatul CAD/CAM, acesta creaza coroane si fatete dentare in mai putin de 1 ora, astfel economisiti foarte mult timp.

 

Cu siguranta te intereseaza si :

Lista de preturi pentru detartraj cu ultrasunete si airflow

Servicii de albire dentara cu un sistem profesionist

Servicii de radiologie dentara

CONTACT CLINICA UNIRII:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Unirii la numarul de telefon +40371.000.111 sau email office@neoclinique.ro  .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Unirii puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Unirii:

KPG Giurca Simona: Email: simona@neoclinique.ro   Mobil: +4 0755 10 10 02

KPG Visovan Catalina: Email: catalina@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 01

CONTACT CLINICA MILITARI:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Militari la numarul de telefon +40371.000.111 sau email: office@neoclinique.ro .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Militari puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Militari:

KPG Ionica Vera: Email: vera@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03

KPG Grigore Elena: Email: elena@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03