Meniu
EN

Stomatologie Bucuresti

Extractia dintilor de lapte

Extractia dintilor de lapte
  • dentist-examining-boy-at-clinic-ZJ2S4YC.jpg

Dintii de lapte au pus intotdeauna parintilor numeroase probleme, tinand cont de regimul lor deosebit de cel al dintilor definitivi.

Parintii nu stiu intotdeauna exact ce atentie sa acorde dentitiei temporare si nici daca sa trateze urgent problemele de sanatate orala la copilasi.

Si pentru ca bebelusii nu vin cu manual de utilizare, parintii invata din mers cum sa aiba grija cat mai bine de copii lor.

Iata in continuare cateva informatii pretioase privind extractia dintilor de lapte.

 

Cand se extrag dintii de lapte

Dintii de lapte au un rol foarte important, iar integritatea lor si mentinerea lor pe aracada pana in momentul inlocuirii firesti cu dintii definitivi este dezideratul oricarui medic pedodont.

Extractia prematura a unui dinte de lapte poate dezechilibra intreaga dentitie temporara, dar nu numai. Efectele se extind si asupra dezvoltarii armonioase a dentitiei permanente.

In consecinta, dintii de lapte se extrag doar in conditii limita, ca si in cazul extractiei dintilor definitivi.

Cazurile in care extractia este necesara sunt urmatoarele:

  • Dinte fracturat in urma unui accident;
  • Dinte foarte afectat, care nu mai poate fi salvat si intretine infectii;
  • Dinte care intarzie sa cada, pentru a face loc dintelui definitiv, care este astfel impiedicat sa erupa. Doar in cazul in care adacina dintelui permanent este aproape complet formata, iar radacina tintelui temporar nu a inceput sa se resoarba. Dupa extractia efectuata in aceasta situatie, se monteaza un mentinator de spatiu, pentru a impiedica migrarea dintilor antagonisti, pentru mentinerea tuturor dintilor pe pozitiile normale si pastrarea spatiului necesar eruptiei dintelui permanent;
  • Dinti supranumerari;

 

Cum se realizeaza extractia dintilor de lapte

Procedura de extractie a dintelui de lapte este una asemanatoare cu cea a extractiei dintilor adultilor, doar ca este realizata cu mai multa grija si cu evitarea durerii, la care cei mici sunt atat de sensibili.

Se face obligatoriu cu anestezie, iar copilul nu simte nimic. Ulterior, se vor prescrie antialgice, cu rorul de a inlatura orice disconfort sau durere a copilului.

Prin grija medicului specialist, copilul se va simti relaxat si nu va ramane cu traume ulterior sau cu fobie de stomatolog.

Dintii de lapte sunt oricum mai usor de extras, nu va fi cazul dificultatilor aparute in cazul dintilor definitivi.

Cu toate acestea, extractia dintelui temporar este un act de finete, ce este bine sa fie efectuat de catre medicul pedodont.

Specialistul pedodont va sti exact cum aprocedeze in timpul extractiei, astfel incat sa nu afecteze viitorul dinte permanent ce va erupe in curand.

 

Ingrijirea dintilor de lapte

Dintii de lapte joaca un rol decisiv in dezvoltarea corecta a maxilarelor, in nuritia norecta si in frumusetea zambetului viitorului adult.

Problemele acestora influenteaza direct copilul in prezent, dar si viitorul sau.

Acestia trebuie pastrati pe arcade cat mai mult timp, ideal pana atunci cand acestia cad singuri, in momentul schimbarii dintilor.

Alegeti una dintre clinicile dentare Neoclinique, iar medicii nostri specialisti in pedodontie vor ajuta copilul tau sa aiba o experienta moderna si o viziune pozitiva asupra stomatologiei.

Prima impresie conteaza, chiar si pentru copii, iar alegerea unei clinici moderne, a unui medic specialist in tratarea copiilor si care utilizeaza aparatura moderna, face diferenta.

CONTACT CLINICA UNIRII:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Unirii la numarul de telefon +40371.000.111 sau email office@neoclinique.ro  .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Unirii puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Unirii:

KPG Giurca Simona: Email: simona@neoclinique.ro   Mobil: +4 0755 10 10 02

KPG Visovan Catalina: Email: catalina@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 01

CONTACT CLINICA MILITARI:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Militari la numarul de telefon +40371.000.111 sau email: office@neoclinique.ro .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Militari puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Militari:

KPG Ionica Vera: Email: vera@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03

KPG Grigore Elena: Email: elena@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03