Meniu
EN

Stomatologie Bucuresti

Dinti de lapte cariati?

Dinti de lapte cariati?
  • funny-child-with-candy-lollipop-happy-little-girl-PHJR5WH.jpg
  • close-up-of-teenage-girl-eating-french-fries-PRMPY5X.jpg
  • cute-toddler-boy-brushing-his-teeth-in-the-P72V5EG.jpg

Da, dintii de lapte se pot caria. De altfel, numarul copiilor care prezinta carii pe dintii de lapte este chiar in crestere.

Si ce daca? De ce sa ma stresez si din acest motiv? Pe mine nu m-au dus parintii la dentist pana tarziu…

Dar… aparentele inseala. In realitate, lucrurile stau cu totul altfel. Nu toti suntem la fel, iar cercetarile au aratat ca afectiunile dintilor de lapte si pierderea lor prematura duce la probleme ale dentitiei definitive.

 

Dintii de lapte se cariaza?

Raspunsul este categoric: Da. Si chiar deseori.

Dintii de lapte se cariaza atunci cand gura copilului este infectata cu bacterii ce au actiune acida asupra dintilor.

Aceste bacterii se pot transmite de la alti copii sau chiar de la parinti, bunici, bone, prin utilizarea aceleiasi lingurite, prin gustarea mancarii copilului sau prin sarutul pe gurita.

Dar in mod frecvent, copilul ajunge sa aiba dinti de lapte cariati datorita consumului de zahar, de sucuri in loc de apa, de lapte indulcit inainte de culcare, fara ca apoi sa fie spalati pe dintisori.

Parintii nu reusesc de fiecare data sa igienizeze corect dintii copilului, datorita opozitiei acestuia, copii fiind nerabdatori si nelasand parintii sa ii spele pe dinti asa cum ar trebui, sau chiar deloc, alteori insistand sa se spele singuri de la varste mici.

Cel mai bine este ca parintii sa constientizeze riscurile nespalarii corespunzatoare si regulate pe dinti a copilului, inca de la primul dintisor de lapte.

Iar apoi sa ia masuri in privinta asta, prin incercarea de metode noi de convingere a copilului sau de transformare a spalatului pe dinti in joaca.

 

De ce este important ca dintii de lapte sa nu se carieze?

 

  • Pentru ca aceasta cauzeaza dureri copilului.

  • Pentru ca va determina necesitatea tratamentului stomatologic de la varste mici, ceea ce poate traumatiza in special copilul neobisnuit cu consulturile stomatologice regulate.

Deseori parintii ignora necesitatea consulturilor stomatologice regulate, de la varste fragede, iar copii ajung in urgenta, cu dureri mari, la cel mai apropiat cabinet stomatologic, tematori, intr-un loc necunoscut, despre care nu stiu mai nimic. Aceasta se concretizeaza in faptul ca deseori copii nu stau ca sa fie tratati, sau raman cu fobie de stomatolog.

 

  • Pentru ca pot duce la pierderea dintelui.

Caria dintelui de lapte avanseaza cu mult mai rapid decat caria dintelui definitiv, datorita structurii diferite a dintelui de lapte.

Dintii de lapte sunt mai fragili, smaltul acestora fiind mai poros si mult mai usor afectat de carii.

Structura dentinala este de asemenea mai fragila, permitand cariei sa avanseze extrem de rapid.

Astfel, o carie incipienta poate duce rapid la pierderea dintelui.

Pierderea prematura a unui dinte de lapte va influenta negativ aspectul si regularitatea viitoarei danturi definitive.

Dintii sunt in permanenta miscare, incercand sa ocupe spatiile ramase goale, fapt care va dauna capacitatii dintilor definitivi de a erupe in pozitie normala, datorita spatiului ingust sau inexistent. 

Bacteriile ce provoaca si intretin cariile dintilor de lapte pot fi transmise la dintii definitivi aparuti intre timp.

 

  • Pentru ca pot duce la carierea si pierderea altor dinti vecini.

Cariile inseamna bacterii. Bacteriile se pot transmite de la un dinte la altul, cauzand imbolnavirea dintilor vecini.

 

Copii si Neoclinique

La Neoclinique problemele copiilor sunt tratate cu maxim profesionalism, de catre specialisti in pedodontie, care au experienta in problemele de sanatate orala ale celor mai mici pacienti.

Durerea nu isi are locul la Neoclinique, fiind evitata cu tot posibilul, prin utilizarea tehnologiilor medicale avansate, prin atitudinea pozitiva a intregului personal si chiar si prin mediul ambient placut si relaxant, modern amenajat.

Sterilizarea minutioasa a instrumentarului asigura evitarea infectiilor nedorite, iar reputatia noastra buna ne precede.

Dedicarea, blandetea si atitudinea prietenoasa a medicului stomatolog pedodont este esentiala pentru formarea atitudinii viitorului adult fata de consultatiile si tratamentele stomatologice.

Ne dorim copii cu dinti sanatosi, cu zambete frumoase, ce vor deveni adulti increzatori in zambetul lor.

CONTACT CLINICA UNIRII:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Unirii la numarul de telefon +40371.000.111 sau email office@neoclinique.ro  .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Unirii puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Unirii:

KPG Giurca Simona: Email: simona@neoclinique.ro   Mobil: +4 0755 10 10 02

KPG Visovan Catalina: Email: catalina@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 01

CONTACT CLINICA MILITARI:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Militari la numarul de telefon +40371.000.111 sau email: office@neoclinique.ro .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Militari puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Militari:

KPG Ionica Vera: Email: vera@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03

KPG Grigore Elena: Email: elena@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03