Meniu
EN

Stomatologie Bucuresti

Dinti lipsa? Inlocuieste-i cat mai curand !

Dinti lipsa? Inlocuieste-i cat mai curand !
  • smiling-dentist-explaining-tooth-implantation-NUX947L.jpg
  • m_visual_2.jpg
  • 11._Chirurgie-80_interventie_completa_implant_dentar_straumann_aditie_osoasa_prf_membrana_mircea_gheorghita_neoclinique_SITE_.jpg
  • implante03.jpg

7 din 10 romani si-au pierdut cel putin un dinte, potrivit datelor Eurobarometru, sondaj comandat de UE in toate statele membre. Conform aceluiasi sondaj, 3 din 10 romani nu mai pastreaza niciun dinte natural.

Amanarea tratamentelor stomatologice, neefectuarea de controale stomatologice regulate, igiena orala necorespunzatoare, toti acesti factori contribuie la imbolnavirea si pierderea dintilor naturali.

Pierderea unui singur dinte este ignorata de majoritatea pacientilor, dar de multe ori nici macar pierderea, in timp, a mai multora, nu trage semnale de alarma.

 

Nici nu banuiesti cum te afecteaza lipsa unuia sau mai multor dinti

  • Iti afecteaza starea de bine, putand duce chiar la depresie. Cand ai dinti lipsa, in zone vizibile in timp ce razi sau doar zambesti, nu mai poti zambi relaxat, ci vei incerca mereu sa ascunzi aceste probleme. Acest fapt te va schimba, in timp, deoarece zambetul si rasul din toata inima iti stimuleaza increderea in tine si te fac sa te simti bine.
  • Te afecteaza din punct de vedere estetic, in doua moduri:

- Cei mai multi pacienti nu stiu ca, dupa o extractie, osul care sustinea radacina pierduta se resoarbe in timp, nemaiavand ce sa sustina. Iar configuratia tesutului osos determina trasaturile fizionomice. Atunci cand osul maxilar se resoarbe, fata capata un aspect imbatranit, iar ridurile se accentueaza in jurul gurii. 

- Faptul ca nu poti zambi de asemenea iti afecteaza aspectul estetic, deoarece zambetul larg infrumuseteaza si lumineaza chipul oricui.

  • Iti afecteaza intreg organismul. Atunci cand ai dinti lipsa, apar neregularitati de masticatie, iar mestecarea improprie a alimentelor favorizeaza probleme digestive. Masticatia improprie impacteaza de asemenea gingiile, capul, gatul si muschii maxilari.
  • Iti afecteaza ceilalti dinti. In momentul in care un dinte este pierdut, ceilalti se destabilizeaza din pozitiile lor normale, precum piesele unui domino care se inclina atunci cand una dintre ele cade. Apar problemele de aliniere, inghesuirile, care vor necesita tratament ortodontic. Apare, implicit si malocluzia, care provoaca migrene, dureri musculare, fortarea excesiva a unor dinti, tocirea, sensibilizarea si fracturarea lor. Inghesuirea dintilor determina si aparitia cariilor interdentare.

 

De ce trebuie inlocuiti dintii lipsa, cat de repede posibil?

Cea mai eficienta si conservativa de inlocuire a unuia sau mai multor  dinti lipsa este implantul dentar.

Dar principala conditie pentru ca dintele sa poata fi inlocuit prin implant este ca tesutul osos sa fie suficient si sa aiba o calitate corespunzatoare pentru a primi implantul care va inlocui radacina dintelui extras.

Imediat dupa momentul extractiei, tesutul osos incepe sa se resoarba, in cateva luni ajungandu-se la o resorbtie osoasa notabila.

In functie de gradul de resorbtie osoasa, pentru inserarea eficienta a implantului, va fi necesara o interventie chirurgicala de aditie osoasa si utilizarea unui anumit tip de implant dentar.

Aceste interventii implica si costuri si timp in plus, de aceea este importanta inlocuirea dintilor inainte ca osul sa intre in procesul de resorbtie.

De asemenea, daca ceilalti dinti au fost deja afectati de aceasta lipsa, va fi necesar tratamentul ortodontic inainte de inserarea implanturilor, pentru a le face acestora loc pe arcada si pentru a stabiliza muscatura si ocluzia.

Asadar, daca ai dinti lipsa, inlocuieste-i cat mai curand!

Reda tineretea chipului tau, zambeste din nou cu adevarat si protejeaza-ti sanatatea!

CONTACT CLINICA UNIRII:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Unirii la numarul de telefon +40371.000.111 sau email office@neoclinique.ro  .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Unirii puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Unirii:

KPG Giurca Simona: Email: simona@neoclinique.ro   Mobil: +4 0755 10 10 02

KPG Visovan Catalina: Email: catalina@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 01

CONTACT CLINICA MILITARI:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Militari la numarul de telefon +40371.000.111 sau email: office@neoclinique.ro .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Militari puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Militari:

KPG Ionica Vera: Email: vera@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03

KPG Grigore Elena: Email: elena@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03