Meniu
EN

Stomatologie Bucuresti

Mit si adevar despre fatetele dentare

Mit si adevar despre fatetele dentare
  • 1d87beeb-b4ca-45b1-b0de-a8aa6c26e5fd-MICA.jpg
  • 12c9a4ce-c18c-4c58-9506-104b54cdb74f-MICA.jpg
  • zambete-230.jpg
  • Radu_Adrian_Site_after_logo-6.jpg
  • Radu_Adrian_Site_after_logo-7.jpg
  • Radu_Adrian_Site_after_logo-8.jpg
  • Radu_Adrian_Site_after_logo-9.jpg
  • Radu_Adrian_Site_after_logo-10.jpg

Fatetele dentare sunt ca niste scoici subtiri din portelan, care se aplica pe suprafata vizibila a dintilor, in special la cei frontali superiori, responsabili de aspectul zambetului, aducand armonie si frumusete fizionomiei.

Aceste mici minuni tehnologice se confectioneaza unicat, in forma, culoarea si pozitia dorita si corecteaza aspectul inestetic al dintilor, fie ca este vorba despre dinti tociti, cu fracturi, cu diastema (strungareata), ciobituri, deformari sau coloratii persistente, dinti inghesuiti, prea mici sau strambi.

Estetica dentara este un subiect aflat, in prezent, in atentia tuturor, astfel incat, inevitabil, au aparut diverse mituri pe aceasta tema.

Este important sa fiti corect informati asupra tuturor aspectelor, inainte sa beneficiati de acest tratament de estetica dentara.

 

1. Fatetele dentare provoaca deteriorarea dintilor, slabindu-i prin slefuire.

Aceasta idee a plecat de la faptul ca in anumite cazuri dintii se slefuiesc, pentru ca fatetele sa poata fi aplicate.  

Exista fatete no-prep (fara pregatirea dintelui), total neinvazive, care nu presupun nici o slefuire, doar lipirea fatetelor direct pe smalt.

In cazul fatetelor care necesita pregatirea dintelui inainte de aplicare, acest grad de slefuire este foarte redus, nu dauneaza dintelui in nici un fel. Dintii se pot slefui mult numai daca e cazul si daca pacientul isi doreste neaparat un anumit aspect (dintii sunt foarte voluminosi). Daca nu e cazul, se slefuieste chiar si mai putin de jumatate de milimetru. Slefuirea pentru fatete este total diferita de cea pentru coroane, care este mult mai grosiera. Este un proces foarte migalos si exact, de durata, ce urmeaza exact morfologia dintelui.

 

2. Predispun dintii la carii.

In realitate, fatetele dentare chiar protejeaza dintii, caci atacul acid care determina aparitia cariilor nu are efect asupra ceramicii fatetelor.

 

3. Arata fals, oricine isi va da seama ca nu sunt dintii tai.

Fatetele dentare sunt niste foite foarte fine de ceramica, care arata extrem de natural, estetica lor fiind la un nivel foarte performant.

Proiectarea viitorului zambet se face digital, se studiaza zambetul pacientului in poze, filmari, se fac simulari pentru alegerea celei mai naturale si armonioase variante, astfel incat, la final, doar tu vei sti de ce zambetul tau straluceste de frumusete.

 

4. Culoarea lor nu este naturala, fiind foarte albe.

Culoarea viitoarelor tale fatete dentare va fi aleasa in functie de culoarea tenului, a ochilor si a parului, astfel incat dintii fatetati sa para perfect naturali, iar aspectul general incantător. Culoarea viitoarelor fatete trebuie sa fie corelata si cu ceilalti dinti din cavitatea orala.

Unele persoane prefera ca zambetul lor sa fie nenatural de alb si stralucitor, dar asta este doar preferinta lor, nu o regula generala. Pacientii au numeroase nuante din care pot alege, depinde doar de dumneavoastra cat de naturala va fi culoarea dintilor la final.

 

5. Prea subtiri ca sa fie rezistente.

Fatetele sunt foarte subtiri – maxim 0,5 mm – dar de indata ce sunt cimentate se integreaza perfect in structura dintelui si devin extrem de durabile.

Durata de viata a fatetelor dentare este mare daca pacientul le intretine corespunzator, prin igiena orala ireprosabila la domiciliu si prin igienizari profesionale periodice in cabinet.

Desi delicate, odata cimentate, fatetele dentare sunt extrem de rezistente, durata lor de viata fiind de aproximativ 15-20 ani.

 

6. Provoaca reactii adverse, precum sensibilizarea dintilor la cald, la rece, precum si afectarea gingiilor.

In urma aplicarii fatetelor dentare, poate aparea o sensibilitate dentara temporara, datorata slefuirii si cimentarii.

Aceasta  sensibilitate cedeaza pe zi ce trece, ajungand sa nu mai fie deloc prezenta in termen de o saptamana, maxim 3.

 

7. Necesita o ingrijire mult mai temeinica decat in cazul dintilor nefatetati.

Fatetele dentare se ingrijesc exact in acelasi mod si cu aceeasi frecventa ca si dintii nefatetati.

Avantajul este ca de cele mai multe ori, pacientii devin mult mai constienti de necesitatea ingrijirii orale, odata cu aplicarea fatetelor, astfel ingrijindu-se, din acel moment, de igiena orala, asa cum ar fi trebuit sa o faca dintotdeauna.

 

Adevarul este ca fatetele dentare reprezinta cea mai simpla si non-invaziva metoda de infrumusetare fizica, prin transformarea zambetului - elementul central al fizionomiei. 

Specialistii Neoclinique se pricep de minune sa creeze zambete incantatoare !

 

 

 

CONTACT CLINICA UNIRII:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Unirii la numarul de telefon +40371.000.111 sau email office@neoclinique.ro  .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Unirii puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Unirii:

KPG Giurca Simona: Email: simona@neoclinique.ro   Mobil: +4 0755 10 10 02

KPG Visovan Catalina: Email: catalina@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 01

CONTACT CLINICA MILITARI:

Pentru programari sau informatii suplimentare legate de preturi, locatie, servicii si medici puteti apela Clinica Militari la numarul de telefon +40371.000.111 sau email: office@neoclinique.ro .

Pentru detalii legate de planul dumneavoastra de tratament din cadrul clinicii Militari puteti discuta cu Key Patient Guides din Clinica Militari:

KPG Ionica Vera: Email: vera@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03

KPG Grigore Elena: Email: elena@neoclinique.ro Mobil: +4 0755 10 10 03