Reabilitarea  danturii  cu  sistemul  de  implanturi  dentare All  on  4 si All  on 6

Reabilitarea danturii cu sistemul de implanturi dentare All on 4 si All on 6

Dacă v-ați pierdut dinții sau dacă aveți un număr redus de dinți (cu indicație de extracție) trebuie să știți că există mai multe opțiuni în ceea ce privește înlocuirea acestora, însă una dintre cele mai avansate tehnici este All-on-4/All-on-6. Această tehnică se bazează pe inserarea a 4 - 6 implanturi în locații specifice pentru a permite realizarea unei lucrări protetice care să restabilească funcțiile aparatului dento-maxilar.

Decizia de a utiliza 4 sau 6 implanturi se stabilește în funcție de calitatea și cantitatea osului inițial. Atunci când osul este redus calitativ și cantitativ se vor folosi 6 implanturi pentru a realiza o bună distribuire a forțelor ce rezultă în urma actului masticator.

Rezultatul obținut vă oferă aceeași funcționalitate și același aspect cu cel al dințiilor naturali permițându-vă să mestecați alimente dure, să mănâncați fructe și legume, să râdeți și să vorbiți cu încredere.

 

Principalele avantaje pe care le prezintă metoda All-on-4/All-on-6:

  • Implanturile dentare pot fi încărcate imediat astfel beneficiați de o îmbunătățire semnificativă a calității vieții în cateva ore;
  • Reducerea procedurilor chirurgicale – timpul de recuperare este diminuat și de obicei nu sunt necesare proceduri chirurgicale adiționale;
  • Metoda se poate aplica deasemenea și pe jumătate de arcadă dacă dinții de pe cealaltă jumătate sunt indemni (sănătoși);
  • Implanturile dentare pot fi inserate în aceeași ședință în care se face extracția dințiilor, astfel se obține refacerea funcționalității cavității orale într-o singură zi;
  • Metodă de tratament mai ieftină comparativ cu alte metode permanente de reabilitare.

 

Dezavantajele metodei:

 

  • Problemele semnificative de sănătate pot interfera cu tratamentul.

 

Sistemul All-on-4/All- on-6 nu este singura cale eficientă de înlocuire a tuturor dințiilor, înlocuirea acestora se poate realiza și prin folosirea implanturilor individuale pentru a înlocui fiecare dinte, însă acestea sunt dificil de aplicat și având în vedere că sunt de obicei 28 de dinți funcționali (cu excepția molarilor de minte) metoda este mult mai costisitoare și nu ofera rezultate mai bune.

Distribuie pe:

Digitalizarea în stomatologia modernă - elementul esențial implementat de Neoclinique

Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique

KPG (Key Patient Guide) oferă consiliere permanentă pentru pacient, dar și îl ghidează pe acesta pe tot parcursul intervențiilor pe care le va efectua.

Vezi detalii
Primul pas: planul de tratament detaliat
Primul pas: planul de tratament detaliat

Ai parte de un set complet de consultații. Mai mulți specialiști vor evalua multidisciplinar cazul tău. Știi de la început tot ce va urma.

Vezi detalii
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului

Nu vei avea parte de surprize neplăcute. Vei vedea exact ce formă și ce culoare vor avea dinții tăi înainte să începem planul de tratament.

Vezi detalii
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)

Putem anestezia computerizat cu mare precizie doar zona dintelui la care se realizează intervenția.

Vezi detalii

Programeaza-te rapid

Te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

Articole

Interviu - Dr. Cristina Toader
Interviu - Dr. Cristina Toader

Am investit în tehnologie, în cursuri pentru noi și in echipa Neoclinique foarte mult, am creat un sistem de organizare al serviciilor astfel încât să se elimine posibilitatea apariției unor erori medicale, ne dezvoltăm în permanență și evoluăm din punct de vedere medical. Și întotdeauna ne ascultăm pacienții și nevoile acestora.

Tratamentul endodontic in detaliu
Tratamentul endodontic in detaliu

Tratamentul endodontic in detaliuDr. Petrea Andreea, Specialist Endodonti...

Interviu - Dr. Petrea Andreea, Specialist Endodont
Interviu - Dr. Petrea Andreea, Specialist Endodont

Mulți pacienți cred că o dată ce au îndepărtat nervul și au făcut tratamentul de canal nu vor mai simți niciodată durere => nu e adevărat.

Boala parodontala denumita si parodontoza
Boala parodontala denumita si parodontoza

Aflati din acest articol tot ce doreati sa stiti despre parodontita si info...