Periuta de dinti electrica

Periuta de dinti electrica

Periuta de dinti electrica va poate ajuta sa igienizati mai bine dantura, daca este utilizata corect

Intre doua vizite anuale la Neoclinique pentru igienizarea dentara completa (detartraj+periaj+airflow), va recomandam sa folositi cele mai eficiente produse pentru igienizarea orala la domiciliu, ca sa va pastrati dantura cat mai sanatoasa. In cadrul unei consultatii va putem orienta si sa alegeti un model de periuta de dinti electrica.

Pe piata au aparut in ultimii 10 ani diverse branduri de periute electrice, Oral-B, Philips, Panasonic, Braun si altele, cat si dusuri bucale (irigatoare bucale), care ne ajuta sa ne curatam dintii mai comod si mai eficient. De asemenea recomandarile de igienizare dentara zilnica includ folosirea atei dentare si a apei de gura cu efect antibacterian.

O periuta de dinti electrica efectueaza diverse miscari cu o frecventa foarte mare, pulseaza fata-spate, oscileaza in jurul axului sau se roteste. Forta acestor miscari ajuta la indepartarea mecanica a placii bacteriene.

Timer-ul incorporat in destul de multe modele de periute electrice te anunta cand au trecut 30 de secunde alocate periajului unui cadran din cele 4, pentru a trece la urmatorul.

Caracteristici generale ale unei periute de dinti electrice

Scopul principal al unui periaj este indepartarea placii bacteriene care se depune pe dinti in urma alimentatiei, in special daca ati consumat produse dulci. Aceste bacterii daca nu sunt eliminate frecvent din cavitatea bucala formeaza tartrul, ajung sub gingie si incep sa distruga osul care sustine dintii.

Chiar daca periuta de dinti electrica efectueaza diverse miscari, acestea nu compenseaza un periaj prea scurt sau efectuat gresit de la stanga la dreapta. De asemenea daca folositi o periuta electrica nu inseamna ca este in regula sa va spalati pe dinti mai rar decat de doua ori pe zi.

Comoditatea asigurata de o periuta de dinti electrica este atractiva, acestea avand acumulatori care le fac utilizabile o perioada indelungata fara a necesita baterii, iar modul de incarcare poate fi prin inductie, doar prin asezarea periutei electrice pe un suport. Bateriile pot tine intre 6 si 14 utilizari, adica maxim 1 saptamana.

Periuta de dinti electrica - avantaje

In functie de model pachetele cu periute electrice au in dotare mai multe capete, care asigura diverse functii, curatare in profunzime, periaj delicat, curatare precisa, albire.

Este dovedit clinic ca daca sunt utilizate corect (ca durata si directie a periajului, cat si ca frecventa de doua ori pe zi) , periutele electrice pot curata cu de 2 ori mai multa placa bacteriana decat periutele dentare normale.

Prin miscarile pe care le face, o periuta de dinti electrica poate igieniza suplimentar si locuri greu accesibil cum ar fi maselele.

Exista modele sofisticate de periute de dinti electrice care au functii si pentru masajul gingiilor sau curatarea limbii, sau capete de periaj si pentru copii.

Senzorii de la unele periute electrice pot masura cand perii capetelor s-au uzat mai mult de 50% pentru a anunta necesitatea inlocuirii acestora. In lipsa unor senzori capetele de periaj trebuie inlocuite dupa 3 luni, care corespund la 180 de utilizari (90 de zile x 2 periaje pe zi)

Compatibilitatea - cu mici exceptii, periutele electrice sunt proiectate astfel incat toate manerele sa fie compatibile cu toate capetele, de la acelasi brand.

Periuta electrica pentru copii

Aceste modele de periute au perii mai moi, sunt colorate, manerul are un design confortabil pentru copii si unele modele chiar redau melodii in timpul periajului. Capul periutei de dimensiuni mici permite accesul la masele pentru curatarea lor eficienta.

Pentru copii poate fi dificila executarea completa si corecta a periajului dentar, deoarece necesita forta, rabdare si exercitiu, astfel o periuta electrica de copii chiar ii ajuta la metinerea igienei orale.

In cazul copiilor este deosebit de important sa ii invatati sa respecte o igiena orala adecvata, deoarece consuma alimente bogate in zahar care deterioreaza rapid dantura.

Si cei mici ar trebui sa foloseasca periuta electrica pentru copii tot doua minute, cu miscari care sa indeparteze eficient placa bacteriana.

Utilizarea periutei electrice pentru copii trebuie sa se faca sub supravegherea unui adult.

Cum se foloseste periuta de dinti electrica

  • Se umezeste capul periutei electrice si se aplica pasta de dinti
  • Introduceti periuta in gura si o porniti
  • Periati la fiecare dinte pereti exteriori, apoi cei interiori si la final suprafata orizontala pentru mestecat

Inevitabil chiar si dupa o igienizare orala completa si corecta la domiciliu, folosind periuta de dinti electrica, ata dentara, apa de gura, dupa 6 luni pot sa apara depuneri vizibile de tartru care pot fi indepartate eficient la stomatolog.

Va invitam sa consultati serviciile Neoclinique de igienizare dentara completa si profilaxie din pagina de preturi.

Distribuie pe:

Digitalizarea în stomatologia modernă - elementul esențial implementat de Neoclinique

Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)

Putem anestezia computerizat cu mare precizie doar zona dintelui la care se realizează intervenția.

Vezi detalii
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului

Nu vei avea parte de surprize neplăcute. Vei vedea exact ce formă și ce culoare vor avea dinții tăi înainte să începem planul de tratament.

Vezi detalii
Primul pas: planul de tratament detaliat
Primul pas: planul de tratament detaliat

Ai parte de un set complet de consultații. Mai mulți specialiști vor evalua multidisciplinar cazul tău. Știi de la început tot ce va urma.

Vezi detalii
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique

KPG (Key Patient Guide) oferă consiliere permanentă pentru pacient, dar și îl ghidează pe acesta pe tot parcursul intervențiilor pe care le va efectua.

Vezi detalii

Programeaza-te rapid

Te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

Articole

Maseaua de minte: tot ce trebuie sa stii despre ea
Maseaua de minte: tot ce trebuie sa stii despre ea

Maseaua de minte este cunoscuta in popor ca si maseaua a carei aparitie marcheaza maturizarea, dar si ca o masea ce da batai de cap, prin problemele pe care le poate determina.

Servicii specializate – Igienist Dentar
Servicii specializate – Igienist Dentar

In Romania, profesia de igienist dentar este rar intalnita.Realitatea est...